自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

回覆:聽日綜援出雙糧,我睇到眼火爆!!

嘩,同個男人一齊仲要政府養好過份

男爵府

引用:嘩,同個男人一齊仲要政府養好過份 +

原帖由 lovablebaby 於 13-07-26 發表
嘩,同個男人一齊仲要政府養好過份
個男人可能只係單親之後識嘅男朋友呢

伯爵府

引用:Quote:sophialing+發表於+13-7-25+23:51+係

原帖由 chowqv 於 13-07-26 發表
算啦,你識果個係2個,我識果個係4個。

仲要係一路拎單親,忽然又大肚生最細果個,俾社處職員話,叫佢搵 ...
你識呢個都好離譜,4個係咪同一個老豆呀?生咁多等政府養好火滾

伯爵府

引用:Quote:原帖由+lovablebaby+於+13-07-26+發

原帖由 lovebabyching 於 13-07-26 發表
個男人可能只係單親之後識嘅男朋友呢
哦,咁又唔同

男爵府

引用:Quote:原帖由+lovebabyching+於+13-07-26+

哦,咁又唔同
所以我都有問樓主佢講嘅暗啞底同男人一齊係咩意思,如果只係單親後識嘅男朋友就無必要拉埋一齊講但如果係小朋友嘅親生父親就要鬧

珍珠宮

畀面勳章

呃綜援!舉報佢啦!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

贊成你舉證呢d人,但雙糧出比d老人家,真係單親,傷殘人士係好既…

男爵府

我做到扒係度都係岩岩好夠食儲多個錢都唔得點解要養埋啲廢人

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我識個有租收不過佢係拎傷殘津貼,係合法的

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我識有個兩公婆唔做野生三個拎綜援 :;pppp:

愛 我 就 別 傷 害 我

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+chowqv+於+13-07-26+發表算啦

你識呢個都好離譜,4個係咪同一個老豆呀?生咁多等政府養好火滾

...
係同一個阿爸。佢仲識佬無錢俾就由佢。男既爛賭離婚,之後先拎。問佢做咩生咁多?淨係話"意外"總之如果你識佢,會火火地滾。

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

但係唔出俾雙量,政府又俾人閙唔幫d基層既啫。 年年財政預算案都話對基層的優惠唔夠多....都唔知幾多先夠...

侯爵府

但係唔出雙糧....

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我幅眼鏡07年戴到加下都唔捨得換,無深近視就算!

我部電話個MON裂左,D制襟唔多function,我都唔捨得換!

日日限住自己唔好用多同100元!

我日做11小時,我年尾都無雙糧!

原來,就係要儲起D錢用來交税養你地

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:Quote:原帖由+sophialing+於+13-07-25+發表

原帖由 gutgut22 於 13-07-25 發表
Copy完舉報咪得。。我估。。
搵起底王

大宅

你地鬧政府都無用,出又比你地鬧唔出又比政棍鬧左右做人難呀

珍珠宮

畀面勳章

引用:回覆+sophialing+的帖子佢羅綜援都咁眉目張

原帖由 Minor 於 13-07-25 發表
回覆 sophialing 的帖子

佢羅綜援都咁眉目張膽…好過份!舉報佢啦
咩人都有

唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

男爵府

樓主講果個係親生父母黎架。。。又係特登唔結婚等政府養既百佳low

大宅

引用:係fb知道某人拎單親綜援,但暗啞底同男人一

原帖由 sophialing 於 13-07-25 發表
係fb知道某人拎單親綜援,但暗啞底同男人一齊。

佢竟然係fb度打聽日去買ipad mini同電話,我火都黎牙!!!!
我早排又係睇過類似呢D綜援post

有人話一個月三萬七綜援

三萬七綜援就冇可以

不過你呢個case 綜援+老公加用

分分鍾有

侯爵府

回覆 sophialing 的帖子

聽到呢d,我真係火都嚟
我辛苦工作都係得幾千蚊人工,佢哋呢d一句做唔到,要照顧小朋友就唔使做政府養(仲要成日話唔夠使)

首頁
12345...7

尾頁

跳至