興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

除志摩. 發表於 13-8-19 15:33
回覆 leungping23 的帖子

咩珀? 唔知呀? 蜜蠟同珀係唔係唔同架? 點解最尾果張係浮0既?

男爵府

畀面勳章

La個咪#39樓裏面既鹽水測試囉
我是天空裡的一片雲, 偶爾投影在你的波心── 你不必訝異, 更無須歡喜── 在轉瞬間消滅了蹤影。 你我相逢在黑夜的海上, 你有你的,我有我的,方向; 你記得也好,   最好你忘掉, 在這交會時互放的光亮!   . ...

男爵府

畀面勳章

琥珀中的極品~『瑿珀』

瑿珀原石~ 據明朝「天工開物」記載:色澤紅近黑,在燈光下映照呈桃紅謂稱瑿珀,瑿珀是眾珀之長又稱「靈珀」,在琥珀等級上,它是屬於最珍貴的博物館級~

琥珀,若在神桌或辦公桌上安奉一塊「瑿珀寶石」他集於千萬年靈氣。能引動周圍之靈氣,使家中靈氣更為興旺,能使全家大小平安順利,事業興旺,對於佛堂或修行者,加強本身靈氣,禪修感應因而更好,更為俢道練武的護身寶物,也是按摩人體穴道之珍品,在醫藥上更是難得的奇材。

依國人的習慣分類,黑色的琥珀稱為「翁珀」;黃色透明而澄澈者稱為「金珀」;至於血紅色的琥珀稱為「血珀」,在西方血紅色琥珀稱為「櫻桃琥珀」。~另有一類琥珀,在普通光源下是黑色,置於強光中則呈現殷紅的色澤,稱為「瑿珀」

就目前所知實驗(個人、週遭朋友真實試驗),天然琥珀(尤以瑿珀最好)眞的可避邪、(尤其是謂稱~鬼壓床)、可吸附晦()氣、淨化週遭磁場環境、穴道通氣血及關節酸痛安敷等;呈如本人到荒郊野外溯溪釣魚一定身帶一片瑿珀墬子,可安定魂魄,比較不受精魅干擾~保佑平安,也曾應證它的神奇,真的蠻好用!以上僅供參酌~~~

瑿珀原礦受強光照射下-呈現亮麗紅色神秘色暈

瑿珀原礦未受光照射下-呈現黑色顏色

黑色瑿珀原礦本色

瑿珀受光照射下一角呈現紅色神秘色暈顏色

瑿珀原礦~帶礦皮本色

瑿珀原礦一角-受光照射呈現亮麗紅色暈

瑿珀去除礦皮~原有礦體

瑿珀原石-受光照射後呈現神秘紅色色暈

我是天空裡的一片雲, 偶爾投影在你的波心── 你不必訝異, 更無須歡喜── 在轉瞬間消滅了蹤影。 你我相逢在黑夜的海上, 你有你的,我有我的,方向; 你記得也好,   最好你忘掉, 在這交會時互放的光亮!   . ...

男爵府

畀面勳章

這條大家覺得又如何,係咪好有時代感呢?一千元都唔洗

cmh2012  真密蠟嗎?  發表於 13-8-24 11:17

大宅

回覆:jm們, 有冇人有帶蜜蠟手珠 ...

我想問吓您哋,帶新買的蜜蠟會唔會甩色甩到洗唔甩?

公爵府

畀面勳章

唐不甩 發表於 13-9-26 10:28
我未見過會甩色... 應該唔會甩色...

侯爵府

BK Milk勳章

唐不甩 發表於 13-9-26 10:28

甩色???應該唔會嫁喎.......係咪條珠太緊.....撞魚左咋....
有褲著啦~~~

侯爵府

BK Milk勳章

回覆:jm們, 有冇人有帶蜜蠟手珠?

有褲著啦~~~

公爵府

畀面勳章

SA豬豬 發表於 13-9-26 16:42
幾時又買左條呀?

大宅

回覆:SA豬豬 的帖子

真係甩色,摔咗兩日都唔甩,即刻返去退貨!嗰店仲話係d雜質帶咗出來!

侯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:SA豬豬+發表於+13-9-26+16:42+分享下

原帖由 fullma 於 13-09-26 發表
幾時又買左條呀?
早幾日

有褲著啦~~~

公爵府

畀面勳章

唐不甩 發表於 13-9-26 17:33
真係甩色,摔咗兩日都唔甩,即刻返去退貨!嗰店仲話係d雜質帶咗出來!

...
全數退嗎? 邊度???? 好想知邊間唔該.....

公爵府

畀面勳章

SA豬豬 發表於 13-9-26 20:05
早幾日
都幾大粒喎~ 仲有咩好野~
呢隻有咩效用架?

大宅

回覆 fullma 的帖子

咪就係沙田之前個POST講嗰到,以為專門賣這些,又賣和田玉,信得過,點知中招!所以買蜜蠟要小心,香港都好多騙人的店。退錢仲要扣反信用咭手續費。

公爵府

畀面勳章

唐不甩 發表於 13-9-26 21:20

咪就係沙田之前個POST講嗰到,以為專門賣這些,又賣和田玉,信得過,點知中招!所以買 ...
沙田邊度? 好X中心??

大宅

希X頓中心!

侯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:SA豬豬+發表於+13-9-26+20:05+早幾日

原帖由 fullma 於 13-09-26 發表
都幾大粒喎~ 仲有咩好野~
呢隻有咩效用架?
17mm 呀,好似對皮膚敏感有用,你可上網seach 下,藍色水蜜立

有褲著啦~~~

首頁

尾頁

跳至