跳至

首頁
12345...83

尾頁

複式洋房

Re: 請問有無德福宿舍靚太?

我本來都想全職, 但很多朋友跟我傾完後, 我都係決定請工人, 努力儲多點錢, 而且唔想跟時代脫節, 等baby上小學時才考慮尊心照顧他。
工人激唔激死都係一個個的, 希望我請o個個ok la, 點都要博下。
你們現在2口子, 可以努力儲錢先, 除非你們自己本身有錢人啦, 因為養一個小朋友花費真的很大。 返唔返工都要看你們的儲備了。還有的, 是你是否願意每天洗衫、煮飯、打理家頭細務、照顧baby以及等你老公放工的日子? 等你老公出糧的日子?.....
小Panda 寫道:
請工人你放心嗎? 我聽人講都幾激死.
我都想全職架, 老公都想, 不過, 我好似唔捨得份人工囉.
不過, 都未BINGO, 再考慮下先.

大宅

本來我都好有事業心架, 不過自從嫁左之後, 就無喇. 我之前放左轉工, 放左一個月假, 都係日日做家務, 煮飯洗衫, 又OK喎, 見到老公就好開心.
小Panda
黎睇下ALVIN小豬B之家BLOG啦http://hk.myblog.yahoo.com/alvinleung0708

複式洋房

你只放了一個月, 沒有太大的體驗, 而且你還沒有小朋友。到你有小朋友時, 你就要把大部份時間給他, 到時很多事都不同了, 很困難去掌握~ 現在說什麼都沒有用, 因為未發生的事情, 往往未能感受, 要親身經歷才明白。或許因為我還未習慣此生活, 所以有感而發。每天都是這樣, 好處的便是自己同baby關係好不用想太多, 壞處便時太浪費時間。

珍珠宮

hi all:

我都係住T座,26/F
我係全職媽媽....希望你哋努力緊嘅,快d bingo la
ritalpy 寫道:
我地住25/f, 暫時全職, 等緊工人黎, 所以出年3月才番工。 希望你可以早日bingo la!

[quote]
小Panda 寫道:
HI, 我都係t座架. 住19/f. 都係今年7月先搬入來咋!!!
我未bingo架. 不過, 剛開始努力.
係呢, 你返工定係全職mami?[quote]
ritalpy 寫道:
HELLO, 我在T座, 10月搬黎架, 我BOY BOY剛剛2個半月大呀!
[/quote][/quote]

複式洋房

Monty, 我住係你樓下wor!

大宅

可能係啦, 一個月唔可以作準. 不過, 我本身好鐘意小朋友架, 所以好希望可以自己湊番, 睇住佢大. 加上, 我細個父母都無時間理我, 好唔開心.
小Panda
黎睇下ALVIN小豬B之家BLOG啦http://hk.myblog.yahoo.com/alvinleung0708

大宅

咁多人住T座架!!!
小Panda

珍珠宮

ritalpy 寫道:
Monty, 我住係你樓下wor!
係ar..係ar
唔知我哋有冇相遇過呢,我11月頭先至搬黎呢度咋

珍珠宮

小Panda 寫道:
咁多人住T座架!!!

冇法la....R,S,T呢3座,可能T座正d呢,所以咪揀T座d單位lor

大宅

其實可能我地都見過下面, 始終大家樓上樓下嘛.
小Panda

大宅

我今朝用棒棒驗到有左呀!!~
之前27日, 38日, 同第40日驗過都無,
要今日第45日先驗到!! 好奇怪!~
所以聽日驗多次, 星期二再去醫生到驗多次先~~
有左之後要做d咩架?? ?-(

洋房

草莓芝士餅,
恭喜!恭喜!!!希望你生個肥肥白白嘅金豬bb呀...

話時話,真係好多人住T座喎...如果大家一齊今年BINGO,咪撞嚟撞去都係大肚婆...哈哈!

大宅

係呀~ 我而家o係德福都見到有好多大肚婆呀!!
呢度都幾旺丁架喎~ 哈哈!!

大宅

恭喜您呀!!!
下個唔知係preg先定我先呢???
其實如果成幾十日都無m, 係唔係應該都中梗架喇?
你地成日講既day 27, 28..40, 45, 係幾時計起架?

草莓芝士餅 寫道:
小Panda

珍珠宮

草莓芝士餅 寫道:
wa....恭喜晒你ar

有左之後,梗係要食多d有營養嘅嘢la,要介口,唔好亂食藥,
出入行路要小心,仲有諗吓係邊度生,開始有好多嘢要諗喇

珍珠宮

小Panda 寫道:
你地成日講既day 27, 28..40, 45, 係幾時計起架?
period完左嘅第1日,就係day1喇 :mrgreen:

大宅

係呀~ 我有個壞習慣架, 就係日日都要飲奶茶, 唔飲就會死下死下咁......咁而家我有左, 洗唔洗戒奶茶呢?
聽d人講, 好似好多野都唔食得, 好煩呀! 我驚我自己食左都唔知呀~
仲有呀!! 我平時成日都要做運動架, 而家無得做即刻周身骨痛咁, 其實孕婦可以做d咩運動架呢!?!?

大宅

小panda~ 你個樣好面善, 我可能見過你, 我住3樓架~你住幾多樓架?(pm話我知啦~ 哈哈~)

珍珠宮

草莓芝士餅

我就冇飲喇,因為茶都屬刺激性嘛,影響bb腦部發展,
你食乜bb就食乜,所以諗過至好食ar :mrgreen:
忌食:生冷嘢,寒涼嘢,刺激性嘅嘢,香蕉,羊肉,菠蘿

做運動 我都唔知wor,頭呢3個月最緊要ga
因為我有左嗰時作小產 ,所以要在家安胎,要好小心ga,
你最好就問doctor,不過佢實話唔駛介口

禁止訪問

首頁
12345...83

尾頁

跳至