自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 請問有只白鴿企左係我屋企個窗邊幾個鐘, 是祸還是福呀???

水晶宮

Re: 請問有只白鴿企左係我屋企個窗邊幾個鐘, 是祸還是福呀???

可能去第二樹生喎~~
老公話佢地成日 呵呵

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

啊! 成日叫人"做功課" , "做功課"果d
[quote]
麟媽媽 寫道:
係咩?但嗰隻鳥又好似白鴿架喎,
白色又有D 啡啡地咁既。
白鴿唔係「咕...咕咕...」咁叫架?
咁跑馬地榕樹嗰D 係咪白鴿?

[quote]
ha8mo 寫道:
「咕….咕咕…..咕….咕咕…..」
果D唔係白鴿
而係斑鳩
香港市區多數係珠頸斑鳩

[quote]
麟媽媽 寫道:
我以前住

別墅

個人幾信係好兆頭!

第一次白鴿(全身白色好靚)飛入屋(廿幾樓)就有左大仔, 仲趕極都唔走!
第二次就有左細仔(已經搬左屋, 今次係灰色), 成日係阿仔房窗口叫幾個鍾, 又無巢哦, 日日如是叫足幾年, 我細仔好好笑, 有一日佢瞓瞓吓晏覺跳起身, 好"忟爭"噤對住個窗口大聲話, "您好嘈呀, 叫人點瞓哦!"
到而家都成日有雀仔來唱歌, 幾得意 :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至