自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

回覆:FTM 的悲哀

我又何況唔係,比說話我聽已經係人地慣常做法,我已經麻木晒,所以唔會理

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:做FTM因為我想自己湊大個囡,想她係母親陪

原帖由 IceCream12 於 13-07-05 發表
做FTM因為我想自己湊大個囡,想她係母親陪伴下成長,因為我自小媽媽好努力工作,我日日都希望媽咪放假可以 ...
最緊要老公支持, 唔駛理路人甲乙丙丁!我做了ftm 9年了!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

做FTM因為我想自己湊大個囡,想她係母親陪伴下成長,因為我自小媽媽好努力工作,我日日都希望媽咪放假可以 ...
我都唔知幾想做ftm呀!唔駛理其他人,做自己認為對的事就得!十卜十卜

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

IceCream12 發表於 13-7-5 16:10
做 FTM 要好大勇氣架,
我樓下2 公婆都返工, 7 點就出門口, 佢女女讀幼稚園.

好多時聽到佢女女哭得好淒慘 : 我要媽咪...媽咪唔淮返工....媽咪唔淮走...

真係聞者心酸呀.

如果負擔得起又放得低, 係仔女需要你嘅時候陪佢多 D 啦.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

你要學下點左耳入右耳出...
其實男家D人...多數都有說話比FTM聽架啦..
因為佢地覺得佢仔/哥/弟/一個人返工養3,4個好辛苦嘛...新抱/阿嫂有手有腳係屋企做大食懶...就算佢地係女人...知道做FTM其實有幾多野要做...佢地都會覺得新抱/阿嫂係特别D既尤其係如果佢地個個都重要返工...就更多說話聽啦....如果99有女本身都係FTM呢...你好少會聽到依D說話..

所以你當佢地呻下..佢地做唔到FTM所以搵你發洩姐..

男爵府

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+IceCream12+於+13-07-05+發表

原帖由 laiki 於 13-07-05 發表
我都周時俾人話我唔返工架,講真條氣真係好唔順,不過我表面冇咩反應俾佢地,如果動氣個d人就會好開心,所 ...
你講得岩!出去返工唔代表靚女 唔代表唔脫節!

男爵府

大廚勳章

引用:有信念就要堅持你個女會比佢地的兒女都幸福

原帖由 shpfamily 於 13-07-05 發表
有信念就要堅持
你個女會比佢地的兒女都幸福! 你O既犧牲都係為左佢! 加油! ...
加油!!

公爵府

FTM is the best!!

Add oil!!

男爵府

大廚勳章

引用:做任何事都有唔同觀點與角度,有人喜歡做在

原帖由 Strawberrys 於 13-07-05 發表
做任何事都有唔同觀點與角度,有人喜歡做在職媽媽,有人喜歡做全職媽媽。最重要你自己做得開心,又有老公支 ...
無錯!要堅強!

男爵府

大廚勳章

引用:間唔時又有呢D+post。樓主,性格定命運。你

原帖由 Superman-GF 於 13-07-05 發表
間唔時又有呢D post。樓主,性格定命運。你「淋」自然俾人蝦。唔識反擊,咪避開囉。避唔開,咪左耳入右耳出 ...
可否教我點先可以氣勢勁?

大宅

我唸只有ftm至明ftm既辛苦,最緊要老公支持!

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由+laiki+於+13-07-05+發表我都

你講得岩!出去返工唔代表靚女 唔代表唔脫節!

...
我自問係靚FTM

男爵府

大廚勳章

引用:人人價值觀唔同,唔好同班庶民一般見識。

原帖由 魚子媽媽 於 13-07-05 發表
人人價值觀唔同,唔好同班庶民一般見識。
無錯!唔好同庶民一般見識

男爵府

大廚勳章

引用:下次你同佢講,1.你未有細路你唔明架喇!2.

原帖由 mingjan 於 13-07-05 發表
下次你同佢講,

1.你未有細路你唔明架喇!
她好恨要!她話會生2至3個喎!不過到現在一個都未有,仲大我幾年!

用戶要求終止服務

引用:你要學下點左耳入右耳出...其實男家D人...

原帖由 月希 於 13-07-05 發表
你要學下點左耳入右耳出...
其實男家D人...多數都有說話比FTM聽架啦..
因為佢地覺得佢仔/哥/弟/一個人返工 ...
未必架,99本身有個要靠佢接濟既FTM女,佢個邊個d人都照話我架,自己個女點同人地個女丫,人地個女有特異功能架!

男爵府

唔駛理男家d親戚啦,最緊要你c6份人工係夠用。我同c6堅持唔會請工人,因為唔鍾意多個外人晌屋企。我之前係搵得多過c6,但都決定做ftm,而家夠食夠住仲有少少儲蓄就已經好滿足。以前c6好似覺得我搵得多過佢有少少介意,而家無埋呢條剌,俾佢做晒一家之主仲開心,我有得日日照顧自己d女亦都好開心。樓主加油,努力桿衛自己既家庭幸福!

男爵府

大廚勳章

引用:唔駛理男家d親戚啦,最緊要你c6份人工係夠

原帖由 WinryRockbell 於 13-07-05 發表
唔駛理男家d親戚啦,最緊要你c6份人工係夠用。我同c6堅持唔會請工人,因為唔鍾意多個外人晌屋企。我之前係 ...
大家一起努力共創未來!

侯爵府

如果佢哋將返工放得緊要過自己小朋友嘅福祉, 佢哋係失職嘅母親, 冇資格話你!

大宅

.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

laiki 發表於 13-7-5 18:09
未必架,99本身有個要靠佢接濟既FTM女,佢個邊個d人都照話我架,自己個女點同人地個女丫,人地個女有特異功 ...
會少D既..比起如果佢地係在職的話...(佢地都在職...真係會踏到你去地底....如果有一個係FTM...有D說話會講少D..因怕自己個女/媽係FTM聽到唔HAPPY...但係都會踏到你落地)
我都有寫..新抱/阿嫂係會特別D

首頁
12345...6

尾頁

跳至