論盡家傭

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

你們會讓工人執書房櫃內物件嗎?那些地方不會讓工人執?

大宅

Re: 你們會讓工人執書房櫃內物件嗎?那些地方不會讓工人執?

我的rules內話明唔可以打開我的任何櫃桶,衣櫃等, 若"接"好衫就放在我bed上,iron好就放在我只定位置上.
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)
該用戶已被刪除

Re: 你們會讓工人執書房櫃內物件嗎?那些地方不會讓工人執?

男爵府

我係架, 所有地方都自由出入, 亦無鎖櫃筒. so far 無野wor

侯爵府

好媽媽勳章

我屋企全部櫃桐都唔洗佢執(除左廚房廁所外),至於房門我一定鎖左先返工,清潔o既o野等我放工返黎先做,其實我房都有夾萬,但始終都唔安心,都係鎖左佢穩陣d,費事到時係我大懵整唔見d野入左佢數就無謂啦.......

大宅

我都係淨係要工人做阿仔d野,老公同自己d野就我做...書房就一定唔使工人掂喇,費時佢攪亂d文件...不過有時返到屋企見到成床都係摺好既衫,都好煩,好想叫工人整埋佢,諗諗下又唔想比佢掂咁多野...真係矛盾!
該用戶已被刪除

複式洋房

一致,不過佢都有偷睇.
fion2504 寫道:
我的rules內話明唔可以打開我的任何櫃桶,衣櫃等, 若"接"好衫就放在我bed上,iron好就放在我只定位置上.

民房

我都係咁話,夜晚返去見到就嘆氣,洗厠所冇時间,不鎖房門又驚,又怕佢瞓自己張床,又怕佢攪亂文件,到星期日得閒看住執佢又放假,any suggestion?

大宅

我所有房都冇鎖門, 因我冇摺被習慣, 咪由佢唔鎖門等佢摺囉, 順便佢熨完衫放返落衣柜, 房就有個小型夾萬, LOCK起D貴重野, 我覺得鎖起房門好麻煩呀, 我地返左工佢又冇得打掃, 到我地放工到佢周身唔得閒, 仲點比佢打掃喎, 房仲有套廁, 所以都係唔好鎖等佢日頭做清潔, 我都怕佢偷偷係我房瞓我床睇電視, 所以我會將部TV較去CCTV影住大廈部LIFT, 同埋聲量較到很少很少, 當佢睇過, 佢一定唔知我專登陰佢, 但到現時為止佢都未試過係我房偷睇TV.

書房枱面D野, 咩都唔洗抹, 只係掃下書柜, 佢初初黎賴好收尾幫我SIP埋左封銀行信, 攪到我唔記得找卡數, 要罰息添呀, 我咁大個女都未試過遲交卡數架麻, 自此一概文件叫佢一定唔可以掂, 我都唔係太怕佢會偷睇既, 緊要既野自己一早收起佢先(佢真係掂都唔掂喎, 連枱面有隻蚊都唔識幫我執走佢, 比佢激死, 第二樣又唔見佢咁聽話).

大宅

我一返工,都會將房門鎖好,費時有損失.就算收工返到屋企,都將銀包,貴重物品放入房.所以最近我發現佢偷既係我老公d煙,算係好彩

首頁

尾頁

跳至