嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BB大約歲半,

以上兩款教材, 點揀好??

大家可以比下意見/選擇原因我嗎??
因為都唔係平教材, 所以要諗清楚~thanks!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

呢個問題我都想問呀, 因為見某D牌子係咁廣告喎, 好似又幾好咁, 又有D心思思....

子爵府

falalala 發表於 13-7-27 15:05
呢個問題我都想問呀, 因為見某D牌子係咁廣告喎, 好似又幾好咁, 又有D心思思.... ...

早兩星期, 有WORLD FAMILY顧問來過做DEMO,
過程的確吸引, 所以想睇下其他媽媽有無意見比下

你有興趣都可以約下佢地做DEMO, OXFORD PATH, 我就呢2日先知佢都有DEMO

可能都會約睇下

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

soso3509 發表於 13-7-28 15:18
早兩星期, 有WORLD FAMILY顧問來過做DEMO,
過程的確吸引, 所以想睇下其他媽媽有無意見比下
唔該哂你呀, 不過我唸我未必考慮喇, 因為4萬幾都幾貴下呀, 我唸住用D錢黎同一齊返PG玩多D

琥珀宮

回覆 soso3509 的帖子

四萬幾可以買好多書

子爵府

mandy952 發表於 13-7-30 18:12

四萬幾可以買好多書

佢都唔少架, 全部夠睇到小六,
當然, 我就算買都唔會FULL SET一次過, 如果小朋友真係岩用,
先再考慮UPGRADE, 不過現階段仲有好多可以比較, 好難決定><

子爵府

falalala 發表於 13-7-28 22:02
唔該哂你呀, 不過我唸我未必考慮喇, 因為4萬幾都幾貴下呀, 我唸住用D錢黎同一齊返PG玩多D
...

其實我計過, 如果供呢套野, 同上PG其實差唔多,
仲會日日用, 增加親子溝通同埋小朋友會有閱讀興趣,
呢D係PG無既, 我無JOIN PG COURSE,
只係試過堂, 過程短,其實同屋企都差唔多, 小朋友唔洗咁辛苦出出入入
同埋多小朋友, 又要預佢地比較易病

以上為個人比較. 我係FTM, 可能都想小朋友係屋企養成習慣多D

琥珀宮

點解我咁講,因為我都買過類似英文教材,約五千元,今年書展佢地都有擺檔,買後發覺內容都幾深起碼五六歳先啱睇,但唔代表套野冇用,只係太細個用其實無咩作用,不如同佢去公園玩仲好。學英文係重要但絕對唔係小朋友的全部。

珊瑚宮

soso3509 發表於 13-8-1 02:36
其實我計過, 如果供呢套野, 同上PG其實差唔多,
仲會日日用, 增加親子溝通同埋小朋友會有閱讀興趣,
呢D係 ...
其實我自己都係ftm黎架, 我覺得如果你喺屋企可以同佢一齊學係好架, 不過同返pg唔同既係始終會多左一d同齡既小朋友同佢一齊相處, 一齊玩, 咁我平時都有同佢一齊睇書既, 不過你講得啱係小朋友唔洗出入咁辛苦, 所以我都係揀一嗰間非常近屋企架, 同埋多小朋友係容易病d既, 但我唸住比佢接觸下, 等佢有d抵抗力嘛,

不過我自己都覺得pg除左小朋友學倒野, 就連我自己都學倒野架, 例如有唔同方法同小朋友玩啦, 唱唔同歌同小朋友一齊做動作啦, 上完堂喺屋企同佢唱下玩下, 之後見倒佢識少少跟返d動作做出黎又真係好開心架.. (我自己都好開心)

如果你真係買, 用後可以分享下嗎?

複式洋房

我個baby得4個月開始用,而家一歲。用成怎樣我未知,但就覺得佢好專心咁睇。我唔俾佢睇電視劇,如果做家務咪開俾佢睇下學英文,佢不知幾乖。兩套有好有唔好:Oxford 卡通公仔唔吸引,但價錢平少少,英語發音;DISNEY 卡通可以好吸引小朋友,公仔得意、但貴少少,美語發音。
媽媽自己諗下啦!

禁止訪問

禁止訪問

引用:我自己就中意WORLD+FAMILY多D,除左D野整爛

民房

回覆:world family 同 Oxford Path點揀

我用緊one elite, 有好多本書, 又有啲出街書仔。仲有音樂cd, 唔洗煩買啲咩俾阿仔玩。 我囝囝下個月1 year old, 識得揭書仔, 可以坐定睇晒一隻英文vcd (30mins)

公爵府

陪月勳章

引用:我個baby得4個月開始用,而家一歲。用成怎

原帖由 Sumsum_w 於 13-08-02 發表
我個baby得4個月開始用,而家一歲。用成怎樣我未知,但就覺得佢好專心咁睇。我唔俾佢睇電視劇,如果做家務 ...
我真係唔多明,點解disney d 片又舊又殘都要賣呢個價錢,真係貴

複式洋房

回覆 vivi0707 的帖子

佢地話套教材係有系統咁俾小孩學習,比如同一隻歌會有DVD、CD、書本生字、快閃卡、故事書、圖話,在不同情況,不同學習方式上不停出現,好易就無意間吸收了英語。書本、CD爛佐,可以有更換教材服務

子爵府

vivi0707 發表於 13-8-7 07:33
我真係唔多明,點解disney d 片又舊又殘都要賣呢個價錢,真係貴

係..我都覺佢D卡通好舊, 不過小朋友應該唔識分既~
我貪佢有顧問同外藉老師定期跟進進度, 不過係怕佢公仔太卡通, 小朋見到實物會唔識分?

公爵府

陪月勳章

引用:Quote:vivi0707+發表於+13-8-7+07:33+我真

原帖由 soso3509 於 13-08-08 發表
係..我都覺佢D卡通好舊, 不過小朋友應該唔識分既~
我貪佢有顧問同外藉老師定期跟進進度, 不過係怕佢公仔太 ...
我覺得最舊係有小朋友一齊果d,我見有d係。。好似80,90年代既衣著禁,嚇呆了

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Sumsum_w+於+13-08-02+發表我

公爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+vivi0707+於+13-08-07+發表我

原帖由 mattsarah 於 13-08-12 發表
幾萬蚊咪就系買隻老鼠囉,衣家又多左隻馬騮,唉,幾萬蚊,做家長真系……

...
賺幾萬蚊就萬lu

別墅

回覆:world family 同 Oxford Path點揀?

我買左oxford path. 依家亞囡10個月,都肯坐定定一陣睇下書。都係一日睇10分鐘,再聽下歌仔咁。嗰時擇左oxford path係因為佢sell 故事書,disney主力dvd. 加上純粹我自己個人鐘意英式英語。又平d d, 所以擇左oxford path. 我估其實兩套差唔多,主要係父母要迫自己每日花時間,同小朋友睇下書,唱下歌咁。其實最難係已經倦到z,仲要扮到好興奮咁同佢唱歌。

首頁

尾頁

跳至