懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人試過星期六去攞出世紙?使唔使一早去排定隊?

有無人試過星期六去攞出世紙?使唔使一早去排定隊?
係派籌定係只要係出生登記處既辨工時間去到就ok?

別墅

Re: 有無人試過星期六去攞出世紙?使唔使一早去排定隊?

我果陣上網預約,咁到指定時間同日期去申請,快好多唔使一早去排定等派籌!

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

小心,chk 下佢地行左5天工作未!

別墅

未咖,佢地星期六都仲會開上晝...

公爵府

Re: 有無人試過攞出世紙?使唔使一早去排定隊?

我上次星期六去沙田攞, 得幾個人ja, 唔駛半個鐘已經搞掂lu!

伯爵府

好媽媽勳章

是否即時可以拎 ?

大宅

我o個陣都係星期六去攞,唔係好多人。個職員幾好人,叫我o地攞咗籌去食早餐,返到去就差唔多輪到。出世紙係可以即時拎,仲可以做多份副本,唔駛驚得一份唔見咗又要去補領。

olimo 寫道:
是否即時可以拎 ?

男爵府

sky_sky 寫道:
我果陣上網預約,咁到指定時間同日期去申請,快好多唔使一早去排定等派籌![/quote]

sky_sky,
where can I make the appointment through the internet to get the birth cert? Thanks.[quote]

別墅

我都想知邊度有得預約呀!!

首頁

尾頁

跳至