2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 carol818 的帖子

聽你咁講, 都好 make sense, 都安樂好多... 有時D陪B好興講到D mami 好吾掂咁.... -_-"

男爵府

回覆 Aki_ki 的帖子
係啦, 講到我地好吾掂, 佢地就好似威D !!!

今日終於返左健康院。姑娘同醫生好似樓上有位 mami 咁講, 話BB 肯食 25-30mins, 好叻, 夠奶既話 (吾特別少) 吾需要食 40mins or 以上咁耐。吾駛特別理陪月點講。yeah~ 安樂晒! {:1_1:}

男爵府

回覆 fannymama123 的帖子

其實有”吉吉地“ 吾駛擔心, 好多時係因為谷奶要餵、餵未清,仲有谷、或谷開奶個胸比較敏感。

BB 食奶係會有脷胎架, 如果有菌既話, D白色野係抺 or 刮都吾 "nuck" 同BB 個口仔會痛, 食奶時會好扭計會喊。

男爵府

回覆 SiuBok 的帖子

BB 出世耐左, 各位 mami 有無餵餵下奶量大增呢??

我呢兩日D奶再多左, 餵一邊時, 另一邊墊左毛巾, 但都係過晒濕晒 ... 一打開 bra bra 清潔同沖完涼都係滴吾停....

男爵府

回覆 LamBoB 的帖子

唉~你就好啦, 摷得佢醒,我個隻整極都吾醒架!!

男爵府

ayeungyeung 發表於 13-8-7 21:05
沖完涼係咁滴好麻煩,所以我一定pump 完先沖,爽晒!
係禾, 呢個都係好辦法。不過有時湊B, 未必次次就得岩時間, pump 完先沖

首頁

尾頁

跳至