跳至

首頁
45678...81

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 有冇柏景灣�帝柏海灣BB媽咪 (Part 2)

mabel_leung 寫道:

Jasminipan & Alison
見識完你地搞既生日會,真係有聲有色,要向你地取經,等我下年都同啊仔搞個party先

Mabel,

你吾好錦講啦^^

其實我囝囝生日會果度,
我都係參考我朋友(Twinsma, 你都識果位靚女^^)咋~
佢上次幫佢囡囡攪生日會真係用左好多好多心機,
睇到我都好感動,
我地呢d....都係左抄右抄抄人地渣ma^__^

至於Cake果度,
其實今年美心都出左Disney Character d cakes,
但因為阿仔鍾意大buzz,
所以最後都搵左太子貴族.....
不過其實有一間都幾多款架,
http://www.kiwisweets.com/
今年七月我細囡生日都用Princess做主題,
我就係起呢間訂,
果Cake都ok架^^
Look.........

其實攪生日會真係幾好玩,
所以出年你地真係攪的話,
如要幫手...隨時call我就得架喇 ~

大宅

好媽媽勳章

birdbird 寫道:
[quote]
 birdbird講得冇錯.

我星期一周圍搵本magazine, 可惜都賣洒喇,可唔可以影印過我學下野呀

mabel
下次見面, 借本 '真身' 過你睇, 睇完先整個黑白copy 過你. [/quote]

birdbird,
介吾介意...都整個黑白copy 過我呀 ?

大宅

好媽媽勳章

TwinsMother 寫道:
All,

有次去澳洲是夏天, 我哋一家五口都要帶三大箱行李......

Twinsma,
夏天....都要帶三大箱行李 ...?!
我前日先同我老公講,
因為又要帶車仔,
又要抱住果細and拖住果大...
希望d野儘量執曬落一"喼"度咋...
家陣都擔心到時吾知點算好

大宅

好媽媽勳章

Dear all,
前日阿仔放學同我講話起校車比後面果哥哥扯頭髮,
仲話自己好painful同cry得好大聲好大聲~
之後又話佢果女同學仔問佢有冇事....

聽完之後....
其實我係幾happy... :mrgreen:
因為今次算係第一次佢肯講錦多關於學校的野比我知 :mrgreen:

當然...第二日我就即刻問番校車姨姨咩事同佢地會點做....
佢地都好好,
話我知係一個K3的哥哥扯我囝囝頭髮,
不過第二日已經調左位,
希望吾會再蝦我囝囝啦!

男爵府

過獎啦!

twinsmother
忍唔住又要讚你, 真係好[size=large]

男爵府

Jasminipan 寫道:
Mabel

唔好咁la, 最多等我返來再攪個小型既party補償返再傾過飽.

一言為定.

男爵府

Alison^^ 寫道:

你講架, 到時有需要找你幫手. 總括來講, 你覺得那一間好?

男爵府

Twinsma,
夏天....都要帶三大箱行李 ...?!
我前日先同我老公講,
因為又要帶車仔,
又要抱住果細and拖住果大...
希望d野儘量執曬落一"喼"度咋...
家陣都擔心到時吾知點算好

我睇怕你一個"喼", 未必可以, 加多一個大背"浪", 就差不多! 其實你個東南亞Trip係怎樣, 講多少少來聽下.

男爵府

聽完之後....
其實我係幾happy... :mrgreen:
因為今次算係第一次佢肯講錦多關於學校的野比我知 :mrgreen:

校車EE又唔差, 跟得好足 , 阿囝梗係好痛, 唔係都唔會講.

水晶宮

birdbird,
介吾介意...都整個黑白copy 過我呀 ?

Alison,
洗咩客氣. 你PM 你個 單位地址比我. 我入落你信箱.

大宅

好媽媽勳章

birdbird 寫道:

Alison,
洗咩客氣. 你PM 你個 單位地址比我. 我入落你信箱.

birdbird,

你真係sweet架jack…
真係...吾大啖大啖錦咀你都吾得 :mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

[quote]

你講架, 到時有需要找你幫手. 總括來講, 你覺得那一間好? [/quote]

Twinsma,

冇問題,
Call 我就得架喇...嘻嘻 :mrgreen:

至於Cake shops...
我自己覺得…兩間都各有賣點~

KiwiSweet “arm”d 好忙的媽咪…
因為佢地可以起internet落order,
你可以叫佢地email d cakes 款比你慢慢choice,
之後再去銀行過數or COD都OK,
而且因為間SHOP都幾遠下, 所以佢地有送貨服務,
但就要另外加$...

至於貴族就幾近我地…
不過choose cake就一定要親自去佢地鋪頭choose,
取cake都要自己親自去,
就算你話加$叫佢地送貨都吾得架~

其實…
因為兩間cake shops的價錢同味道都差吾多…
我自己就覺得要睇番佢地有冇d cake款
係小姐少爺喜愛or指定law :mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

我睇怕你一個"喼", 未必可以, 加多一個大背"浪", 就差不多! 其實你個東南亞Trip係怎樣, 講多少少來聽下.

Twinsma,

我個東南亞行程係:

Day 1: HK to Singapore
Day 2: 上處女星號 (船上hea~)
Day 3: To Phuket, Thailand (會join個騎大象tour^^)
Day 4: To Penang, Malaysia (會join個Tropical Fruit Farm tour^^)
Day 5: Back to Sinapore(船上繼續hea~)
Day 6: Singapore (Singapore Zoo or Bintan Island掛?!)
Day 7: Singapore to HK^^

其實我年頭都係去Singapore,
當時我就帶左兩個喼….真係…..辛苦到想C~
今次諗住d小朋友大小小,
尿片&milk powder吾洗帶錦多,
今次諗住連distilled water都吾帶…..
(之前我老公驚d細路水土不服…
穩陣到每次都要抬幾加倫上機架@@”..)
所以減下減下…咪希望一喼攪掂law…

你呢?長灘島都好似好正架播^^
係買package定係join tour架?
其實我都想同d細路去下呢d碧海青天水清沙幼
的地方hea下relax下^^
呀~你記得影多d相(3點式都吾駒架:mrgreen: )返來比我地睇呀^^
好玩的話, 我下次又考慮去下先^^

大宅

好媽媽勳章

你地一個二個三個聖誕都去洒旅行,dum抵我同birdbird相依為命,我地2位大少已經相約係聖誕假期時係對方屋企私會

祝你地玩得開心d啦,有個偷快假期

Mabel,
咪玩啦 :mrgreen:
你地兩條友仔好次arm arm先去完旅行冇耐咋播 :mrgreen:
再加上...聽講你地x'mas都好多節目WOR^^
剩係去SC果個X'MAS...我已經好羨慕啦 ^^
(因為Halloween 果次我囝囝真係玩得好開心
)

....anyway...總之大家都玩得開心d丫^^

男爵府

Alison,

你個行程好吸引我.
係咪自己飛到Singapore再join local tour 上處女星號? 如果你Day 6到Bintan Island, 睇怕你7天都唔夠玩, 去Zoo就啱啱好.
到現在我們去旅行頭一兩日, 我都帶一加倫distilled water, 不過你們去Singapore, 唔帶都OK, 去到再買都唔怕.
去長灘島係買package, 其實這個地坊都乜嘢玩, 只可潛水, 阿囡三點式就得, 我三點式怕嚇死, 兼連隔夜飯都嘔乜.

大宅

Alison

嘩! 原來妳個東南亞行程都係去d好陽光海灘同relax既地方喎, hin hin同晴晴一定會玩得好開心. 我幾年前都有騎過大象既經驗, 妳一定要捉緊囝囝先得因為會好”登”不過就好好玩既……
My name is Jasmine, born in 2 Dec (3.3kg) 我的中文名叫曉琳, 貌似爸爸60%and媽媽40%

大宅

Dear all

只要一家人一齊過節日去邊樹到都係緊開心

My name is Jasmine, born in 2 Dec (3.3kg) 我的中文名叫曉琳, 貌似爸爸60%and媽媽40%

大宅

去長灘島係買package, 其實這個地坊都乜嘢玩, 只可潛水, 阿囡三點式就得, 我三點式怕嚇死, 兼連隔夜飯都嘔乜.

阿囡同妳既三點式照片我都想睇喎

大宅

Alison

我老公最鍾意就係去Phuket, Thailand.我就好驚個太陽伯伯

大宅

[quote]
[quote]

至於貴族就幾近我地…
不過choose cake就一定要親自去佢地鋪頭choose,
取cake都要自己親自去,
就算你話加$叫佢地送貨都吾得架~

Alison

妳個日冇見到阿囡個生日蛋糕,等我email比妳睇真係幾靚嫁 阿囡個日好好開心

首頁
45678...81

尾頁

跳至