自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:每年的七一,純粹己見,不喜勿回

人的一生就像在拉屎,有時你已經很努力了,可出來的只是一個屁。..

禁止訪問

引用:我從來都冇試過遊行,但我唔反對人地咁做,

子爵府

贊成和平理性示威, 反對衝擊防線

我今日都有去遊行, 不過唔係行前面, 所以周圍ge人都好和平.
不過有時警方真係爭唔落. 去到圖書館門口, 原本開剩一條行車線, 其餘遊行人士都好和平咁行遊行路線, 點知突然警方封多一條遊行路線, 當時又落大雨, 搞到極度擠塞, 幾乎所有遊行人士都大叫開路. 擾攘咗十分鐘左右, 先至重開 所以有時遇到唔係咁理智ge人, 會衝擊都唔奇, 因為我當時都覺得警方係故事挑起遊行人士情緒

男爵府

引用:我明白每個人都有言論自由,不過不要強將你

原帖由 jessicayin 於 13-07-01 發表
我明白每個人都有言論自由,不過不要強將你嘅言論自由凌駕於其他人身上,只會淪為別人的政治籌碼。和平理性 ...

洋房

贊成!

複式洋房

太多激進人士

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:如果大家係指在X光百貨公司門口遊行人仕要

原帖由 toffeecat 於 13-07-01 發表
如果大家係指在X光百貨公司門口遊行人仕要求插隊一事,個人意見,不喜莫插:遊行人仕只是要求橫過軒尼詩道 ...
其實佢地經 mtr 咪 過到對面馬路?

子爵府

引用:我明白每個人都有言論自由,不過不要強將你

原帖由 jessicayin 於 13-07-01 發表
我明白每個人都有言論自由,不過不要強將你嘅言論自由凌駕於其他人身上,只會淪為別人的政治籌碼。和平理性 ...
我覺得71遊行已沒意義,常常孌成攪事,擾民的局面。很討厭

大宅

回覆:jessicayin 的帖子

公爵府

非常讚同, 本來一個和平的遊行, 因為一個佢哋認為冇用嘅政府, 遊行過後又改變到咩呢?! 結果, 某一d人嘅行為就愈來愈激烈, 以為咁樣就可以有一樣嘅結果?? 其實只會愈來愈惹人討厭

王國長老

王國長老

政治話題請到時事擂台版發表, 此文由版主關上, 稍遲會移到錯版文章.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至