論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問問最近有冇jm成功請到姐姐,要見幾多個,多唔多選擇?
我果個仲有半年就完約,已同我講返家鄉。
我有3大兩細(我,c6,大女已成年,10歲同3歲,都係讀全日)

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:kyokozhk 的帖子

我有2個細,大嘅5歲,細嘅初生,上個月請左個本地完約印印。只見左一個,佢ok我ok就請左啦!

男爵府

引用:我有2個細,大嘅5歲,細嘅初生,上個月請左

原帖由 Freesia_cat 於 13-08-04 發表
我有2個細,大嘅5歲,細嘅初生,上個月請左個本地完約印印。只見左一個,佢ok我ok就請左啦!

...
唔該晒,係咪印易請d?因我呢個已做了10年,當年仲要係我姑奶用緊嘅工人嘅細妹,所以真係完全冇請工人經驗…

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+Freesia_cat+於+13-08-04+發

原帖由 kyokozhk 於 13-08-04 發表
唔該晒,係咪印易請d?因我呢個已做了10年,當年仲要係我姑奶用緊嘅工人嘅細妹,所以真係完全冇請工人經驗 ...
我無搵過菲,因為我父母會幫手,人工須識講中文。

男爵府

我都揾緊湊兩個,一大一小,大既可以自理了,有請幫幫手推介?

男爵府

回覆:有兩個細路嘅jm

我1個6歲,1個2.5歲,工人到左大約一個月。真正interview既in 左3個

子爵府

我幾好彩,一個兩歲一個nb,都請到個完約,希望到佢返工果陣真係好啦

大宅

我兩個女,大嘅就快5歲半,細嘅3個月,啱啱做咗兩個月就自己resign, 佢係本地完約,開頭見過我大女仲話湊兩個冇問題,真係激死! 而家又要搵工人喇!

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我兩個小朋友一個4歲半,另一個十九個月,次次都係請overseas姐姐,本地完約無咩人願意接我份job

但樓主所有小朋友都返全日,本地完約應有人接,因為佢班人最緊要屋企長時間無人,咁free的時間多

複式洋房

我有兩子(4和6歲) … 新印姐嚟咗2個月(so far so good 啦!)
基本上佢哋係舊印姐凑大。。。兩印姐都是經agency 請,合眼緣,附合我條件便算。。。
不過講真呢家超難請人(莫講話要請個好的)

大宅

我一個升小二、一個升K2 都返全日、見咗一個晤肯做、又話無貨、灰灰地正想請海外時上度去撞正位完約姐姐搵工,佢啱我啱就請咗、當時一家四口俾姐姐見哂,好彩早上去、唔係一定俾人請咗!好彩下月返工

男爵府

多謝各位jm意見,現在請一個大概多少錢手續?3個月前搵定oK嗎?真擔心冇人肯做•••

大宅

我今日上網睇,海 x 印傭 oversea 只有幾個,不過,一係要求獨立房,一係唔可以有老人,一係唔處理豬肉,不要 2014 年先黎到,omg, 點解會咁? 以前請人係第一頁開始睇,依家係最尾果頁睇起,基本上,睇完最尾果頁都唔洗睇落去,因為無個附知要求,係我唔附合佢哋要求呀

男爵府

引用:我今日上網睇,海+x+印傭+oversea+只有幾個

原帖由 Ruby05 於 13-08-05 發表
我今日上網睇,海 x 印傭 oversea 只有幾個,不過,一係要求獨立房,一係唔可以有老人,一係唔處理豬肉,不 ...
湊細路哥點可能唔處理豬肉?返去罷啦!

珍珠宮

菲姐一年前來時,知道要湊(6歲+3歲),一in即OK

現在除咗同我借過錢之外,其他嘢都OK

佢話好感恩打我呢份工,亦話一D都唔辛苦

珍珠宮

大女3歲幾,升K1全日班。細B年底出生。I'm a ftm。我搵左超過20間agents,用左4個月時間。
現在簽左1個海外菲菲,仲搞緊手續,希望盡快到啦!

首頁

尾頁

跳至