跳至

首頁

尾頁

男爵府

我星期一途經八號舊墟,見有個男人沿住大埔文娛中心出面號巴士站問路人,個個路人都搖頭,我以為佢問人要碎錢搭車。昨晚又見佢喺大埔墟火車站,去到唔同嘅接駁巴站,問人要錢。佢年紀最多40幾,唔似道友,中等身材。
原本你要搵食,我唔理你。不過,昨晚我坐巴士,佢臨巴士開就衝上車,坐喺我對面,坐底時特登撞我老公,全程陰陰笑咁望我小朋友,見我唔俾小朋友同佢玩,就向我咳。擺明唔係精神有問題,正賤男

佢應該繼續喺大埔中心巴士站同火車站一帶搵食,大家小心﹗

男爵府

畀面勳章

回覆 anembb15 的帖子

之前出現5蚊哥,系咪同一個人?

別墅

引用:回覆+anembb15+的帖子之前出現5蚊哥,系咪

原帖由 kunglok 於 13-07-10 發表
回覆 anembb15 的帖子

之前出現5蚊哥,系咪同一個人?
五蚊哥已變成「八蚊哥」喇!聽講佢成日揸住支膠樽可樂,入面係「有料」㗎!大家小心

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

真係好賤格...呢D人真係好乞人憎

男爵府

原來不嬲都有呢個賤人,手拎加料可樂咁驚

男爵府

大廚勳章

回覆:小心問人要錢嘅賤男﹗

通常咩野時間出沒?

除咗手拎可樂,仲有冇特徵?

大宅

我上星期向文娛中心見返5蚊哥呀~佢身型矮小!但無見佢問人攞錢~
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

別墅

聽c6講我哋未一齊之前,佢曾經閙過佢,自此之後一見到我c6就低頭閃走,有幾次同C6等車,一見到我哋就即走,但我自己一個都會走埋嚟,試過問我攞5蚊,我話無!跟住問我攞10蚊

大宅

前幾日我坐巴士經過大埔中心巴士站見到個男人一個個甘問D排隊等車人拎錢,多數人拎頭唔蘇佢,但系都見到有阿叔同哥仔俾錢佢!

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

佢住大元邨
~~~ LOVE & PEACE ~~~

男爵府

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

引用:我星期一途經八號舊墟,見有個男人沿住大埔

原帖由 anembb15 於 13-07-10 發表
我星期一途經八號舊墟,見有個男人沿住大埔文娛中心出面號巴士站問路人,個個路人都搖頭,我以為佢問人要碎 ...
我見過相中帶帽男問攞錢,在廣記粥店門囗,即時拍底

大宅

係佢啦,我晌大埔中心巴士站,見過呢個人
成日問人攞錢,我都比佢問過5-6次!

別墅

我05年已經中左招,當時佢要2蚊,自此之後就係大中成日見到佢手渣膠樽可樂,但上個月係昌運对開74x站,冇可樂,但一開囗就10蚊8蚊,我c6話冇,我地只有8達通,佢就向下個排緊隊既人落手,冇人比$佢!佢都冇腦,成10年喇,手法冇變,銀碼大躍進,當大埔人傻既咩!

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

引用:我05年已經中左招,當時佢要2蚊,自此之後

原帖由 jansbee 於 13-07-13 發表
我05年已經中左招,當時佢要2蚊,自此之後就係大中成日見到佢手渣膠樽可樂,但上個月係昌運对開74x站,冇可 ...
我眼見佢今次開口攞二十蚊,相中青少年又俾佢喎

大宅

佢成日出出入入坐監!坐完出返黎又係咁!飲咳水飲儍左!又周圍屙尿!

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

呢個人好耐歷史,報紙都有報:http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20110802/00176_096.html
我讀中學時已經見到佢喺大埔中心巴士總站問人拎錢,講緊成十年前…

我見過一個大隻好多,喺街叫,仲追住人黎打(行行下跑前,似係隨手Target一個)。
好在見過一次冇見過。

複式洋房

手持膠樽有料咁大鑊,我早約三年前見過佢係大埔火車站個巴士站問人攞錢,問排隊既人拿錢,我怕佢問我,我特登避佢,遠離巴士站小小,佢跟住我,問我拿錢,我話冇,佢就一邊鬧我一邊走開。約兩個星期前見佢係文娛中心附近搵食

複式洋房

回覆:Allyly 的帖子

佢話木錢搭車,跌咗錢包。需要八蚊!我都差啲俾佢,有位姨姨拉我去一邊講係骗人,我先知。没幾耐又見問其他人拿。

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

星期日傍晚見佢喺八號花園K12站沿隊「兜生意」,問人拎五蚊,跟住話八蚊…
見隊尾有個阿哥俾佢,佢咁做生意法,好過打工。

首頁

尾頁

跳至