親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

1月份去,2個大人自由行,唔會自駕,鍾意hae遊,去大阪定北海道好呢?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:大阪定北海道好?

各有不同, 北海道冬天雪地, 睇你想點玩, 不過比我會北海道

大宅

畀面勳章

北海道景點比較散, 不自駕的話, 交通費會好甘, 每日可能只有一景點, 岩晒你 HEA 遊. 冬天的北海道很美, 不過也很凍, 我會喜歡夏天的北海道多一點. 大阪就比較易 PLAN, 鍾意食野買野既會比較岩玩, 真係睇你想點玩啦~

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

比我選擇就一定北海道,感覺好舒服,雪景又靚

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

洋房

How many days you plan to go ? Also do you plan onsen or ski ? Or just eat eat eat ?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

簡北海道,其實佢幾pass賣,冬天有蒸汽火車搭,上年係函館線(年年吾同)幾特別的

大宅

我地諗住去7日左右,主要都係想食下魚生刺身,睇下景,感受下日本嘅生活同氣氛,咁應該大阪定北海道適合啲?

大宅

引用:簡北海道,其實佢幾pass賣,冬天有蒸汽火車

原帖由 shirleyleung15 於 13-07-07 發表
簡北海道,其實佢幾pass賣,冬天有蒸汽火車搭,上年係函館線(年年吾同)幾特別的

...
唔好意思,啲pass可以係邊度買同睇?

大宅

引用:北海道景點比較散,+不自駕的話,+交通費會好

原帖由 TIN_C_C 於 13-07-06 發表
北海道景點比較散, 不自駕的話, 交通費會好甘, 每日可能只有一景點, 岩晒你 HEA 遊. 冬天的北海道很美, 不 ...
如果想食下魚生刺身,同睇下景,感受下日本,係咪北海道好啲?

大宅

引用:Quote:原帖由+TIN_C_C+於+13-07-06+發表北

原帖由 RochiMaMa 於 13-07-07 發表
睇景,食魚生當然北海道好,浸温泉又正!北海道去完我好想再去。反而,去完大阪,我冇乜衝動想再去,但你不是自駕遊,冬天去北海道,編排行程要做足準備功夫,去不同景點,要知道火車班次時間,始終天氣凍,拎住行李周圍走都幾辛苦!

大宅

畀面勳章

RochiMaMa 發表於 13-7-7 11:45

有7 日的話, 去北海道會充實 D, 大阪5 日乜都夠. 北海道景色一定靚過大阪, 但都係0個句, 因景點比較散, 幾乎日日或隔日就要轉酒店你睇吓嫌唔嫌煩. 一係只集中札幌, 小樽, 函館, 至多加多一個景點好啦, 千祈唔好大貪, 好似走難咁, 就符合唔到你想 HEA 遊的目的.

我都 搵緊料北海道自由行, 又係唔會自駕, 不過係下年夏天至去, 上次是跟團冬天去北海道, 好多時因落雪塞車, 同埋景與景之間要搭好耐車, LEE 2 方面你都要考慮.

我朋友俾左個一日遊巴士網頁我, 睇吓幫唔幫到手:-

www.chuo-bus.co.jp

大宅

引用:Quote:RochiMaMa+發表於+13-7-7+11:45+如果

原帖由 TIN_C_C 於 13-07-07 發表
有7 日的話, 去北海道會充實 D, 大阪5 日乜都夠. 北海道景色一定靚過大阪, 但都係0個句, 因景點比較散, 幾 ...
好多謝你嘅資料,等我再睇多啲資料先,thanks!

大宅

畀面勳章

RochiMaMa 發表於 13-7-7 13:55
好多謝你嘅資料,等我再睇多啲資料先,thanks!

記得搵到料就上黎分享吓, 我都等你既資料參考呀...哈哈~ 不過呢, 我睇左少少料之後就覺得如果唔自駕呢, 無論參加一日遊 or 自己搵火車搭都幾趕, 同埋好貴, 或者到最後都要跟團都未定, 夏天有富良野睇花, 都好正咖, 超期待~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+shirleyleung15+於+13-07-07+

原帖由 RochiMaMa 於 13-07-07 發表
唔好意思,啲pass可以係邊度買同睇?
上網search jr 佢地個網定期會更新,或者睇facebbok有d講北海道既group

大宅

畀面勳章

大阪玩7 日的確多左d, 而且大阪幾時去都係玩嗰d野, 1 月份去橫掂都凍, 不如去北海道好過

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我剛剛自由行去完大阪返,好好玩,7月大減價真係好多野買,不過我今次買得好小,好想再去.但係北海道我未去過,所以心思思想去返轉自由行(唔自駕).我都睇緊資料,
搵唔到頭緒點行好

如果我想去睇花海,去下 札幌, 小樽, 函館..... 難唔難 ? CX 機票大約幾錢 ?

長榮係唔係可以轉機去 ? 我睇過唔係即日轉機,要等第二日

水晶宮

大阪定北海道好?

一定係北海道。因為北海道既雪係特別白特別軟綿綿而且海鮮又多又正

男爵府

BK Milk勳章

一定係北海道!海鮮又平又好食,我之前3次去都無駕車,搭JR 買JR pass 都好容易,可以先將行李放在札幌嘅酒店,帶簡單行李去玩!
可以去網走坐破冰船,好難忘呀!
浸温泉又平,一泊2食抵!有酒店包埋專車接送至札幌㗎!你search 野口觀光 就揾到,有中文,又可以send email 比佢地,好快回覆,我每次都幫襯佢地!

首頁

尾頁

跳至