親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

好彩遇到好心人!

回港當日搭大有巴士去機場,途中見到d嘢想影底,即刻攞部電話出嚟影,點知大頭蝦的我無放番好部電話就落車,到check in後先發覺無攞電話。

我即刻去大有票務counter問職員,可惜當時司機已回程返台北,亦未能聯絡到司機。

之後我去機場失物認領問,如大有職員執到交比佢地,可否聯絡我,佢地就叫我先報警,可惜時間唔容許。

返到香港後,C6用佢電話whatsapp番我部手機,希望執到果位好心人可以whatsapp番我地留聯絡電話。

點知第二朝佢真係收到大有女職員whatsapp,話執到我部電話,果刻真係開心到傻左。

亦好彩地,好友之後果日去台北旅行,可以幫我拎番部電話,仲幫我買左份禮物去多謝果位職員。

到我攞番手機後,再whatsapp多謝佢,亦問埋佢同司機名,希望寫信去大有巴士公司感謝同表揚佢地,可惜女職員唔知司機大名,不過我都會寫晒上落車時間,希望公司可以表揚呢位好心司機,仲有counter的女職員。

非常非常多謝呢兩位盡責不貪心的大有巴士好員工

珍珠宮

好媽媽勳章

好人好事

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆:係台北跌左部電話...

大宅

我都試過係淡水捷運站洗手間內漏低左電話,最後清潔嬏嬏執到交到客務部,台灣人好多都好好人,好有文化知識,所以我好鍾意去台灣玩,年年都去食下野

珍珠宮

畀面勳章

CCC11 發表於 13-6-30 10:29
我都試過係淡水捷運站洗手間內漏低左電話,最後清潔嬏嬏執到交到客務部,台灣人好多都好好人,好有文化知識 ...
清潔嬏嬏我同C6以前跟團無咩感受, 但第一次自由行之後就愛上呢個地方, 愛上呢度嘅人, 佢地好熱情友善, 又有禮貌, 之後我地都年年去, 希望下年可以去10日

大宅

佢地真係好熱情同有禮貌

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

大宅

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

恭喜你

大宅

首頁