自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

好困擾啊!!!!!其實牆身有都唔係好困擾,最慘係近牆身個邊床上面都有!!!!
又唔係跳蚤...佢又唔跳。。。行得好慢,淺黑色既...太細隻連相都影唔到...我同c6都無比野咬,但就係唔知邊到黎既?!?!

Help!!!!點解決好???

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

太濕"OUT"出黎果D???

別墅

應該係

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:HELP!!!!有無人牆身有D一隻隻好細隻既野??

叫做卜泥,biokill有隻紫色可以用黎噴

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

yame 發表於 13-8-3 01:17
叫做卜泥,biokill有隻紫色可以用黎噴
我都有用, 不過用火酒抹都好見效~~~

複式洋房

用檸檬香薰幾滴溝水噴牆抺, 早排我屋企都有, 上網見呢個方法咁天然咪試下囉, 始終屋企有小朋友都唔想用咁多化學野嘛, 而且用檸檬香薰抺完一陣陣檸檬香好正! 初頭我日日抺, 抺幾日已經少咗好多, 之後直頭無哂添, 不過我怕唔知會唔會再有, 依家我都keep住一星期抺一次, 你可以試下!

水晶宮

where to buy 檸檬香薰 ?

別墅

回覆 rubyplk 的帖子

我都唔知啊,我前幾日已經日日開抽濕機抽足一日,臨瞓個陣都係有激死!淨係瞓覺room先有既:-(

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:好困擾啊!!!!!其實牆身有都唔係好困擾,最

原帖由 Wong1104 於 13-08-03 發表
好困擾啊!!!!!其實牆身有都唔係好困擾,最慘係近牆身個邊床上面都有!!!!
又唔係跳蚤...佢又唔跳。。。行得 ...
上網搵衣蛾~我屋企都有呢隻蟲,外表長形細細粒,好似粒塵咁家麻!?成蟲係飛蛾仔黎,你屋企呢排有無多左飛蛾仔?啡黃色細細隻~
呢隻蟲蛹好難消滅!我用煙霧滅失劑炸曬成間房d蟲都唔死~但似乎佢地係潮濕環境繁殖得快,乾爽環境繁殖得好慢,最近成日開冷氣就少左好多!

別墅

床上都有咁點抹?近牆身個面連床都有...

別墅

回覆 susi1024169 的帖子

無見過有飛我仔喎...

珍珠宮

好媽媽勳章

仲有佢地主食塵、布類、皮屑~特別鐘意污jo衫、床單、被單,最好密d換床單,打掃(吸塵)應該會有改善

別墅

回覆 yame 的帖子

卜泥??係咩黎既點解有架?晚晚都要遂隻遂隻捉真係好麻煩

侯爵府

回覆:HELP!!!!有無人牆身有D一隻隻好細隻既野

我放多左吸濕包就無再出現,我間房d櫃夾埋放左10個,再加6個吸濕器

水晶宮

Wong1104 發表於 13-8-3 01:37

床上都有咁點抹?近牆身個面連床都有...
咁大鑊........ 火酒都可以抹床, 先抹床先, 如果抹牆先, 佢地會走上床!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

係咪類似咁樣?

別墅

我就係已經用埋吸塵滿加uv燈吸過床肉,第二晚都係有。到底係牆到走出來啊?還是床肉呢?我睇似牆...

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆+susi1024169+的帖子我就係已經用埋吸

原帖由 Wong1104 於 13-08-03 發表

我就係已經用埋吸塵滿加uv燈吸過床肉,第二晚都係有。到底係牆到走出來啊?還是床 ...
佢地沿住牆爬,周圍搵塵、頭髮、皮屑食,所以會走上床,唔會入床肉,只會在床單上爬搵野食

別墅

唔係,無咁大隻....細隻到根本睇唔到咩黎既...一禁就無左,好似......二分之一既螞蟻咁,有D細既就似一點塵...只不過會郁既

別墅

咁就死啦... 實好多呢D野比佢食架喎...有咩解決方法?

首頁

尾頁

跳至