夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

對不起

女人因小事一件便小題大做地與男友在電話中吵起來, 兩人你
一言我一語地指責對方的不是, 男人希望她講道理, 女人則埋
怨相識多年的他完全不了解自己, 於是怒氣沖沖地掛了線, 然
後很委屈地大哭起來.
數分鐘後電話再次響起, 原來男友怕她不開心, 想向她道歉,
好讓她的怒火平息, 女人明知自己是無理取鬧, 但又不知該
如何下台, 於是再次大數男友的不是, 可能因為愈罵愈起勁
的關係, 男友終於忍無可忍地掛了線.
女人被他這突如其來的舉動哧倒, 正在後悔自己的所作所為,
並盤算該怎樣做才可以收拾此殘局時,電話再次響起, 並且傳
來男友溫柔的聲音對她說" 親愛的, 知道這幾天是你每月心情
最差的日子, 我不希望再影響你心情, 無論是誰對誰錯, 請你
立即開門接受我的道歉" 大門打開, 女人在男友溫暖的懷中
流下大顆大顆幸福的淚水, 因為她知道真正被龐愛的感覺是
何等實在.
兩人相處日子越久, 便越容易產生磨擦, 男女一旦發生衝突, 就是感情的一大考驗, 能夠順利地破涕而笑,
即代表二人的關係又跨進一大步. 誰向誰道歉並不重要, 最重
要的是問問自己還愛不愛對方, 若答案是正面, 又何苦以自己
的辛苦去令對方辛苦呢! 兩個相愛的人互相折磨, 簡直是浪費
生命.試想想, 一聲對不起便可以讓兩人立即重拾溫馨, 何樂
何不為.

伯爵府

Re: 對不起

thanks for sharing.
全憑一顆包容的心.

大宅

複式洋房

WOW!個男人EQ好高。

子爵府

好媽媽勳章

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

複式洋房

男爵府

翡翠宮

若然我既男人咁對我, 我都願意做一個小女人呀 :cry: :cry: :cry: :cry: 但可惜香港地有幾多個呢種咁體貼既男人呀 你真係要好好珍惜佢啦

複式洋房

Good!

男爵府

何不為.
[size=small]我好多時都會甘諗架,同佢相處既時間已經甘少喇,更加要珍惜,所以盡量都會去體諒對方,唔想小小事就影響我地既感情
[size=small]傻瓜~希望你睇到,知道我點諗,記住我地要珍惜我地相處既時間呀 :wink:

知足常樂     平凡是福 

大宅

醒目開學勳章

何不為.

別墅

男爵府

thx for sharing
好好的提醒

伯爵府

畀面勳章

無理取鬧的女人= 以前的我
好彩我老公重肯要我.....

男爵府

大宅

無理取閙係唔係女人的尃利??

睇完之後,發現其實我好多時都係咁對我老公.
記得有次無情情嬲左佢,佢就成日借d意,話買衫俾我,又話同我去食飯,食早餐,我都為了面子死都唔肯彩佢,之後佢唔再氹我,我就發脾氣,話佢點解唔理我,佢話以為我親戚來左想清淨下,最後氹都兩氹又冇事,

[size=large]女人其實好易氹.

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

首頁

尾頁

跳至