興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

請問係手機影左d相點樣send番去電腦到架??thx

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

回覆:S4 點樣傳相去電腦

用usb 轉輸線連接,copy & paste 就可以了。

別墅

用DROPBOX , 或 KIES

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:S4 點樣傳相去電腦

唔該晒兩位,搵左好耐先搵到

侯爵府

畀面勳章

ken2x 發表於 13-7-4 17:14
請問係手機影左d相點樣send番去電腦到架??thx

用 dropbox 自動 backup 相片功能,
再係電腦裝 dropbox client,
咁同時有相片保障及自動過電腦兩個功能...

伯爵府

A346 發表於 13-7-5 10:34
用 dropbox 自動 backup 相片功能,
再係電腦裝 dropbox client,
咁同時有相片保障及自動過電腦兩個功能. ...

想問dropbox 是什麼來的, 可以在那裡找到呢?
電腦裝dropbox client 這軟件要收費嗎?

我也想把手機d 相片過哂落電腦到後放左部手機哦

別墅

dropbox 是一個免費的儲存空間, 開A/C 有5GB 給你, 你可以在電腦, 手機, 平板, 裝這個程式, 裝了後就可以用, 如果你在手機裝了, 影相後可以設定AUTO 上傳, 回到家, 你就可以在電腦看到或用其他的電腦上dropbox的網頁 一樣可以看到. MOVIE, document , software, game , photo 都可以放上去dropbox.
你可以上 www.dropbox.com 看details information 和download的

侯爵府

畀面勳章

peckykoo 發表於 13-7-5 17:31
想問dropbox 是什麼來的, 可以在那裡找到呢?
電腦裝dropbox client 這軟件要收費嗎?

手機可以上 Play Store 下載,
而電腦 client 就要上番 dropbox 網頁下載,
基本上免費的,除非免費空間唔夠用,
可以參考一下呢度

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4971596

首頁

尾頁

跳至