嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

我阿B 3個月了, 開始唔中意訓係度~~成日想我地抱住坐起身
請問BUMBO CHAIR 值唔值得買呢? 都成5XX ~~ 又唔知安唔安全!
用過既媽媽可唔可以俾D意見!~~

公爵府

回覆:請問bumbo chair 係咪好好坐? 值得買嗎?

4個幾月開始用,bb超鍾意坐,宜家6個幾月日日都有坐

伯爵府

回覆 Mrslot 的帖子

可以坐到幾大咖?

公爵府

引用:回覆+Mrslot+的帖子可以坐到幾大咖?

原帖由 KAKAMAMAKAKA 於 13-08-01 發表

可以坐到幾大咖?
Depends on bb size

子爵府

回覆:KAKAMAMAKAKA 的帖子

我個女四個月坐到七個月,自己識坐就冇坐呢張櫈,坐high chair 或地墊。bb 其實仲坐到,不過唔鍾意困住郁唔到。

珍珠宮

同意樓上,使用期短,我BB3個月坐到6個月左右,就送左比人。
但其實好有用,可以代替你對手~
輸入搜索內容

大宅

引用:我阿B+3個月了,+開始唔中意訓係度~~成日想

原帖由 ojbaby 於 13-08-01 發表
我阿B 3個月了, 開始唔中意訓係度~~成日想我地抱住坐起身
請問BUMBO CHAIR 值唔值得買呢? 都成5XX ~~ 又唔 ...
Bb expo $280 ar!!!

大宅

I saw was $250 but without seatbelt

大宅

回覆:請問bumbo chair 係咪好好坐

我個B唔鍾意,一放入去就扭身扭勢要出返嚟。

公爵府

其實係幾好既,bb到around 4個月好想自己坐起身,用bumbo就可以比佢試下坐短時間,慢慢5,6個月就可以長d時間坐,佢都好鍾意又穩陣,我bb中size宜家6個幾月都鬆動,應該都可以坐多幾個月,不過比佢試下鍾唔鍾意先買啦(e.g. 去toysrus試下)

大宅

回覆:ojbaby 的帖子

我地5個幾月開始坐,坐左一個禮拜學到平衡,就可以自己用手扶住坐地下。宜家9個月仲啱坐,不過佢學企學行好活躍,坐唔夠一陣就想起身

別墅

回覆 kakakatam 的帖子

哦~~甘又幾好BOR~ 如果係其實都值得投資!~~^^
請問除左MO***RCARE 外, 邊度有得賣, 同埋係咪得一個牌子?

別墅

^^ 好呀 唔該晒, 原來TOYRUS 有得賣? 唔知TST 果間有冇得試呢?
我BB未夠4個月,
我有一張FI*HERPRICE 躺椅, 覺得佢 i 低時個頭仔成日想撩起~~ 之後就唔中意就喊, 要我地抱起佢, 仲要打直抱抱~~
如果依家買bumbo俾佢坐 會唔會太早呢?

別墅

回覆 jacky_leungck 的帖子

唔係嘛!!oh~~~~~bb 展完左未????

別墅

回覆 lizlia 的帖子

hahaha 原來唔係每個大帝仔/女都中意既!~~by the way 小b幾大呢?

公爵府

引用:回覆+Mrslot+的帖子^^+好呀+唔該晒,+原來TO

原帖由 ojbaby 於 13-08-05 發表

^^ 好呀 唔該晒, 原來TOYRUS 有得賣? 唔知TST 果間有冇得試呢?
Tst有得試,我都係4個月時買比佢

ojbaby  Thx for reply  發表於 13-8-5 11:58

別墅

o~ THANK YOU! 我帶阿B試左先!

大宅

引用:回覆+lizlia+的帖子hahaha+原來唔係每個大

原帖由 ojbaby 於 13-08-05 發表
回覆 lizlia 的帖子

hahaha 原來唔係每個大帝仔/女都中意既!~~by the way 小b幾大呢? ...
如果miss左BB展,匯豐卡換$3xx

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

BB 展有得賣, 今日七點前都仲可以去~
否則HSBC credit card 換領抵D.

我個仔想學坐就好有用, 用bumbo 學得快~ 不過坐既時間短係真的... 唔想被困就唔再用~

別墅

回覆 露菲亞 的帖子

thx for reply.

我個女好想自己坐, 唔中意俾人抱, 不過條頸仲未夠力

^^ 我都買左啦, 本來想買紫色, 不過冇晒, 買左lime!!

俾bb試左,佢好似好奇甘,

希望女女4個月時可以自己坐到啦

首頁

尾頁

跳至