想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

之前3月小X 左, 而家調理好身體準備再放雪貼. 剩番3個雪胎, 1個 DAY 3已經發展到10 CELL, 另外1組2個 DAY 3前都發展得慢但之後後勁幾好到DAY 5成囊胚. 醫生話兩個都差不多, 我同老公本打算放2個果組因為諗住機率大D. 但今天抽血時見醫生再討論呢個問題, 佢話胚胎專家覺得DAY 10 CELL 果個好D, 聽日要CONFIRM, 而家都唔知點抉擇. 因為我上網睇又好似話胚胎發展到囊胚係好D, 但唔知點解胚胎專家又話10 CELL 好D. 點搞啊!

大宅

ckbb630 發表於 13-7-9 13:21
之前3月小X 左, 而家調理好身體準備再放雪貼. 剩番3個雪胎, 1個 DAY 3已經發展到10 CELL, 另外1組2個 DAY 3 ...
睇下你接受到孖胎嗎?如果想生一個,咪放咗10cell先,吾得下次再放其他。

大宅

引用:之前3月小X+左,+而家調理好身體準備再放雪

原帖由 ckbb630 於 13-07-09 發表
之前3月小X 左, 而家調理好身體準備再放雪貼. 剩番3個雪胎, 1個 DAY 3已經發展到10 CELL, 另外1組2個 DAY 3 ...
囊胚係60~100cells,你話10cells同100cells邊個好啲??

男爵府

kkwing~ 發表於 13-7-11 22:22
囊胚係60~100cells,你話10cells同100cells邊個好啲??
係呀我都有上網睇過囊胚係發展更多,但係疑惑係點解胚胎專家會話10cell day3果個好D。

大宅

引用:Quote:kkwing~+發表於+13-7-11+22:22+囊胚

原帖由 ckbb630 於 13-07-11 發表
係呀我都有上網睇過囊胚係發展更多,但係疑惑係點解胚胎專家會話10cell day3果個好D。 ...
囊胚係已經完成分裂過程,10cells 嗰個仲要等分裂,點會好過囊胚呀,咁你決定放邊個未呀?

男爵府

kkwing~ 發表於 13-7-12 08:27
囊胚係已經完成分裂過程,10cells 嗰個仲要等分裂,點會好過囊胚呀,咁你決定放邊個未呀?

...
我今日有問醫生, 問點解唔係DAY 5 果個囊胚好D, 點解胚胎專家話10CELL 果個好D, 佢話都唔一定架, 胚胎專家會因為好多因素而建議, 但最終決定都係用家. 所以最老公最後決定放1個 10 CELL (DAY 3) 胎.

大宅

引用:Quote:kkwing~+發表於+13-7-12+08:27+囊胚

原帖由 ckbb630 於 13-07-12 發表
我今日有問醫生, 問點解唔係DAY 5 果個囊胚好D, 點解胚胎專家話10CELL 果個好D, 佢話都唔一定架, 胚胎專家 ...
咁奇怪?仲分裂緊既會好過已完成分裂既?不過點都好,祝妳今次一切順利。幾時放呀?加油。

別墅

引用:之前3月小X+左,+而家調理好身體準備再放雪

原帖由 ckbb630 於 13-07-09 發表
你係邊間做?

大宅

我都係放咗day3胎, 一個7cells, 一個8cells. 重剩兩個day5. 胚胎專家建議放day3, 所以放咗day3胎先。響解涷後, 8cells無變, 但最唔靚既7cells變成11cells. 放胎後中一個, 依家就快11w 了
所以可以試咗day3胎先, 有10cells係好好的。

男爵府

回覆 Audrey8226 的帖子

威爾斯私家,今次第三次放雪胎,第一次失敗,第二次成功左到10週停左心跳,調理左幾個月而家再放,希望成功。

男爵府

回覆 applemaymay 的帖子

咁你個胚胎專家有冇解釋點解唔放Day5胎? 我上次bingo都係放兩個,1個8 cell, 1 個5 cell, 溶雪後8cell 無變, 5cell 分裂成 Morula (桑椹),跟隹bingo 左。所以覺得係咪唔好只睇表面而聽胚胎專家意見。

大宅

回覆:ckbb630 的帖子

你係邊個醫生幫你做架?我覺得你啲質素幾好呀!

別墅

引用:回覆+Audrey8226+的帖子威爾斯私家,今次第

威爾斯私家,今次第三次放雪胎,第一次失敗,第二次成功左到10週停左心跳,調理左 ...
加油, 加油!!

男爵府

回覆 katie1645 的帖子

威爾斯私家 - 江醫生。我係超高0,舊年抽卵時39歳,抽到22粒,有7個胎,醫生話全部質素都係好嘅。我果時無時中醫,冇針灸架,可能同我食海參同花膠有關,我果時隔日食一條海參。

別墅

引用:回覆+applemaymay+的帖子咁你個胚胎專家有

回覆 applemaymay 的帖子

咁你個胚胎專家有冇解釋點解唔放Day5胎? 我上次bingo都係放兩個,1個8 cell, 1 ...
咁即係 5cell 嗰個bingo 左?

男爵府

咁我又唔知最終邊個bingo,兩個都係入面唔知情況係點架喎!

別墅

引用:回覆+Audrey8226+的帖子咁我又唔知最終邊個

咁我又唔知最終邊個bingo,兩個都係入面唔知情況係點架喎! ...

大宅

江醫生超nice!超好人!祝你今次放胎成功做媽咪!

男爵府

katie1645 發表於 13-7-12 21:55
江醫生超nice!超好人!祝你今次放胎成功做媽咪!
希望成功!

別墅

祝成功

首頁

尾頁

跳至