自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

結左婚之後同老公屋企人住,佢亞哥個老婆,無做野三年,日日係屋企,食煙,飲酒,初初見佢我都有打下招呼,但係生完亞女,佢都知佢一定唔會改.我見到佢我都唔會叫佢,我當佢忍形,跟住有一次老公見同我一齊返屋企, 見到佢亞SO, 我又係咁樣無叫,跟佢就比佢話左一餐, 無錢搬出去, 但又無棟,好慘.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

積係你都叫阿嫂啦,
就算個個人幾唔好都好,一齊住點都要叫一聲既,而且老公同你一齊就更加要叫啦LEI D門面野點都要做到足

horlickbaba    發表於 13-7-27 16:25
柏架山莊    發表於 13-7-27 12:19
小肥楊    發表於 13-7-27 12:14
pollytopig    發表於 13-7-27 09:48

男爵府

回覆:結左婚之後同老公屋企人住,佢亞哥個老婆,無做野三年,日日

幾多人住喺間屋?

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

恕我直言“:做細唔嗌大,點都係細錯!”再加上飲酒食烟係佢自己問題!聊你唔到!right

pollytopig    發表於 13-7-27 09:45

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

所以面一定要比佢~佢唔應你~~就係佢掉面!

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆:結左婚之後同老公屋企人住,佢亞哥個老婆,無做野三年,日日

咁你個女咪要食二手煙

珍珠宮

佢冇做嘢唔關你事㗎噃!你唔鍾意佢食煙你可以禮貌地問佢,話比佢知屋企有小朋友,可唔可以係屋企唔食,出街先食,就算佢唔返工,佢食煙飲酒,佢都確實係你亞嫂,你都應該叫聲佢,呢D係禮貌,同有冇食煙無關!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:Supan 的帖子

或者甘講,既然要一齊住佢又係阿嫂,見人打招呼係基本禮貌,同佢有咩壞習慣或者你鍾吾鍾意佢係兩回事,大家庭仲要同一屋簷下相處吾易的,但你做到甘出面,有否諗到你c6会很難做的,到頭來傷夫妻感情,值得嗎?

pollytopig    發表於 13-7-27 09:46
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

男爵府

人地有無做嘢唔關你事格,又唔係要你養佢。你唔鐘意佢食煙就直接同佢講,一事還一事,你唔叫人始終係你唔著

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

大嫂做唔做嘢唔到妳理啦...
妳做細唔叫人就係唔啱
前面是絕路~希望在轉角

大宅

:;pppp:

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

你屋企好大架,可以兩兄弟連老婆一齊住

---生命無價,請支持領養---

子爵府

你入門遲過佢,佢會吾會覺得你個女嘈住佢?

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

做戲要做全套, 即使平日見面唔叫她, 但老公在身邊就一定要見.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

無叫人,始終你都係唔岩

大宅

點都要叫人架,就算之後佢唔叫你,你都要叫佢啊!

子爵府

叫人係最基本........
咁多人一齊住, 一定煩........

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:大嫂做唔做嘢唔到妳理啦...妳做細唔叫人就

原帖由 mimichong 於 13-07-26 發表
大嫂做唔做嘢唔到妳理啦...
妳做細唔叫人就係唔啱
X2

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

做戲做全套點都要叫

男爵府

同6299 住已煩
仲要大哥大嫂?

即3房人?
兩房已頂唔順, 仲要3房

首頁

尾頁

跳至