家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

月供基金經銀行或保險公司好呢?

各位, 如題.....如果經MANULIFE買, 手續費是否貴D,, 同埋每個月供款是否起碼US$500, 同埋係唔係有人幫你睇住呢??但如果經銀行, 每個月供, 係冇人理你.??每個月到期就係戶口扣錢呢 ? 我未買過, 請各位指教下

複式洋房

Re: 月供基金經銀行或保險公司好呢?

其實月供基金除左經銀行同保險公司外, IFA同樣都會代理月供基金計劃. 係Manulife月供基金既手續費就留待其他更了解manulife既朋友答你. 至於經銀行買, 如果你係揀定左邊隻基金, 基本上妳只係setup一個自動轉帳既戶口, 佢就會到期自動轉錢入去, 十分方便. 但就唔會有一個人幫妳monitor住妳個戶口同俾投資意見俾妳.
已pm左妳一份資料, 希望可以俾妳有多d認識.

伯爵府

小肥妹仔, 宏利有幾個不同既基金計劃. 如果你睇緊月供最低 U$500 既計劃, 相信係宏利"智富錦囊". 宏利有另一個基金計劃"自願退休供款", 月供低至 HK$500, 有興趣了解詳情可PM電郵地址給我, 會儘快將資料寄上.

大宅

我都想知多D基金的資料,可否E-mail 給我? [email protected] thanks.

另外,我現在在Mass Mutual買了二份保險,一份是醫療加小小儲蓄,一份是婦女醫保加多%儲蓄(每月供2千幾),是否不明智的儲錢方法?現金價值和保單價值是甚麼?我想修改兩份保單內容,重整儲錢計劃,請幫幫手!

複式洋房

Hi TotoToto,

已send左去你個電郵, 請查閱!

複式洋房

hello,我都想知多D基金的資料,可否E-mail 給我?
[email protected], thanks!

複式洋房

小飛俠 寫道:
hello,我都想知多D基金的資料,可否E-mail 給我?
[email protected], thanks!

已send左俾你, pls check!

複式洋房

Hi, Iambenben

請您都 pm 比我, 我都有興趣.

iambenben 寫道:
其實月供基金除左經銀行同保險公司外, IFA同樣都會代理月供基金計劃. 係Manulife月供基金既手續費就留待其他更了解manulife既朋友答你. 至於經銀行買, 如果你係揀定左邊隻基金, 基本上妳只係setup一個自動轉帳既戶口, 佢就會到期自動轉錢入去, 十分方便. 但就唔會有一個人幫妳monitor住妳個戶口同俾投資意見俾妳.
已pm左妳一份資料, 希望可以俾妳有多d認識.

複式洋房

hi cychia,
已pm你, pls check

複式洋房

would you pm me as well??

thanks alot

複式洋房

hello chichichan,
已pm你, pls check!

複式洋房

I also want to know more info. please pm me. Thank you very much.

複式洋房

我已pm你. pls check!

大宅

虎到金來勳章

Hi

iambenben, can you pm some infirmation??

Thanks

複式洋房

sumyee 寫道:
Hi

iambenben, can you pm some infirmation??

Thanks

已pm你. pls check

禁止訪問

複式洋房

hi tigger,
已pm你, pls check

大宅

iambenben
我都想要, 麻煩你..

洋房

Hi iambenben

Please also email a copy to me. Thanks.

[email protected]

slaw

大宅

Hi iambenben,
我都想要些資料, 可否mail比我, 謝!!
[email protected]
Tks!!

首頁

尾頁

跳至