懷孕前後

跳至

首頁
12345...30

尾頁

複式洋房

第一次懷孕的準媽媽

大家好,請問有沒有第一次懷孕的準媽媽? 雖然好像陀得不太穩,但很多的身體上的不舒服都出現了....最辛苦的便是作嘔作悶,想吃又吃不到,去洗手間不順.....樣子好像殘了很多.....不知這樣的日子還要過多久?

珍珠宮

2024年龍年勳章

Re: 第一次懷孕的準媽媽

我依家23週, 到左16週就無你講既問題啦, 但個樣殘了很多就殘到依家呀~~我諗我要殘到生.

imelim2004 寫道:
大家好,請問有沒有第一次懷孕的準媽媽? 雖然好像陀得不太穩,但很多的身體上的不舒服都出現了....最辛苦的便是作嘔作悶,想吃又吃不到,去洗手間不順.....樣子好像殘了很多.....不知這樣的日子還要過多久?
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

我都就黎24週, 開頭陀bb時d人都話我殘, 睇落好tired... 過左3個月, 習慣左之後就會面色好d架喇, 仲冇咁多去屙夜尿添.... 唔好擔心

大宅

實會殘Do架啦, 因為訓得唔好和屙夜尿, 所以星期六日最好訓午睡,和平時做多D facial咁啦. 我現在36wk, 都keep住十日到就做一次.
jutaubing 寫道:
我都就黎24週, 開頭陀bb時d人都話我殘, 睇落好tired... 過左3個月, 習慣左之後就會面色好d架喇, 仲冇咁多去屙夜尿添.... 唔好擔心

小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

係好辛苦 ar.....攪到成日都無mood....人地話陀bb要開心d....但連食都食唔到....點開心bor....

複式洋房

我都係第一次呀!本來好開心,終於bingo!但星期五發現有啲唔妥,攪到要睇醫生! :-(
所以到而家個心都成日唔知bb仲係咪ok!我都知應該要開心啲,但有時真係做唔到

複式洋房

我又冇乜殘喎...

大宅

我冇做 facial 都唔係殘左好多, 只係腫晒,
因雖然有夜尿, 但都瞓多過以前

複式洋房

我都陀得唔係好穩,因為見紅左2個幾禮拜,不過因為個胎太細,要過多2個weeks才知道有沒有心跳,宜家個心都好不安....大家互相支持下啦!

係呢,你地知唔知宜家食血燕有冇幫助呢?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

granie,

I guess may be your baby is a girl ! since I same as you & hvn't apply the facial product during precancy period.

finally, I gave birth of baby girl. ( must people said if you having a baby girl, the female hormones will affected the mother looks more beauty )

[quote]
granie 寫道:
我又冇乜殘喎...

大宅

我都係過左三個月就無再嘔啦...
不過個樣就勁殘囉 :cry:

大宅

你地洗唔洗返工? 返工時成日累...又唔想食野....又眼訓...

複式洋房

起初實會有d唔舒服,但到咗16week左右就會好d。
至於皮膚,我有咗後反而好咗,美容師亦都係咁講,但我的bb係男仔,依家24week啦。

複式洋房

多謝各位關心...
前幾日醫生開左d葉酸同維他命俾我, 但我一食就好反胃
我今日冇食, 好似舒服d...
其實有冇關係架呢?
thx

大宅

你地有無唔舒服而要請sick leave?

民房

Try to take the vitimin before bed. So you won't feel sick after taking it.

複式洋房

Dear galic

我請左2個幾星期sick leave,宜家仲係家中休養,因為e生都仲未知我個bb得唔得....唯有等....

公司d野我都係麻煩同事幫我睇住,係好唔好意思,唯有等我冇事返工,再請食飯補數

galic 寫道:
你地有無唔舒服而要請sick leave?

大宅

我都係第1次懷孕,成日攰同肚餓,而家要食埋宵夜先瞓得,不過就未有想嘔嘅感覺,你地係幾時開始想嘔?我想有小小心理準備.

我老板同同事就話我呢胎一定係仔,因為我而家開始有1,2粒小走米,之前係無架,佢地嚇我之後會越來越多,仲有我而家唔可以再飲奶,一飲就痾,你地又係唔係呀.

醫生話唔好食補品住,佢話花膠有水銀,蔘會有k胎,燕窩bb會敏感.....我而家剩係敢飲魚湯.

別墅

大家好,我都係第一懷孕,我剛8weeks,上星期睇私家巳照到心跳有16mm,我都係有夜尿呀,現在開始想嘔的感覺密左,但都食得落,食完嘢就想訓教,近兩天夜晚去完廁所有d失眠。唔可以食花膠、燕窩...我老公每星期都燉1次俾我食,食完個晚好好訓無去廁所,係咪真架好驚呀,魚湯我就日日都有飲。我上星期都去了廣華排期產檢,要到12/12 9:30am(好早呀)想問下如果下次產檢可唔可以同佢講約下午呢

大宅

hi~ 各位你地好~

我都係 1st 胎, 好緊張...唔知做 d 咩,食 d 咩先岩,
我岩岩自己 check 到有左, 只係 book 左下個見睇醫生...

nippon~
hi~ 乜食花膠都唔可以架? 幣? 咁我食 d 咩先岩呢?

首頁
12345...30

尾頁

跳至