夫婦情感

跳至

首頁
23456...8

尾頁

別墅

引用:你BF+自制力很低,++他跟一個快結婚的女人發

原帖由 zebraaa 於 13-07-08 發表
你BF 自制力很低, 他跟一個快結婚的女人發生關係, 顯然他很容易受激情誘惑, 而且很任性貪玩, 不顧後果, ...
我都覺得... 如果我唔知, 佢只會繼續做人第三者...
陷入這種關係, 玩火, 係好難抽身。

別墅

引用:明天過後+來揮一揮手+天高地厚+就此各自暢

原帖由 Yanamami 於 13-07-08 發表

明天過後 來揮一揮手 天高地厚 就此各自暢遊 忘記玩偶 忘不 ...
感謝你...

雖然他這樣, 但我也多謝他... 給過我很多回憶, 令人去愛 和 被愛... 始終, 他也曾經疼惜過我

其實我估我也對他沒太多的恨... 反而很多的思念... 但今次必需要理智, 想大家都好... 無謂令大家難受.. (希望我持續有這種思想...)

挫折有天父許可...

別墅

不經不覺,事件發生左幾個月。。。
由初初,好大打擊,覺得好想繼續一齊,直至現在,大家都一致共識分開~

其實,我選擇原諒他,因為他的內疚和失去,已經是對他最大的提醒了。
這兩個月與他重溫過很多過去,一點一滴,值得回憶,回憶過程也很多眼淚,同時,也探索更多彼此一直逃避的核心問題,重新正視,最終作出這個決定。

我深深相信,分開這個選擇,對於大家而言是最好的,讓大家繼續努力人生,以另一種愛的方式,祝福大家。

雖然原諒,當回憶時,那種心傷依舊存在,但是,感覺到漸入佳境,我亦靠信仰得力量~~

多謝晒大家~兩個月前的鼓勵^^ 感動的~~~

別墅

回覆:wwgls 的帖子

我係你即走 無謂浪費自己青春同時間 大把前景任你揀!!!!!走啦!!!

男爵府

我那個衰過叫g,原諒左佢後大家重新開始,而家佢更珍惜我,感情都比之前好,我同佢一起8年了,無涉及“情“字我可以原諒一次

別墅

cherrywong717 發表於 13-8-25 22:54
我係你即走 無謂浪費自己青春同時間 大把前景任你揀!!!!!走啦!!!

...

見到bk~大家的狀況.... 更深深體會到:男人出了軌,就算好內疚,心靈好想好想改,愛你,但肉體,情感都係軟弱…… 更令我之前決心唔一齊。。。既然出了問題,而核心問題也解決不了,都唔想浪費大家時間~

感恩在未結婚前發現~~~ 唔係就只會更難~~~ 大家更加辛苦去經營!

別墅

yukileecc11 發表於 13-8-25 23:08
我那個衰過叫g,原諒左佢後大家重新開始,而家佢更珍惜我,感情都比之前好,我同佢一起8年了,無涉及“情“ ...
最近發現的? 既然決定繼續一齊… 就好好維繫~同埋觀察呀~~~

別墅

經過呢三個月..... 無啦啦多左好多白頭髮 真係多得佢..

水晶宮

引用:Quote:cherrywong717+發表於+13-8-25+22:54

原帖由 wwgls 於 13-08-25 發表
見到bk~大家的狀況.... 更深深體會到:男人出了軌,就算好內疚,心靈好想好想改,愛你,但肉體,情感都係 ...
想八卦下,個女仔現在點? 仍然同佢自己男朋友結婚?

天空之城, 快樂之地

別墅

PCCW2319 發表於 13-8-25 23:22
想八卦下,個女仔現在點? 仍然同佢自己男朋友結婚?
佢十月尾/十一月頭結~~未行到o個步,真係唔知~~~
之前,聽我分開左的男朋友講,似係女的唔捨得我男朋友… 佢會喊住打比我男友…
struggle同唔同佢本身的男朋友分開! 不過唔知依家點。。。我諗女的~ 其實個心已經唔係佢男朋友o個度…

其實如果佢地分開~ 之後兩個出軌男女繼續發展,都有可能……

別墅

wwgls 發表於 13-8-25 23:34
之前,聽我分開左的男朋友講,似係女的唔捨得我男朋友… ...
即使唔一齊,都想佢好,唔想佢中去同有夫之婦有關連~
我知道女的之前仲有找他,我諗未完全say byebye,如果個女的,真係結左婚,而又繼續搵佢… 咁~唔通佢又繼續呢種關係咩!

我,要提的提左,要做的做左~ 都唔到我話事,希望佢選擇對待自己好的路。

水晶宮

引用:Quote:PCCW2319+發表於+13-8-25+23:22+想八

之前,聽我分開左的男朋友講,似係女的唔捨得我男朋友… ...
我覺得如果個女仔知道你同ex 分左手,佢可能同自己男友分手。而你ex 就光明正大同個女仔一齊。不過我唔會覺得佢地會長久。

天空之城, 快樂之地

別墅

PCCW2319 發表於 13-8-25 23:40
我覺得如果個女仔知道你同ex 分左手,佢可能同自己男友分手。而你ex 就光明正大同個女仔一齊。不過我唔會覺 ...
個女三十幾,享樂型,未必願意放棄一段穩定,經濟條件好的老公,而揀我ex的…
但其實話唔定的,又或者佢真係覺得我個ex好吸引,唔介意佢的經濟狀況,好愛佢……
哈哈,即管睇下~~~

大宅

引用:Quote:cherrywong717+發表於+13-8-25+22:54

見到bk~大家的狀況.... 更深深體會到:男人出了軌,就算好內疚,心靈好想好想改,愛你,但肉體,情感都係 ...
我無你咁好彩,其實我同c6都係拍拖6年,結婚,但婚後未夠一個月,我先發現佢有第2個

水晶宮

引用:Quote:PCCW2319+發表於+13-8-25+23:40+我覺

個女三十幾,享樂型,未必願意放棄一段穩定,經濟條件好的老公,而揀我ex的…
但其實話唔定的,又或者佢真 ...
其實照你ex 講,個女仔有揾你ex ,即係佢同個女仔無斷過? 或者你ex 唔介意做黑暗中的情人。

天空之城, 快樂之地

別墅

ping329 發表於 13-8-25 23:53
我無你咁好彩,其實我同c6都係拍拖6年,結婚,但婚後未夠一個月,我先發現佢有第2個

...
sorry to hear that!!
你的決定係點呀?

大宅

回覆:ping329 的帖子

有時真係覺得個天玩緊我,點解唔比我結婚前發現,雖然原諒了,但以後……希望唔再發生

別墅

PCCW2319 發表於 13-8-25 23:55
其實照你ex 講,個女仔有揾你ex ,即係佢同個女仔無斷過? 或者你ex 唔介意做黑暗中的情人。

...
應該係斷過段時間(我信佢係呢吧,但我地分開左後,佢地有間中電話聯繫。。。佢話冇~ 但我太了解佢,知道一定有,但點相處就唔知!
我就係擔心佢做黑暗中情人,好慘的~ 不過如果真係揀,唔到我控制!

大宅

引用:Quote:ping329+發表於+13-8-25+23:53+我無

sorry to hear that!!
你的決定係點呀?
而家仲有埋囝囝,2歲了,希望我c6真係會生性,件事08年年尾發生,我呢生呢世都會記得,因為我跌左落

男爵府

回覆:wwgls 的帖子

其實分手會好啲,因為終有一日你可以完全放低呢個人,那怕需要一年定幾年,之後再重新出發。但如果而家繼續同佢走下去,就等同推自己走入死胡同,好難活得開心。因為,始終有條刺。

首頁
23456...8

尾頁

跳至