自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

支持

珍珠宮

最緊要唔好學壞!!!

大宅

回覆:邊個唔想仔女入band 1

個個人唸發唔同

男爵府

引用:亞仔成績唔好屬band3,有朋友打黎問亞仔派

原帖由 TOBYSOSO 於 13-07-09 發表
亞仔成績唔好屬band3,有朋友打黎問亞仔派位結果都以為我派得差其實我係派第一志願唔係唔想博band ...
好支持你的想法。強行入到一間差好遠的學校、如果追唔上會令小朋友自卑!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:其實只要校風好,band1定band3無所謂!所以

原帖由 Meryl 於 13-07-09 發表
其實只要校風好,band1定band3無所謂!所以好支持樓主。
不過見好多回覆話係好成績學校做包尾或中等成績好 ...

公爵府

好媽媽勳章

引用:亞仔成績唔好屬band3,有朋友打黎問亞仔派

原帖由 TOBYSOSO 於 13-07-09 發表
亞仔成績唔好屬band3,有朋友打黎問亞仔派位結果都以為我派得差其實我係派第一志願唔係唔想博band ...
支持你我仔上年升中一,同你仔case一樣,派了第一志願,校風好的band 3,在選校期間,在FB跟友人討論策略,其中滋事分子大潑冷水,令心煩的我更加激氣,及後,我將佢放在專區,無幾耐發現佢取消了我,Fine

男爵府

多謝各位JM鼓勵

男爵府

引用:Quote:原帖由+dorothy227+於+13-07-09+發表

原帖由 ozoz 於 13-07-09 發表
我朋友話以前自己細時見主任會閂埋門傾,家下,我朋友話絕不會同女/男學生獨處一室,一秘都唔得。訓導,佢 ...
係呀!而家啲𡃁仔好蠱惑,好癲,老師一定要保護自己先。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+13-07-09+發表我朋友

原帖由 dorothy227 於 13-07-09 發表
係呀!而家啲𡃁仔好蠱惑,好癲,老師一定要保護自己先。
我以前讀過曳學校,有好多大佬,大佬仔女等等,頂多係拍枱閙返老師,最多咪唔返,都唔會明目賣毒品,同現在𡃁仔無得比。

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 TOBYSOSO 的帖子

呀女都係讀BAND 2頭中中, 依家咪一樣入到大學, DSE都考得唔錯, 讀書係靠自己, 間學校係英中, 但係自己唔努力, 一樣無濟於事!

水晶宮

支持你,最緊要夾自己的學校,勉強無幸福嘛!學校校風好就得

禁止訪問

回覆:TOBYSOSO 的帖子

珍珠宮

畀面勳章

support

子爵府

好媽媽勳章

同意!見過有人逼個仔入間佢認為好既band1學校,但佢根本追唔上,留左幾年大家都辛苦!

終於有褲着!

子爵府

支持

侯爵府

適當的壓力是進步的根源.當事人的舒適度也需要考慮.
利申,囡囡啱啱入咗第二志願 band 1
多謝大家的古勵:;pppp:

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

引用:band+3+無問題,+好多有錢佬住中半山,+小學

原帖由 小詠 於 13-07-09 發表
band 3 無問題, 好多有錢佬住中半山, 小學都未畢業

我仔都是成績差我都是打算希望入到 BAND 2校, 但可能是 ...
以前就話唔讀書努力打拼下都有機會岀頭,而家仲邊有呢隻歌仔唱

珍珠宮

B3比較多雜的學生,又唔好期望老師會好有料+全心全意教書。作為家長只想小朋友唔好識啲童黨,係好的學習環境,才想佢讀b1.

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

思想態度正確 識得睇餸食飯係啱嘅。

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

首頁

尾頁

跳至