跳至

首頁
12345...81

尾頁

別墅

Re: 有冇柏景灣�帝柏海灣BB媽咪 (Part 2)

Hi all

琴晚同洛洛玩電腦時, 佢見到keyboard上有d中文電碼, 如: 日, 月, 手, 口, 山, 人, 火, 女, 田. 佢竟然記得洒. 好真係好開心, 因為我真係好懶, 咁耐都無同佢搵過書, 唔好話學校派d字咭, 即使係要家長聽個隻phonics cd, 我開都未開過嚟聽. 所以我好surprise 佢認得洒d字.

Birdbird

洛洛有以下猛料放送
1. 佢同grant宜家坐係最後個張圓枱, 同埋jusper 同陳xx 女同學, 4 個人一齊坐

2. 琴日grant太肚餓, 未講”may I have my tea time please” 就偷食. 洛洛話: “好彩我捉住佢隻手”

3. 我囝琴日同xxx同學扮理髮店

4. grant成日去playground 間屋到玩, 洛洛話: “佢去少少sir滑梯咋”

5. tea time 有時有普通話老師. 跟手佢用普通講:”王老師下午好” “再見王老師”, 佢發音都似模似樣. 不過我問佢王老師有冇同小朋友玩, 啊囝話冇呀: “tea time ma, 唔可以玩架, 王老師都食野啦.”

6. tea time 前會去洗手間然後洗手

水晶宮

mabel,
洛少爆o左好多料. 唔該晒呀. 原來而家佢地坐在最後排, 唔怪之得阿仔返學發夢, 冇咩料過比我知啦.

琴日grant太肚餓, 未講”may I have my tea time please” 就偷食. 洛洛話: “好彩我捉住佢隻手”
笑c我喇.
估唔到我仔在tea time未叫 '咒語' 之前就偷o野食. 工人姐姐話, 阿仔呢兩日都食晒d snacks, 返到屋企就反而食唔晒碗飯.

我仔係好鐘意果d玩具屋, 有次帶佢去尖沙咀toysrus, 佢就在果d屋仔度走黎走去, 行出行入, 要用威逼利誘, 先至帶到佢走.

男爵府

birdbird, mabel, Jasminipan, Alison,

這樹變左St Catherine私竇, 大家可以多多暢所欲言.
各位 星期日 見!

水晶宮

TwinsMother,
我今日返工見到個 '金桔' 小妹妹, 佢套 PE 衫, 好靚呀. 我最鐘意佢件外套同套 pe uniform 好襯. 我仔果套校服就...

水晶宮

Alison,
今日好多謝你熱情的招待, 你花了不少心思在遊戲 & 禮物上, 小朋友有得玩有禮物收, 而大朋友就食個飽飽 & 吹水, 個個都盡興而歸. 多謝.

恭喜你為兩位千金完成一個重大任務, 可以鬆口氣 & 過一個冇壓力的聖誕節.

畫室隔離的 'xx琴行', 學ballet 如何? 有冇聽過家長口碑? 我想比個仔去試下.

別墅

Alison

係呀,你真係好有心思,洛洛不知玩得幾開心,又食又拎,佢今晚仲成晚唱住生日歌,鬼死咁high.  猛問我佢生日係咪over.  係咪生日先有生日會喎.

twinsmother
你真係好叻,比十個叻你

男爵府

birdbird 寫道:
我今日返工見到個 '金桔' 小妹妹, 佢套 PE 衫, 好靚呀. 我最鐘意佢件外套同套 pe uniform 好襯. 我仔果套校服就...

我就鍾意阿囝套冬天校服啦! 吊帶褲, 好鬼型囝.
SC 套 PE Unform, 都唔係咁差唶.

男爵府

恭喜你為兩位千金完成一個重大任務, 可以鬆口氣 & 過一個冇壓力的聖誕節.

畫室隔離的 'xx琴行', 學ballet 如何? 有冇聽過家長口碑? 我想比個仔去試下.

聖誕己開始楝地方一家去旅行 , 我想去東瀛, 但一家咁多口, 帶唔多咁多嘢去.

畫室隔離的 'xx琴行', 學ballet果間, 係同一機構, 我都唔知好唔好, 但我覺得唔差架, 曾經帶三個小朋友去試堂, 試堂時阿囝好鍾意, 但佢見家姐唔學, 佢又唔學.

男爵府

聖誕己開始楝地方一家去旅行 , 我想去東瀛, 但一家咁多口, 帶唔多咁多嘢去.

畫室隔離的 'xx琴行', 學ballet果間, 係同一機構, 我都唔知好唔好, 但我覺得唔差架, 曾經帶三個小朋友去試堂, 試堂時阿囝好鍾意, 但佢見家姐唔學, 佢又唔學.

男爵府

Alison,

首先, 多謝你邀請我一家咁多口! 最開心我囝, 成日周圍同人講 "軒軒請我去生日會", 又見返佢靚囡朋友, 其實最辛苦果個係你, 今早只見你爸爸帶"軒軒"返學, 就諗起你昨天可能太赲了.

男爵府

Alison,

首先, 多謝你邀請我一家咁多口! 最開心我囝, 成日周圍同人講 "軒軒請我去生日會", 又見返佢靚囡朋友, 其實最辛苦果個係你, 今早只見你爸爸帶"軒軒"返學, 就諗起你昨天可能太赲了.

大宅

好媽媽勳章

各位靚街坊~
其實自己一直都擔心果生日會自己攪得吾夠好,
擔心食物吾夠or吾arm食,
又擔心d game吾得,
又擔心氣氛吾夠,
所以睇完大家寫生日會的comments,
我真係好開心呀^^
真係好多謝大家抽時間來參加軒軒的生日會,
雖然阿仔昨日都好似吾知發生緊咩事... ?-( :mrgreen:
但希望將來阿仔大個之後睇番d相都好似我家陣錦開心 :mrgreen: :mrgreen:
再一次....真係好多謝大家同大家的禮物呀^^

大宅

好媽媽勳章

TwinsMa,
靚囡朋友?!....嘻嘻.... :mrgreen: ...係咪"riscilla"果大女呀? :mrgreen:

8掛的,
Alison

大宅

好媽媽勳章

Twinsma,
吾關個party事架...
我今朝起吾到身....係......因為....
尋晚半夜一點妹妹吾肯訓同cry...
所以就"dick"左條友仔落街行下...
行行下自己又有少少hungry...
所以又去埋seven食左果華園老水拼...
食完都成半夜2點隻妹都仲吾肯訓...
(吾知係咪party太興奮...)
真係比佢玩謝

大宅

好媽媽勳章

阿so話....寒命人最好用紅色.....
所以...SC 套 PE Unform....我幾喜歡架
(我個仔12月出世^^)

Cheers,
神婆Alison

大宅

好媽媽勳章

..... 有 trip去. 去邊度呀?......

近近地....我地去東南亞咋...
先飛去Singapore...
之後坐船船去Malaysia & Thailand....
因為"稱"住2件....
希望坐船吾會太辛苦啦....

大宅

好媽媽勳章

TwinsMother 寫道:

去東瀛.....
d 東洋野錦kawaii~................
我己經可以想像到大細twins會幾開心!!!
"帶唔多咁多嘢去"......
..吾打緊......
帶得多嘢返來咪得law

水晶宮

個琴行 & 畫室原來係同一個機構, 真係唔講唔知. 我係貪佢近, & 叫做學到咁上下有試考, 唔係柴娃娃就算.

我今日已幫阿仔 '拜師' 學畫.

你去日本, 你唔洗帶太多o野, 你去到即買即用, 用完帶返黎香港咪得囉. 冬天去日本, 比較乾燥, 預備lip balm & cream. 大人&小朋友日日要飲多d水.

水晶宮

Alison,
我仔最記得個 buzz birthday cake, 佢同我講, 下年生日又想要個buzz cake, 再唔係, 要個winnie-the-pooh cake..... 你訂餅果間餅舖, 有冇做呢個 character?

還有, 我老公擒晚叫阿仔唱首生日歌, 要 'happy birthday to daddy', 阿仔好勞氣咁話: No, it's hin hin's birthday.

你個 '東南亞' 之旅, 真係好東南亞, 一次過去3個地方咁多. 諗住玩幾多日? 洗唔洗好似 twinsMother 咁, 唔帶咁多o野去, 帶多d o野返黎?

水晶宮

mabel,
我今日問阿仔, 佢在classroom坐邊張table, 係第一張 or 最後果張, 阿仔話係第一張. 我再問係唔係近住門口果張, 佢話係..... 究竟佢地兩位少爺係唔係調o左位架.

首頁
12345...81

尾頁

跳至