跳至

首頁

尾頁

別墅

阿仔今年十六歲喇!佢覺得自己大個仔,出街又唔講,夜返又唔打個電話返嚟,我打俾佢,佢仲竟然一輪咀話佢無事,叫我唔好再打俾佢(我只係見佢成十二點幾都未返先問佢喺邊姐),如果我對佢不聞不問,佢又有借口話我唔理佢、唔關心佢,唉…打俾佢,佢又咁樣,真係好心痛

男爵府

引用:阿仔今年十六歲喇!佢覺得自己大個仔,出街

原帖由 chinyuentung 於 13-06-27 發表
阿仔今年十六歲喇!佢覺得自己大個仔,出街又唔講,夜返又唔打個電話返嚟,我打俾佢,佢仲竟然一輪咀話佢無 ...
好可憐!我都擔心第時阿女會咁對我,一定心痛死我

正用手機app,請勿點評,因為是看不到的。如要回覆請用引用,多謝合作!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:chinyuentung 的帖子

我個仔咪又係0甘,對住傴真係死好多細胞…日日勞氣死

別墅

佢心情好嗰時就好地地,心情唔好/同學喺到就好衰格,嘔血

民房

我個囡都係呀,有時電話聽都唔聽下,同佢講多兩句小心d,又得啦得啦咁趕住收線咁。

複式洋房

回覆:gmim 的帖子

whatapp / Line 佢la
仲打乜電話

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

chinyuentung 發表於 13-6-27 00:38
阿仔今年十六歲喇!佢覺得自己大個仔,出街又唔講,夜返又唔打個電話返嚟,我打俾佢,佢仲竟然一輪咀話佢無 ...
其實呢d規矩一早就應該講明,好似我自細已經同兩個仔講明,出街一定要講,唔回家吃晚飯更加要在6pm前講,一開始已經講明,佢地就唔會覺得煩
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:阿仔最近勁乞人憎,真係唔識同佢溝通

搵次試下打溫情牌,200%認真同佢講,你吾想擔心,就係咁簡單。你明佢已經長大,所以請佢主動報平安,阿媽就安樂晒就吾會打俾佢。完。得佢認真明白一次你亦守承諾吾好打俾佢,咁就得啦

YuYuMother    發表於 13-12-28 14:04
cocoyang    發表於 13-8-19 14:43
wong2323    發表於 13-8-12 14:22

子爵府

BK Milk勳章

引用:搵次試下打溫情牌,200%認真同佢講,你吾想

原帖由 Charlotte_mom 於 13-08-11 發表
搵次試下打溫情牌,200%認真同佢講,你吾想擔心,就係咁簡單。你明佢已經長大,所以請佢主動報平安,阿媽就 ...
但呢個方法對我個仔就唔得囉,我個仔今年14歲,同樓主既仔一樣,不過我個仔仲加左幾樣衰嘢,就係釘耳孔,返學校抄功課,唔返黎瞓,報警都無用,頭先佢返黎,我見到佢已經火都黎,好想殺死佢

YuYuMother  咁你點應付?  發表於 13-12-28 14:05

複式洋房

甘嚴重又唔返來瞓,又訂耳孔,好容易學壞,小心d,好堪。擔心他在外面被損友影響學壞

別墅

做父母真辛苦。

:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

大宅

if you trust him, you dont need to call him.
you can talk with him when he is home.if you understand his mentality is good, you dont need to worry.
if not, talk to him nicely.

侯爵府

HiPP勳章(2) 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔15歲,叫佢約同學出街都唔去,話懶!

大宅

回覆:mankei416 的帖子

我都怕,所以而家要令佢習慣遲返屋企,留係學校,總之要佢覺得係慣成動作,

首頁

尾頁

跳至