夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我同男朋友拍拖差唔多2年,大家都係同年25歲。慢慢開始有問題浮現,我好苦惱
男友平日娛樂同朋友唔多,一係同我出街,一係就係屋企打機,打到天昏地暗,返工眼訓又無精神,叫佢唔好打咁多機,佢無理我,話呢樣係佢減壓方式,叫我唔好左佢,我同佢一星期見次,有時會話好累想休息唔出街原來因為打機打得太夜唔想出,
平時多數傾電話溝通,但次次傾親都話我煩話我左住佢,叫我快d講完收線,我問過佢點解次次都話我左住佢,係咪有緊要事唔得閒或者想休息?我一聽到佢話我煩我就覺得好唔被尊重同唔開心,係次次都話我煩,佢答我佢只係講笑想話下我,呢d係情趣,但我一d都唔覺
好啦,到出街時候,不停同我講街上女仔有幾靚有幾索,又會專登行快d去睇,叫我學下人啦,你睇下你,又肥又唔識打扮皮膚又差我真係唔想知你點睇女仔我無興趣,點解要咁樣話我,我究竟做錯咩呀?我又同佢傾過,答案依舊係講下笑,情趣黎既

我諗過叫自己放鬆d,唔好care 佢講咩,但係, 我聽既時候真係好唔開心呀我覺得自己無比人尊重同佢傾完佢話改,之後咪又係咁

待續...

公爵府

我唔會咁緊張佢......唔好打比佢, 等佢打比您, 唔好約佢出街, 等佢約您您先決定去唔去.

盡量扮靚d, 但唔係討好佢......您太著重佢, 佢會覺得您太垂手可得.

大宅

回覆:應該點樣行落去?

妹,呢個男人無鬼用啦,早走早著啦!搵過個愛自己嘅人啦!

大宅

如果係我,這種類型的人好自我中心,自私,結咗婚好大機會後悔,現在還是25歲又未結婚,我會離開佢。

翡翠宮

唔洗待續, 你已經走得.

mimicat1970  X 2  發表於 13-7-31 18:12

大宅

引用:妹,呢個男人無鬼用啦,早走早著啦!搵過

原帖由 leeleechau 於 13-07-31 發表
妹,呢個男人無鬼用啦,早走早著啦!搵過個愛自己嘅人啦!
我也認同!
1. 打機打到冇精神工作,佢又唔夠smart, 上一級一定唔like 佢工作態度同表現,唔抄佢都沒得升,冇前途。

2 打機打到嫌女友煩,即係緊張部機都唔緊張妳,愛妳有限。叫佢同部機結婚啦!如果是我,我唔會找他,到他發現妳唔搵佢,妳才回他是他覺得妳煩。如果妳唔搵佢,佢都唔主動找妳,即跟本唔在乎妳、敝得。

3 佢鍾意喺街𥄫女,叫妳學人地,即係嫌棄妳,自己又唔夠班溝唔到索女,先搵妳。

男爵府

唔好浪費青春喇,佢咁自私,快D甩咗佢啦!

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我同男朋友拍拖差唔多2年,大家都係同年25

原帖由 koeykoe 於 13-07-31 發表
我同男朋友拍拖差唔多2年,大家都係同年25歲。慢慢開始有問題浮現,我好苦惱
男友平日娛樂同朋友 ...
仲後生,離開佢啦..我覺得佢完全無尊重你!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

我男朋友同你男友都差唔多大

如果我男朋友會咁口花花 ,
我第一時間都講下笑 , 嗲返佢轉頭
(頂唔順就串一句:落左妝認得返先算啦 (要笑住講, 唔好比佢覺得你好串))
等佢氹返我

其實男仔打機都幾正常
我男友之前都要玩apps 玩到唔肯 / 玩到訓著左
我就會嗲下佢 : 下次唔好玩咁晚啦 , 齊齊早d訓好冇 ?

不過我男友都算係積極上進型 , 加上我同佢都仲係好sweet 階段
所以可能佢仲受我嗲
如果佢真係唔改 ,
我會訓之前同佢講 , 我介意+我聽到你咁講我好唔開心

btw 其實男仔好似都唔係好中意講電話
我同我男朋友成日都係用line 傾計多

男爵府

唉!未就係行唔到落去咯!有無諗過35嵗會點?到時如果真係已結婚、生仔,會唔會得你湊?打機打到攰,對份工同對你都無責任心

男爵府

唉!未就係行唔到落去咯!有無諗過35嵗會點?到時如果真係已結婚、生仔,會唔會得你湊?打機打到攰,對份工同對你都無責任心

大宅

如果我係樓主,我接受唔到。
拍拖已經係咁,他朝結婚真係唔駛諗。
應該搵個錫自己既人。

子爵府

唔明仲點解要行落去,即閃啦

大宅

回覆:koeykoe 的帖子

佢話你唔靚、肥•••已經唔識尊重你啦!既然出面d女仔咁靚你唔去追佢??呢種人毫不值得留戀:;pppp::;pppp:

男爵府

分手吧,趁年青搵第二個懂得欣賞你既男仔好過啦!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

吾好意思,吾岩聼都要講,一的尊重都吾識,呢的男仔對五日都嫌命長,五年?晨早比我飛九條街了

NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

吾好意思,吾岩聼都要講,一的尊重都吾識,呢的男仔對五日都嫌命長,五年?晨早比我飛九條街了

NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

NNN

首頁

尾頁

跳至