嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:新北江周靜德串到我想講粗口

唔好睇周靜德呀,佢無醫德,去睇隔離劉振強 or 天耀商場的何楚明啦。

別墅

我 5 知去醫院有冇用。。

但。。我媽媽話。。以前不論去睇邊個兒科医生。。幾出名都好。。我一定要食医院開既退燒藥先有用。。好奇怪!!

所以佢總结左。。医生冇好同壞之分。。只有夾 5 夾!!

既然 li 個医生又5夾阿 b , 又甘囗臭。。早轉早著。。

男爵府

tatanewmum 發表於 13-7-11 23:08
我依家全家都睇佢,係人多d, 要等,不過真係好細心,乜都答。

佢以前個PARTNER林醫生都好好,但依家冇做啦

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 casswong1001 的帖子

我正想咁講...呢2位"大'醫生...我不敢恭維..
而家我地去睇何楚明...雖然個人都係木D..
但起碼會識得問我地有無咩想問佢...
同埋落藥幾準...

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

侯爵府

咁無醫德都有,真係咩賤人都有架WOH

大宅

引用:Quote:tatanewmum+發表於+13-7-11+23:08+我

原帖由 chanjessie0627 於 13-07-18 發表
佢以前個PARTNER林醫生都好好,但依家冇做啦
佢銀座診所嘅女医生-何医生都好好,好細心。

別墅

引用:燒左3日,食極藥都燒下退下,貪近去樓下睇

原帖由 WAWA5689 於 13-07-10 發表
燒左3日,食極藥都燒下退下,貪近去樓下睇多次醫生,點知串到死!我問佢再唔退燒洗唔洗去醫院,竟然答我d人 ...
講起我就火滾。我b而家都係7個月。不過我一定唔會幫襯佢。話說係咁,(我之前都開過post)上年我陀住b果陣,又嘔又暈…直頭番唔到工。幾日就要睇一次醫生拎病假紙。嘔到虛脫,果日我媽扶我去睇周靜x。咁就同佢講孕吐好嚴重,同成日暈,佢就話:大肚婆嘔係正常,但大肚係唔會暈…暈只係你精神有問題而影響自己先至暈…你諗嘢肯定好負面啦,係咪夜瞓呀?唔夠瞓都會暈。我就話:我無夜瞓,我只係近來嘔得辛苦,個人有d唔開心。。佢就話:陀仔係咁架啦,而家都叫辛苦呀?!第日出世之後條路仲艱辛呀!而家你呻辛苦,咁你不如唔好生啦,落左佢啦!!!咁咪一了百了囉!!!!
嘩,我聽完佢講呢番說話後,我就開始暈暈地,我同佢講:醫生我好暈。。。佢話:無嘢做到,出去等攞藥啦!跟住我就失去知覺暈左,好彩我媽扶我行出去。。
佢真係好衰,衰到無朋友!!之後轉左何楚x,佢就開轉介信去醫院

大宅

回覆:steffie905 的帖子

佢答得咁無人性既:;pppp:我陀B頭4個月日日都暈,個個婦科都話我血糖低,頭暈應該係正常現象呀

別墅

引用:佢答得咁無人性既我陀B頭4個月日日都暈,個

原帖由 WAWA5689 於 13-07-21 發表
佢答得咁無人性既我陀B頭4個月日日都暈,個個婦科都話我血糖低,頭暈應該係正常現象呀

...
根本大肚婆暈係正常。。。
周靜duck無醫德

別墅

回覆 VJ_Mama 的帖子

Dr Lau have 2 clinic, one in Ginza, the other in 新北江

大宅

引用:燒左3日,食極藥都燒下退下,貪近去樓下睇

原帖由 WAWA5689 於 13-07-10 發表
燒左3日,食極藥都燒下退下,貪近去樓下睇多次醫生,點知串到死!我問佢再唔退燒洗唔洗去醫院,竟然答我d人 ...
天耀何楚明啦, 好nice 藥又掂

大宅

畀面勳章

唔會再睇周靜德,我夜晚去,睇開嗰個截咗人,無奈睇佢,佢真係好寸,睇症勁是旦,貼錢買難受

大宅

回覆:WAWA5689 的帖子

我以前都看過一次。之後無再看。如三至四日燒下停下便去看急症。可能bb有尿道炎或有菌都話不定,都會影響有發燒。急症醫生講。仲話三天未退就一定係入院驗野。我小朋友就係感。

大宅

回覆 NYHLWL 的帖子

我都係睇Dr. Sunny ,好細心,仔仔1個月多時佢check 到心臟好似有D事,寫左轉介信叫我馬上去瑪嘉烈……唔好彩既係,我仔心臟真係有事……但好彩既係,有Dr. Sunny幫我小朋友及時發現,我小朋友現在1歲半了,keep住係瑪麗、瑪嘉烈覆診,如仔仔有小小傷風感冒我都一定睇佢!做醫生冇醫德不如唔好做!特別係兒科!大人都識得講邊度唔舒服,但小朋友跟本唔識表達,靠既就係醫生!

大宅

回覆:SAIYUNG 的帖子

呢個真係一個好醫生,有時有急症打比佢,佢都會盡量幫我真係覺得自己好好彩可以搵到個好醫生

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢個名好熟面口,我都好似N年前睇過佢,都係不愉快經歷。好心D醫生自己開診所就好聲氣d啦,人地唔一定要睇你,唔好好似高高在上咁

男爵府

回覆 NYHLWL 的帖子

荃灣邊個國醫生?thx

大宅

引用:回覆+VJ_Mama+的帖子Dr+Lau+have+2+clinic,

原帖由 casswong1001 於 13-08-01 發表
回覆 VJ_Mama 的帖子

Dr Lau have 2 clinic, one in Ginza, the other in 新北江
劉醫生係兒科醫生嗎?

大宅

不如去元朗睇謝健華啦,我仔由bb打針及病都係睇佢,有問必答,仲解釋得好祥細,不過d姑娘就真係麻麻,而家我仔15個月大

別墅

我都帶我個仔睇過佢,嗰時我仔得2個月大,佢真係超串,問佢嘢又答得超hea,態度超差,連聽下我仔心口背脊都唔聽,9up幾句就叫我走,睇左1次無再睇佢

但唔明點解仲咁多人睇

首頁

尾頁

跳至