自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

比較2間幼稚園(基督教崇真會安強/五邑工商總會張祝珊),請問有冇人比仔女讀過呢2間幼稚園,想比較下邊間好啲

男爵府

2016畫展勳章

回覆 Tsubamewing 的帖子

小女9月會入讀五邑工商總會張祝珊, 因為基督教崇真會安強好殘舊, C6唔 like

大宅

引用:回覆+Tsubamewing+的帖子小女9月會入讀五邑

原帖由 awinyee 於 13-08-03 發表
回覆 Tsubamewing 的帖子

小女9月會入讀五邑工商總會張祝珊, 因為基督教崇真會安強好殘舊, C6唔 like ...
但聽聞張祝珊午睡係訓地下,安強有床訓

大宅

讀過張祝珊, 好肯定係有床仔瞓的。

大宅

引用:讀過張祝珊,+好肯定係有床仔瞓的。

原帖由 amcbb 於 13-08-04 發表
咁好唔好?

大宅

引用:讀過張祝珊,+好肯定係有床仔瞓的。

原帖由 amcbb 於 13-08-04 發表
想問下幾時入讀過?

大宅

回覆:比較2間幼稚園(基督教崇真會安強/五邑工商總會張祝珊)

仲有冇小朋友讀過呢2間幼稚園呀!

大宅

回覆:比較2間幼稚園(基督教崇真會安強/五邑工商總會張祝珊)

張祝珊午睡有床仔, 唔係瞓地下

呢間係一間好好的幼稚園, 入到的要珍惜, 讀落後你會發覺倒佢嘅好處 (我小朋友讀咗三年)

大宅

炎夏勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想知
我幫個仔報左安強n 班

大宅

引用:我都想知我幫個仔報左安強n+班

原帖由 fanfan2007 於 13-08-05 發表
我都想知
我幫個仔報左安強n 班
你個仔幾時出世?我都驚遲報唔到,龍年多人

大宅

引用:我都想知我幫個仔報左安強n+班

我都想知
我幫個仔報左安強n 班
你阿仔幾時出世?我都驚遲左報報唔到

大宅

引用:張祝珊午睡有床仔,+唔係瞓地下呢間係一間好

原帖由 small-pekkle 於 13-08-05 發表
張祝珊午睡有床仔, 唔係瞓地下

呢間係一間好好的幼稚園, 入到的要珍惜, 讀落後你會發覺倒佢嘅好處 (我小朋 ...
其實我個人比較鐘意張祝珊,但我媽話唔好,叫我㨂崇真會話好啲

大宅

炎夏勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

7月出世,
我問過"張祝珊", 歲半才可報

男爵府

我個仔宜家k3 讀安強,當年張祝珊n 好多人報,無位,淨係見左校長,連學校都無得參觀, 感覺好似間學校唔係好nice,但係返放學都唔洗淋雨.

我初時都唔係好鍾意安強,因為好似舊d 同細d,同埋要搭lift,但係見到佢個戶外遊樂場係天台都幾大,唔落雨有得日日上去玩,對大肌發展幾好,又唔洗困係冷氣房度.呢兩年換左校長,多左活動,程度上一定無保記個d咁深,但係返全日就可以俾小朋友學下自理,又唔洗早,午,茶 3 餐

你可以上兩間學校個website 比較下設施同埋帶小朋友去參觀

安強: http://www.ttmssd.org/Child/OK/ok.php
張祝珊: http://www.ccsn.edu.hk/home.php#

大宅

我小朋友讀緊張祝珊。我自己覺得好好,小朋友每日返學也很開心,細的也打算報讀這間。教職員對小朋友很有愛心,而且不會有太多親子習作(尤其美術方面,合我呢D無乜美術天份+無時間的家長)。有需要可以延展至晚上8時,很適合雙職父母。

大宅

引用:7月出世,+我問過\"張祝珊\",+歲半才可報

7月出世,
我問過"張祝珊", 歲半才可報
安強我問過都話要歲半架喎!

大宅

引用:我個仔宜家k3+讀安強,當年張祝珊n+好多人報

原帖由 saber 於 13-08-05 發表
我個仔宜家k3 讀安強,當年張祝珊n 好多人報,無位,淨係見左校長,連學校都無得參觀, 感覺好似間學校唔係好nic ...
有得參觀?我都去過張祝珊無得睇

大宅

Tsubamewing 發表於 13-8-4 17:01
想問下幾時入讀過?
我小朋友而家已經4年班了。

禁止訪問

大宅

真係各有支持者喎!難㨂

首頁

尾頁

跳至