2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇腰骨痛?一彎底身就腰骨痛,抱起bb都痛,點算好?

大宅

我都腰骨痛呀!!多數尾龍骨到痛,o係屋企抱b就冇問題,不過出街行多幾步就會痛,行路唔行得快唔拎得重野,搞到e+生完五六個星期想同亞媽去飲下茶都冇
您好Piglet0207, 可盡量多留意自己的坐姿,如餵奶既時候用cushion放係背脊, 讓脊椎能夠直立,避免有駝背情況, 而且不要維持同一姿勢太久。間中做下伸展都好好嫁。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

引用:我都腰骨痛呀!!多數尾龍骨到痛,o係屋企抱b

原帖由 kanayanmama 於 13-07-17 發表
我都腰骨痛呀!!多數尾龍骨到痛,o係屋企抱b就冇問題,不過出街行多幾步就會痛,行路唔行得快唔拎得重野,搞到e+ ...
我都係尾龍骨痛!生完5星期了,仲未抱得大仔(32lb)。會吾會好得番ga?

複式洋房

引用:您好Piglet0207,+可盡量多留意自己的坐姿,

原帖由 angela 於 13-07-17 發表
您好Piglet0207, 可盡量多留意自己的坐姿,如餵奶既時候用cushion放係背脊, 讓脊椎能夠直立,避免有駝背情 ...
Thanks!

大宅

回覆 Piglet0207 的帖子

下...唔會好唔返掛><
你生大仔o個時有有痛ga??

複式洋房

引用:回覆+Piglet0207+的帖子下...唔會好唔返掛>

原帖由 kanayanmama 於 13-07-17 發表
回覆 Piglet0207 的帖子

下...唔會好唔返掛><
冇ga !

Piglet0207 發表於 13-7-17 18:17
Thanks!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

首頁

尾頁

跳至