跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個B開始做點蟲蟲之類既小動作

好開心呀!!!
我個B識點蟲蟲,請請,拜拜,伸手要抱抱呢D動作.
最近仲學識一扭計要我抱抱.
妳地個B又學識D咩野呀? 一齊分享呀!!! :mrgreen: :mrgreen:

大宅

Re: 我個B開始做點蟲蟲之類既小動作

我bb 同妳bb一樣都識, 同 turn round , jump, go to shopping 就伸起手叫你抱佢去, stand 到幾秒都ok
;-)

複式洋房

Wah, your babies are so smart ! My boy can pull up and stand, change position from sitting to crawling and vice versa. My friend's daughter who is 2 weeks younger than my boy can say "mamama...." I wish my boy can call me mamama as well....

複式洋房

cherrylau,

妳個B 企起身係咪耍人付住呀? 我個B要付住D野可以企好耐, 佢仲攪笑呀, 佢足住我隻手指,跟住講123, 佢自己一路傻笑住企起身. 笑死我倆公婆.

複式洋房

我個BB識得byebye,拍手(不過一隻手拍,另一隻拿著玩具或杯),我教佢點虫虫,佢唔比我捉住佢對手

男爵府

我個bb識"ok"手勢
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

好媽媽勳章

saltato 寫道:
我個bb識"ok"手勢

我個囡囡都係

子爵府

好媽媽勳章

我個都做唔到好多.
有意識既說話- baba, mama (真係叫/搵我地既)
跟指示做動作- "give mami a kiss "佢會咀對咀kiss 我,"抱抱"佢就"第"手 
唔跟我地講既有∼自己拍手拍大脾點蟲蟲bye(都係自己鍾意就做下),唔識企唔識行.扶住我手行/企就得
可以自己攞學習杯飲水,識得自己用spoon"不"野入口食

大宅

Mayk,

我bb非常之鐘意stand & jump , 所以佢可以stand 幾秒鐘, 無足住我, 但我一定有護住佢.

佢同我give me five, 不過個個bb 都唔同,
我bb一出出左四隻牙(上兩隻, 下兩隻), 佢唔鐘意座bb車.
好搞笑.
:lol:
;-)

複式洋房

My Baby 識吹口哨 ,Bye Bye & 拍手

複式洋房

cherrylau ,
我個b同妳一樣鐘意stand & jump, 但佢一定要扶住至得. 而妳個b好勁, 我諗妳個b好快識行.
我個b依家出咗5隻牙,唔係一次過出.
妳個b唔鐘意座bb車, 要唔要成日抱住,如果係妳2公婆未好慘.

首頁

尾頁

跳至