樓市動向

跳至

首頁

尾頁

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MRNT 發表於 13-8-6 11:52
臨時租約就係租約,正式租約都係同臨約要一致,不過正式d打出來咁解。
在臨約上所有條款都係最終決定,有法 ...

臨約多左地產收費果D資料同唔簽正式租約後果, 正式租約原則上可以同臨約完全兩回事, 但一般會同臨約一致, 但可能加左D 詳細定義, 或者 有D簽完臨約至相方同意既條款.

另外, 租客簽臨約只係比訂, 但簽正式租約就多數要比埋按金同上期租金.

正式租約要打厘印, 將來有事要上庭作為証據, 臨約當簽左正式租約會被取代.

男爵府

clpapa 發表於 13-8-6 14:18
臨約多左地產收費果D資料同唔簽正式租約後果, 正式租約原則上可以同臨約完全兩回事, 但一般會同臨約一致, ...
So 祥細?

大宅

日本客, 好吖

男爵府

clpapa 發表於 13-8-6 14:18
臨約多左地產收費果D資料同唔簽正式租約後果, 正式租約原則上可以同臨約完全兩回事, 但一般會同臨約一致, ...

唔該晒你既解釋! 剛簽了臨約.

原來我地攪錯咗,對日本租客只系受聘於一間香港的日本公司,來香港工作,租客是那對日本人,不是他們的公司. 他們有房津的,我地個租金實在開少了,今個租約完後,我地要好好地!

水晶宮

Flying-Man 發表於 13-8-6 22:19
唔該晒你既解釋! 剛簽了臨約.

原來我地攪錯咗,對日本租客只系受聘於一間香港的日本公司,來香港工作,租客 ...

算把la
好客難朮

首頁

尾頁

跳至