美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: YOGA !! YOGA!! YOGA!! PART 4

good morning!!

呢排真係好靜,好靜
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1037.gif[/img]

子爵府

Re: YOGA !! YOGA!! YOGA!! PART 4

Hi, morning..

phyllis
yes.. very quiet.

Jandt
re : Indian Costume
that's nice.

複式洋房

Hi, Good morning!

jandt,
re: sahaja yoga at central city hall tonight
I'll go tonight, how can I indicate u??

gor gor 3.45kg     mui mui 3.2kg

大宅

mazebebe 寫道:
Hi, Good morning!

jandt,
re: sahaja yoga at central city hall tonight
I'll go tonight, how can I indicate u??

pls check pm

大宅

jandt818 寫道:
bibi, do u have interest to join us ?

can't give up on astanga vinyasa tonight. want to reach exhausted feeling.
besides, my heart is not calm enough to do meditation~
better a witty fool than a foolish wit

複式洋房

Imfg:

我打了電話查詢,但話advisor 正開會,要遲d覆我。
多謝提點。

之前 HSBC 信用卡曾經有優惠, 呢排唔知有冇, 但 sales 唔會主動講比你聽, 記住主動開聲問下有冇邊張卡有 jetso.

大宅

bibi808 寫道:
[quote]
bibi, do u have interest to join us ?

can't give up on astanga vinyasa tonight. want to reach exhausted feeling.
besides, my heart is not calm enough to do meditation~ [/quote]

bibi
no problem, join us when u feel free next time

fyi, <<read here if you have time>>, this one is different from pure or planet

珍珠宮

jandt

i have used rose water mask for consecutive 7 days last week, and then b5+rose mask last night. how to tell whether my skin is still dry or not? even when my skin is dry, i don't have wrinkles on my face wor.

大宅

^O^ 寫道:
jandt

i have used rose water mask for consecutive 7 days last week, and then b5+rose mask last night. how to tell whether my skin is still dry or not? even when my skin is dry, i don't have wrinkles on my face wor.

乾唔乾 : 洗完面有無拉住拉住 ? 最明顯係搽粉底, 唔乾會好貼, 唔會甩粉

秋天&冬天淨用花水做mask未必夠力, 要b5+花水

皮膚底層少左水 & 玻尿酸咪會有 wrinkles囉, 你入返滿佢咪無囉

珍珠宮

jandt

我10月28號做完彩光,所以上個禮拜只可做花水mask,但日日做.琴晚開始諗住隔晚做b5+花水mask.
我唔搽粉底喎,洗完面又好似冇拉住拉住既感覺,今晚再留意下先.
唔係呀,我係話之前就算有人話我塊面既皮膚好乾,但我都wrinkles呀!所以點為之皮膚乾呢?

大宅

^O^ 寫道:
jandt

我10月28號做完彩光,所以上個禮拜只可做花水mask,但日日做.琴晚開始諗住隔晚做b5+花水mask.
我唔搽粉底喎,洗完面又好似冇拉住拉住既感覺,今晚再留意下先.
唔係呀,我係話之前就算有人話我塊面既皮膚好乾,但我都wrinkles呀!所以點為之皮膚乾呢?

你係咪有斑先去做彩光呢? 唔會人做你又做瓜 ??
同樣, 感覺皮膚乾咪做多d水份mask, (缺水性油)感覺油咪做多d水份mask, 油性皮膚咪控下油, 你有邊樣問題咪處理邊樣囉

之前邊個話你面皮膚好乾,你再去比佢睇下囉,可能係佢話咋你根本唔係,皮膚乾會甩皮,洗完面會拉住拉住,好嚴重會有好多wrinkles, 大大小小的 wrinkles

珍珠宮

梗係有斑先去做彩光啦,錢多咩!
話我皮膚乾,有同事,亦有幫我做彩光既人.
[quote]
^O^ 寫道:
jandt

你係咪有斑先去做彩光呢? 唔會人做你又做瓜 ??
同樣, 感覺皮膚乾咪做多d水份mask, (缺水性油)感覺油咪做多d水份mask, 油性皮膚咪控下油, 你有邊樣問題咪處理邊樣囉

之前邊個話你面皮膚好乾,你再去比佢睇下囉,可能係佢話咋你根本唔係,皮膚乾會甩皮,洗完面會拉住拉住,好嚴重會有好多wrinkles, 大大小小的 wrinkles
[/quote]

大宅

^O^ 寫道:
梗係有斑先去做彩光啦,錢多咩!
話我皮膚乾,有同事,亦有幫我做彩光既人.[quote]

咁你而家再問下佢地之前"你有乜因素"佢地話你乾 ? 問下佢地而家你仲有冇呢d因素

我諗都係你自己發覺有問題既出現, 斑 先去做彩光
咁點解唔係你自己發覺有問題出現, 皮膚乾而去做保濕, 而係人地話你乜就乜....

珍珠宮

咁你而家再問下佢地之前"你有乜因素"佢地話你乾 ? 問下佢地而家你仲有冇呢d因素

咁點解唔係你自己發覺有問題出現, 皮膚乾而去做保濕, 而係人地話你乜就乜....

其實我唔係幾明你講乜,不過我唔係人話我乾我至做保濕,我一向都有做,自已敷mask or出去做保濕facial,但都有人話我皮膚乾.初時係做facial d人話,我諗緊佢地會唔會係想sell我幫佢地買d補濕products所以咁講.但我又唔點為之乾喎,因以前洗完面冇拉住既感覺,又冇wrinkles,又冇甩皮.但做左彩光之後就有同事話我皮膚乾,同埋轉左用cleansing foam就有覺得有少少崩緊既感覺.所以而家再勤d做補濕囉.

大宅

^O^ 寫道:
[quote]

其實我唔係幾明你講乜,不過我唔係人話我乾我至做保濕,我一向都有做,自已敷mask or出去做保濕facial,但都有人話我皮膚乾.初時係做facial d人話,我諗緊佢地會唔會係想sell我幫佢地買d補濕products所以咁講.但我又唔點為之乾喎,因以前洗完面冇拉住既感覺,又冇wrinkles,又冇甩皮.但做左彩光之後就有同事話我皮膚乾,同埋轉左用cleansing foam就有覺得有少少崩緊既感覺.所以而家再勤d做補濕囉.[/quote]

咁你去問下同事, 你而家仲乾唔乾 ? "街賣"的cleansing foam 多數都越用越乾, 適合油性皮膚用, 你可能要用第二樣

子爵府

^O^
re : cleansing foam
you can try Cetalixxx's foam (for body, also for face), I'm using it.. very good.

大宅

rabbit 寫道:
^O^
re : cleansing foam
you can try Cetalixxx's foam (for body, also for face), I'm using it.. very good.

agreed! i am using this for abt 2 yrs ~
very mind but good for daily cleasing.
better a witty fool than a foolish wit

別墅

good morning!!

[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1037.gif[/img]

大宅

good morning all ladies :mrgreen: :mrgreen:

RE : 一個瑜伽行者的自傳

尤迦南達大師一八九三年一月五日出生於印度戈勒克浦爾,一九一五年取得加爾各答大學文學士學位,同年正式加入僧團。一九二零年起旅居美國,展開為期約三十年的西方弘法生涯。一九五二年三月七日在加州洛杉磯畢爾特摩爾(Biltmore)飯店歡迎印度大使畢內•山(H.E. Binay R. Sen)的宴會致詞完畢後,進入最終涅盤。

<<enjoy>>

子爵府

Hi, morning... very busy this morning..

首頁

尾頁

跳至