單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

因C6有小三而分居一年了,每逢假日在街上看見別人小孩有爸爸錫,而我對小孩冇,個心便會好唔舒服,其實我也想有個膊頭依靠下,但覺得會好難有!

洋房

明白的,我都同有這種感覺,但想起相比與他一起的痛苦,倒不如一個人還開心點,給自己信心.

子爵府

熱血勳章

引用:明白的,我都同有這種感覺,但想起相比與他一

原帖由 李娟 於 13-07-02 發表
明白的,我都同有這種感覺,但想起相比與他一起的痛苦,倒不如一個人還開心點,給自己信心. ...
係啊。講得好。。加油

大宅

回覆:個心依然有唔舒服

概然已分開了,不要再想這些令自己唔舒服的事!想些令自己開心的事情吧!加油!我也努力學習中!

洋房

分開搞清楚了就好好過,我現在正是斷不了理還亂才煩,哎,我都想快點搞清楚

大宅

樓主,

我都會有呢種感覺, 這是正常的, 但真係要慢慢調較一下自己的想法, 你只係需要時間去令自己習慣一個人帶著小朋友的生活, 習慣了就什麼事都沒有

一個沒有愛的家對小朋友真係唔好, 只要你愛佢地, 佢地都一樣好開心, 一樣會有被人錫的感覺, 只要記住, 唔好俾自己太負面, 要正能量...

支持你呀!!!!

複式洋房

引用:因C6有小三而分居一年了,每逢假日在街上看

原帖由 吉蒂媽 於 13-07-02 發表
因C6有小三而分居一年了,每逢假日在街上看見別人小孩有爸爸錫,而我對小孩冇,個心便會好唔舒服,其實我也 ...
我都唔知叫好彩定唔好彩,我無呢種感覺,因為由細到大多數都係我一個帶兩個仔去街,學校活動更加係我一手包辦,前夫一個忙字完全推掉自己爸爸嘅角色,所以離婚後呢方面無乜分別

禧禧豬媽  我同你一模一樣,家庭樂由以前到依家都冇變過,自己顧兩仔。  發表於 13-7-9 08:21

複式洋房

回覆 吉蒂媽 的帖子

我都有時見到其他小朋友有媽咪錫,一家齊齊整整,我比唔到個女,不過自己有時想對個女再好D,補番數囉

大宅

引用:樓主,+我都會有呢種感覺,+這是正常的,+但真

原帖由 cheerspark.chi 於 13-07-03 發表
樓主,

我都會有呢種感覺, 這是正常的, 但真係要慢慢調較一下自己的想法, 你只係需要時間去令自己習慣一個 ...
無錯!慢慢就會習慣。我試過兩個去BBQ.
現在已不會理會別人的眼光,最重要是小朋友開心。

首頁

尾頁

跳至