自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wyeth冷知識勳章

我岩岩同丫仔出院就搭的士返屋企,我自己一個人拖住個仔又拿住2袋野,仲講緊電話,系落車前我已准備左$100俾的士費,而車費系$30.5,點知個死的士佬找返$38我,佢親我亂又拖住仔,特登找少$,

車仔人    發表於 13-7-3 08:41

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:濺格的士佬

男爵府

咁衰

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

公爵府

男爵府

食得好勳章

水晶宮

Babystar001 發表於 13-7-2 18:26
我岩岩同丫仔出院就搭的士返屋企,我自己一個人拖住個仔又拿住2袋野,仲講緊電話,系落車前我已准備左$100 ...

我都覺得E+既的士佬無水準,唔識路又拒載

大宅

佢地只對自由臣有興趣,長程都可以接受,短程果啲仲要chok多你兩嘢。唔知同後生有冇關係呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我D家人成日帶老人家睇e生,好多C人的士佬一聽到要過海就話唔識去,擺明拒載,投訴咗有關政府部門,要落口供和出庭。咁鬼麻煩,好少人會告佢哋啦樓主,你下次真係要小心找贖,不要心急,提防D貪心嘅司機

水晶宮

的士行業, 是個體户, 自由人身份工作, 這制度是一個不能改變的根本性現實, 所以的士行業的服務水準, 是永遠唔會有進步, 有要求的, 搭巴士MTR... 還好.

珍珠宮

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:佢地只對自由臣有興趣,長程都可以接受,短

原帖由 dontluck 於 13-07-02 發表
佢地只對自由臣有興趣,長程都可以接受,短程果啲仲要chok多你兩嘢。唔知同後生有冇關係呢?

...
反而d上左年紀仲衰,識少少就扮晒野,上星期五放工,由於拎太多野太重就坐的士啦!

上左的士,去到咁上下,有條分差路,路前係燈口已經講明行邊條路,其實兩條路都返到,但一條a路要過馬路,另一條b路直達門口,叫住佢行b路佢都仲話得得得,點知扮醒去行a路,我話佢錯,仲要聲大夾惡唔知衰係咪鬧我,話b路唔經我屋企,著晒火,我老公經常行果條路車我返去,我住左係到咁多年,我唔會熟路得過你,剷完佢仲要細細eerr咁~

伯爵府

個的士佬係衰~
但你明知自己一抽二"能"...又有小朋友...仲要講住電話
咁其實...........你自己要負返少少責任!

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:Quote:Babystar001+發表於+13-7-2+18:26+我

原帖由 eggcarol 於 13-07-02 發表
我都覺得E+既的士佬無水準,唔識路又拒載
系丫,簡地方去,最討厭絶戴!

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:Quote:原帖由+eggcarol+於+13-07-02+發表我

原帖由 Babystar001 於 13-07-02 發表
系丫,簡地方去,最討厭絶戴!
拒戴

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我岩岩都係,坐成百五蚊都黑晒口面,成程車開勁快追住前面屁股,比兩張一百蚊找續仲要繼續黑面樣,如果唔係趕睇醫生,坐火車七蚊都未有氣受

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:的士行業,+是個體户,+自由人身份工作,+這制

原帖由 howmuch 於 13-07-02 發表
的士行業, 是個體户, 自由人身份工作, 這制度是一個不能改變的根本性現實, 所以的士行業的服務水準, 是永遠 ...
無辦法啦!d野又多,仲拖住個仔,丫仔仲病緊,自己精神狀態又差,因為沉日無咩點訓過!

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:個的士佬係衰~但你明知自己一抽二\"能\"...又

原帖由 貓山公主 於 13-07-02 發表
個的士佬係衰~
但你明知自己一抽二"能"...又有小朋友...仲要講住電話
咁其實...........你自己要負返少少責 ...
系我無check清楚$,今次受教訓下次就醒悟了!

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:我岩岩都係,坐成百五蚊都黑晒口面,成程車

原帖由 HAZEL920 於 13-07-02 發表
我岩岩都係,坐成百五蚊都黑晒口面,成程車開勁快追住前面屁股,比兩張一百蚊找續仲要繼續黑面樣,如果唔係 ...
系丫,如果我沉日吾系訓得果一粒鐘!我就吾會太累同信任佢吾會找錯!

珍珠宮

howmuch 發表於 13-7-2 18:52
的士行業, 是個體户, 自由人身份工作, 這制度是一個不能改變的根本性現實, 所以的士行業的服務水準, 是永遠 ...
D人COMPLAINT巴士同MTR時,其他人會話"咁矜貴,搭的士啦"咁架~ 唔通而家調返轉?

首頁

尾頁

跳至