跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好煩呀!究竟讀唔讀n班好呀?有冇媽媽比啲意見我呀?

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 Nicoichi 的帖子

我就選擇讀,兩個女都系讀全日N1班,因父母要返工~你睇下你的 具體情況啦,而且N班無學卷~

複式洋房

回覆:好煩呀!究竟讀唔讀n班好呀?有冇媽媽比啲意見我呀?

你小朋友屋企有有哥哥姐姐同佢玩?如果有都好D,同埋怕唔怕人,痴唔痴身同埋邊個楱?我有比我小朋友返,因我一個小朋友冇人同佢玩,返學後主動左,知識多左。你嘅情况怎樣,大家傾下研究下。我朋友個仔冇返n班,入左九龍O量堂

複式洋房

我而家自己湊個仔,每星期帶佢返一曰playgroup,因為得佢一個,佢好痴身㗎!所以都考慮比唔比佢返n班好,其實返n班係咪同返playgroup差唔多㗎?thx^^

複式洋房

Pg以遊戲為主我小朋友1歲起我都有比佢返,同返n班真係唔同㗎,我小朋友返左學禮貌,秩序,自理能力好左好多,2歳多人仔做錯事我會自動走埋來同我講對唔住,放學後自已放好書包,除鞋除襪放入鞋櫃,學到嘅知識比我想像中多,最重要學到羣體生活,接受指令。如平時有冇乜人同佢玩,得一個小朋友,真係會悶D痴身㗎,如果條件許可返n班都好㗎

洋房

回覆:linglingtsang 的帖子

新搬到這區,請問黃大仙和慈雲山區有甚麼好的幼兒班學校?thx!

複式洋房

回覆:linglingtsang 的帖子

lingling...多謝你嘅分享,聽完你咁講,我更加想比佢返n班,因為我發現佢開始唔係好聽我講,可能真係同其他小朋友一齊學習會唔同啲^^

複式洋房

回覆:Nicoichi 的帖子

唔使客氣。每當佢放學回來,響你面前載歌載舞,你冇教過佢嘅嘢佢都識,和好零碎一舊舊咁同你分享學校嘅點滴,你嘅開心係無法形容。

大宅

唔好意我係新手媽,想請問n 班幾大到反?

複式洋房

回覆:Ccccccc 的帖子

2歲返

大宅

回覆 linglingtsang 的帖子

唔該晒 ^^

男爵府

曾經睇過一片報導就係話我地以前細個,有兄弟姊妹,好細已經從生活中學習人際關系與人相處,而家小朋友就好多係獨生子女,所以讀 N 班,可以學習人際關系!!

大宅

看你屋企環境
我同C6要番工,己經一定做不到FULL TIME MA
咁BB一直比99湊
感想是~唉.......拿來賤,加買難受
她完全湊不到,仲要姓懶.....總知頂她不順
阿女完全不會出街,日日對住個TV,

咁不是辦法下我比個女番N,番左3日,雖然病左,但尚算OK,多左嘢說,同埋識多左嘢

大宅

邊間幼稚園有N班讀?幾時要報名家?pls help I am 新手媽媽

禁止訪問

引用:邊間幼稚園有N班讀?幾時要報名家?pls+hel

大宅

引用:Quote:原帖由+KAMILK+於+13-10-05+發表邊間

原帖由 love_ting1110 於 13-10-09 發表
我都係新手媽媽,我最近就逐間打去問有無2歲班,幾時報名,間間唔同,要睇嗰間學校幾時開始接受報名。
我個 ...
我個女都係今年7月出世,吓,14年年頭可以報拿?上網成日話滿18個月!

禁止訪問

回覆:KAMILK 的帖子

複式洋房

甘快要報名?我都唸俾仔仔讀N班,想佢接觸燉d人識多d野

伯爵府

回覆:Nicoichi 的帖子

我覺得唔需要讀n班,自己多啲時間陪佢咪仲好?不過有啲幼稚園收生鍾意收讀過n班嘅小朋友,可能因為會易教啲識規矩啲

首頁

尾頁

跳至