母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

食左舊果D先? 貢米成日食5新鮮奶! 定食左昨日泵果D先? 貢D舊又幾時食? (因為剛剛返左工兩星期, 呀仔5係好肯食奶, 5知係因為5習慣, 定D奶SO 呢, 因為D人話冰奶係SO D)

子爵府

回覆:pangchaimami 的帖子

由舊食到新,暖好奶溫度啱,食哂唔會浪費,最新鮮係埋身餵

子爵府

BK Milk勳章

我會將尋日泵果d做雪奶今日飲, 唔夠先飲最舊既冰奶
雪奶好過冰奶

darichie  me too.  發表於 13-8-5 17:20

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

引用:我會將尋日泵果d做雪奶今日飲,+唔夠先飲最

原帖由 kidcute 於 13-08-05 發表
雪奶好過冰奶
Me too

子爵府

BK Milk勳章

引用:我會將尋日泵果d做雪奶今日飲,+唔夠先飲最

原帖由 kidcute 於 13-08-05 發表
雪奶好過冰奶
Me too

大宅

5該晒....

大宅

咁請問如果要食冰奶, 係咪食最近果d好d?
BB 現在三個多月
人奶d抗體, 營養係咪真係隨時間轉變?

同埋冰奶係咪可以放6個月?

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

fandy_vv 發表於 13-8-6 14:22
咁請問如果要食冰奶, 係咪食最近果d好d?
BB 現在三個多月
人奶d抗體, 營養係咪真係隨時間轉變?
如果本身雪柜唔大, 最保險係放3個月
人奶的營養及抗體係會隨BB 成長需要同氣候變化而有所調節 ga

http://www.breastfeeding.org.hk/story/3821

"母乳會按孩子年紀、天氣、日夜、環境中的病菌、媽媽的飲食而變化,連一次吸吮中,起初跟後來的母乳成分都稍微不同。"

[size=15.555556297302246px]若供應足夠許可, 最好比BB 食最近的奶

pangchaimami  若供應足夠許可, 最好比BB 食最近的奶.... 貢又係!  發表於 13-8-6 15:33
吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

大宅

ho-liday 發表於 13-8-6 14:30
如果本身雪柜唔大, 最保險係放3個月
人奶的營養及抗體係會隨BB 成長需要同氣候變化而有所調節 ga

唔該晒...
咁5月果d我俾bb沖涼先...
如果食就食7月果d...
希望BB可以開心, 健康地成長...

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

引用:Quote:ho-liday+發表於+13-8-6+14:30+如果

原帖由 fandy_vv 於 13-08-06 發表
唔該晒...
咁5月果d我俾bb沖涼先...
如果食就食7月果d...
yes

吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

大宅

回覆:點安排冰奶比BB食

如食冰奶我會溝一半雪奶,因冰奶放得耐好腥

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊