興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

Samsung 年度旗艦大作 Galaxy Note 3 現在有傳將於 9 月 4 日,即 IFA 2013 展覽前兩天前發表,產品設計及規格亦有進一步的了解。

早前流出的 Galaxy Note 3 諜照

傳聞 Samsung Galaxy Note 3 將會像早前流出的諜照般沿用 Galaxy S4 外觀設計,不過機身厚度將會是 8mm,比上一代的 Galaxy Note 2 造得更薄,令 Galaxy Note 3 的便攜性有所提升。

規格方面,Galaxy Note 3 將採用 5.7 吋 1920 X 1080 解像度屏幕、Snapdragon 800 或 Exynos 5 4+4 核芯 CPU,另外 RAM 設會提升至 3GB,如無意外將會是首款手機配置更高記憶體,令多工運作處理時更加理想。

Samsung Galaxy Note 3 亦會像 Samsung Galaxy S4 LTE-A 支援 LTE Advance 網絡制式,該制式最高支援 1Gbps 的下載速度,令上網體驗再度提升。看來該機與早前發表達 6.4 吋全高清屏幕的Sony Xperia Z Ultra 會有一番龍爭虎鬥。

資料來源:sammobile、 hankyung、koreaherald

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Samsung+年度旗艦大作+Galaxy+Note+3+現在

原帖由 alicehouse 於 13-07-07 發表
Samsung 年度旗艦大作 Galaxy Note 3 現在有傳將於 9 月 4 日,即 IFA 2013 展覽前兩天前發表,產品設計及 ...
好期待呀?唔知售價幾多呢?

複式洋房

會唔會太過大個MON ? 拎出街好唔方便

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

noname1985 發表於 13-7-8 04:43
會唔會太過大個MON ? 拎出街好唔方便

5.7 吋唔係好大啫

佢款 Mega 都 6.3 吋,sony z ultra 仲要多過佢,6.4吋啊

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

別墅

期待 期待 期待 期待 期待

別墅

py84ko 發表於 13-7-7 23:39
好期待呀?唔知售價幾多呢?

$5500-$6000 吧

別墅

SAMSUNG可能又開天殺價

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

接近6k 都少不了...
重量, 電量, 手感都好重要....
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

首頁

尾頁

跳至