興趣嗜好

跳至

首頁
45678...17

尾頁

別墅

Re: 當當網--推薦書

我終於決定唔點貨,照收算了。做人有時隻眼開隻眼閉開心d。希望錯誤在5%之內吧!(成$14xx貨呀)

版主:sorry 我時常離題。唔好意思!太"激心"是也。

剛看了早前買的當當書"我真棒"系列的"雜毛貓":紙質好,滑luy luy 果種。圖畫靚、文字少,"有趣"與"正面鼓勵"得來,帶一點兒傷感、教孩子一點兒現實。不錯!
littlemak小麥 天行健,君子以自強不息!

大宅

update 一下之前各位媽咪介紹的書,只 post 有 link,內容就不再post了。有些媽咪沒有POST 到LINK 的,就沒有辦法了。

迪普的成长故事
迪克.布鲁纳丛书
百亩林生活课堂
欢乐的动物世界
胖胖猪婴儿爱心故事
让孩子一生受益的励志故事
劳拉的星星

會走路的樹-晚安故事
第一起跑线:成长系列(全六册)——原版引进德国畅销幼儿益智系列丛书
快乐的泰迪熊(1-7册)礼品装:当当网独家销售
汤普森和他的动物朋友(全3本)
怪物的数学野餐:10的加法组合(起步篇适合3岁-6岁)(双语版)——奇思妙想学数学
魔法情境英语挂图:交通工具
小房子变大房子/聪明豆绘本系列
冬天里的温妮(儿童英汉双语版)
朵拉系列
噼里啪啦丛书(全7册)
手工折叠小巧手:神奇交通工具(适合3-6岁儿童)[/quote]
绿风森林童话故事系列
小企鹅pororo
顽皮鬼学英语
猜猜我有多爱你
仿真儿童手工
不一样的卡梅拉
卡米的故事
宝宝阅读0-3岁

青蛙弗洛格的成长故事

百变小问号

熊猫奇奇的趣味故事

幼儿认知双语绘本

小小電影院 - 孔融讓梨

宝宝学

嘀铃铃亲子系列

世界名画乐园--画中四季

幼儿EQ游戏(游戏书+粘粘纸)

這兩個是我今次主要買的故事書和遊戲書
笨笨熊的经典故事
儿童游戏书系列
該用戶已被刪除

大宅

別墅

信誼的"驢小弟變石頭"
很感動,尤其作為父母,身同感受,如果孩子不見了...............
那種徬惶............ :-(
littlemak小麥 天行健,君子以自強不息!

大宅

儿童撕贴游戏系列

大宅

今次我都有幫另一個媽咪訂了"猜猜我有多愛您",昨天己確實送書,這套書有貨囉!但都要看下是否真的收到貨。
rat 寫道:
之前在灣仔"新華"看到有,不過唔知現在有沒有了。

[quote]
B1 寫道:
前幾天開始整理書單, [猜猜我有多愛您]仍有貨, 點知昨晚確定訂單時話缺貨要剔除, 呢本好旺場啊! 如大家發現再有貨時請通知
[/quote]

大宅

我都好喜歡買書同個仔睇, 以前個仔幾個月就鍾意去page one 同 Kiss My Kids 買英文書, 去大眾同商務買中文書. 去到書展就狂數台灣書. 見大家講得多又開始去新思維買國版書. 後來發現去dangdang 訂原來平d 同唔駛自己抬餐飽連的士錢都蝕埋, 就一值訂到依家. 我都上了癮, 成屋都係書.

講o左o甘多廢話, 我都有小小心得同各位同道中人分享 :

第一, 如果發現有三數本同系列圖書想買, 可以試下索性搜尋一下有冇套裝賣, 因除了基本費HK$30 per order, 每個item 會收 HK$1 運費, 買三數本vs整套買運費已經可以買多本. 有時整套買除o左再平D之外, 計埋運費會抵D.

第二, 我有時間都會用"双语"or"原文"來搜尋, 因dangdang其實有不少書有原文 (英文)圖書值得買.

萬般帶不走 唯有業隨身 多行善事 ~ 多得善果

伯爵府

儿童撕贴游戏系列

呢系列的書, 有2套, 有趣的數係教你知識多d,而另一套則玩的多, 而且比較深

大宅

我想問點訂書 (程序係點), d書係米簡體o黎家.

大宅

係簡體字.
按"下一步", 再按"下一步".
過幾日會有人打電話比你.
我第一次買時'唱'定人民幣比錢, 點知比個速郵遞鬧左一餐

Happyfamily 寫道:

我前幾日訂了書, 因為果張增卷用唔倒, 我來來回回確定又取消了幾次. 今日收到幾個email, d怪獸字又變唔倒做簡體或繁體字, 又無人打電話比我, 都唔知點樣

大宅

大宅

唔該呀, 咁米要比港紙

pangpuiyee 寫道:
係簡體字.
按"下一步", 再按"下一步".
過幾日會有人打電話比你.
我第一次買時'唱'定人民幣比錢, 點知比個速郵遞鬧左一餐

[quote]
Happyfamily 寫道:

我前幾日訂了書, 因為果張增卷用唔倒, 我來來回回確定又取消了幾次. 今日收到幾個email, d怪獸字又變唔倒做簡體或繁體字, 又無人打電話比我, 都唔知點樣

[/quote]

大宅

Happyfamily,

我俾港紙既, 大家都好做d

大宅

剛剛在當當找到這系列的書,適合3-4歲左右,話可以用水筆畫在書,用布抺下就掉了,是學數學和英文的。
儿童擦洗书玩中学系列

男爵府

rat,
好似幾好喎...多謝報料....等我又研究下先

各位,
請問有無人買過"迪士尼英汉主题词典(配学习手册)"呀?噹噹又show到內頁個樣,唔知掂唔掂
http://www.dangdang.com/product/8693/8693855.shtml

大宅

b1, 唔該你.

大宅

今天收到書,有這套書,我上星期下訂單的。
rat 寫道:
今次我都有幫另一個媽咪訂了"猜猜我有多愛您",昨天己確實送書,這套書有貨囉!但都要看下是否真的收到貨。
[quote]
rat 寫道:

[quote]
B1 寫道:
前幾天開始整理書單, [猜猜我有多愛您]仍有貨, 點知昨晚確定訂單時話缺貨要剔除, 呢本好旺場啊! 如大家發現再有貨時請通知
[/quote][/quote]

大宅

Thanks a lot rat, but 我諗唔會淨係為左一本書而再下訂單囉, 上次已一次過入了好多心水書, 夠囝囝黎緊1年睇lu

rat 寫道:
今天收到書,有這套書,我上星期下訂單的。
[quote]
rat 寫道:
[quote]
rat 寫道:

[quote]
B1 寫道:
[/quote][/quote][/quote]

大宅

rat,

請問如當當訂單在"等待發貨" status, 可否加一些新的書到同一訂單中再提交. Thks!

首頁
45678...17

尾頁

跳至