樓市動向

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

有無人試過搵物業管理公司代收租?
收$800/月,包代收租,處理租客維修事誼(代報價搵師傅,但費用唔包),值唔值呢?

水晶宮

值.., 你見這裡, 咁多租務問題就知啦.

侯爵府

引用:有無人試過搵物業管理公司代收租?收$800/

原帖由 lafield 於 13-07-19 發表
有無人試過搵物業管理公司代收租?
收$800/月,包代收租,處理租客維修事誼(代報價搵師傅,但費用唔包) ...
代收租?唔係代"追租"喎。

大宅

回覆:物業管理公司代收租一問

有無介紹,一定收到嗎?

侯爵府

引用:有無介紹,一定收到嗎? +

原帖由 Sharapovabb 於 13-07-19 發表
有無介紹,一定收到嗎?
有d地代都會幫人代收租,但業主係你,有事最後咪又係自己攪,點解要比人賺。

我家人比個地產代收租,無事大家開開心心,遇過租客欠租,地代話搵唔到佢,但又照收每月費用,最後租客走佬,間屋爛爛容容

子爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由+Sharapovabb+於+13-07-19+發

原帖由 mama01 於 13-07-19 發表
有d地代都會幫人代收租,但業主係你,有事最後咪又係自己攪,點解要比人賺。

我家人比個地產代收租,無事 ...
因為黎緊長時間唔嚮香港,如果租客有咩野維修要搞,到時唔嚮香港驚搞唔到,但你講得岩,如果租客有心要避,就算有代理都未乜幫到手。
咁你個情況個代理可唔可以幫到手從法律途徑去追數?

大宅

回覆:lafield 的帖子

我都係中意親力親為多D。自己跟比較放心。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mama01+於+13-07-19+發表有d

原帖由 lafield 於 13-07-19 發表
因為黎緊長時間唔嚮香港,如果租客有咩野維修要搞,到時唔嚮香港驚搞唔到,但你講得岩,如果租客有心要避, ...
講返都激氣,地代話我家人先係業主,叫我地攪返,佢只負責聯絡代收租,不過維修都有幫手,(梗係跟,佢有相熟水電師傅,又收多筆介紹費。)

anyway,你睇睇有無其實jm介紹d物業管理公司,幫你暫時跟跟。

首頁

尾頁

跳至