美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實係想睇下大家有咩好介紹…因為我想買bb cream 想左好耐啦
但一直都未行動mouth:

因為我面較青,冇乜血色
所以想搵d可以改善膚色,等個人望落醒神d 既bb cream(返工要見客)。
最好保濕同透氣度夠高! 因為我好怕焗~~~~

價錢冇咩所謂既,如果好用既,千金難買心頭好嘛

我只用過missha(覺得太厚)
所以希望有經驗既各位jm
希望介紹下俾我做參考啦

伯爵府

引用:其實係想睇下大家有咩好介紹…因為我想買bb

原帖由 AKI_hisashi 於 13-07-01 發表
其實係想睇下大家有咩好介紹…因為我想買bb cream 想左好耐啦
但一直都未行動
bb cream係焗嘅喔,唔想焗要用粉底

子爵府

回覆:一人一隻好用既bb cream!

加d 補濕啫哩開佢好d

珍珠宮

BB cream 係厚同焗架,我之前用都爆左兩粒蒼,最後用返濕粉好過

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:AKI_hisashi 的帖子

冇一隻好用

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:BB+cream+係厚同焗架,我之前用都爆左兩粒

原帖由 Arka 於 13-07-02 發表
BB cream 係厚同焗架,我之前用都爆左兩粒蒼,最後用返濕粉好過
agree, bb cream = 又厚又焗coverage低的粉底

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

It's snail bb cream 吾笠仲好水潤,不過要水貨店/online 買。

男爵府

Christian Dior is good..

大宅

覺得bb cream又厚又焗, 關唔關用量嘅問題呢? 我開始用bb cream 不久,用過maybelline, mioggi, nature republic的都ok, 我用量是一粒黃豆,皮膚狀況稍差時用多些少。

大宅

我見百貨公司的化妝售貨員是用掃的, 掃一粒黃豆份量就搽唒塊面, 很薄!!

大宅

I think bobbie brown is good on texture but the lightest colour is still too dark for me

別墅

專科Bb cream! 第一支我咁中意既bb cream!用左半支都無已經買左三支存貨

大宅

我用過一隻.BB CREAM 係泰國買既.

oriental princess bb cream 都好好用.

遮霞度都好好...

別墅

Etude house幾好

大宅

回覆 lawsheungki 的帖子

Etude house 既 CC cream 都好好用.

男爵府

Shisedo 同Armani 都好好

男爵府

Armani & Guerlain 都好好用

大宅

試過好多隻bb cream, 始終都係 laura mercier (灰色) 最好用!
冇搽粉既感覺但又有容光煥發的色澤

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

3 lab bb cream & Chanel CC cream

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:3+lab+bb+cream+&+Chanel+CC+cream+ +

原帖由 kristentam 於 13-07-03 發表
3 lab bb cream & Chanel CC cream
仲有。。。雪花秀 bb cream

首頁

尾頁

跳至