跳至

首頁

尾頁

大宅

你地有冇走樣呀??

啲人話生仔會走囇樣, 生女就會個樣靚咗, 係唔係架?

大宅

Re: 你地有冇走樣呀??

我就是出了很多暗瘡在下巴, 好鬼醜樣
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

大宅

mimimomo6,

咁你個係仔定係女黎架?

洋房

Hi minimomo6,

我都有出暗瘡總好鬼多集中晒係兩個面珠度, very very urgly.

:-( :-(

Welcome to my Family Blog

http://hk.myblog.yahoo.com/ronronmew/

大宅

咁你未有咗之前有冇咁多暗瘡架? 係咪因為啲賀爾蒙變咗, 所以你就狂出暗瘡呢?

piggy2007

洋房

未pregnant之前都有少少, 睇咗皮膚医生佢都話係pregnancy hormone 引致咁犀利(有d人会出好多 有d又会好番 個個唔同 he remind me don't squeeze or do facial otherwise will have scar the marks will goes away once after give birth)

佢俾咗藥我搽已經好咗d無咁紅 :cry: :cry:
Welcome to my Family Blog

http://hk.myblog.yahoo.com/ronronmew/

大宅

係呀. 我有個朋友佢pregnant 時鼻頭變圓了. 不過生完之後就還原番. 所以你一定要"隱隱" 手呀!

大宅

我未知仔定女呀! 我已往一D暗瘡都無,
呢家個面油淋淋
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

別墅

樣靚咗D, I think I will 生女! But dunno yet!

大宅

之前馱阿女, D朋友話我容光煥發左; 今胎 (未知仔定女), 我覺得差唔多, 但好似多左D粒粒。

大宅

一向啲人都話馱女會靚咗, 馱仔會醜樣啲. 我呢胎係囝囝, 但都無走樣到. 會唔會遲啲先至影響到? (好似袁詠儀咁).

piggy2007

洋房

之前我都間唔中有,但無咁厲害,到了第3個月時d暗瘡多得很呀,自己都比自己嚇襯,呢個月就好d,但呢頭謝,個頭又起,唉!依家都好似習慣左咁,以前唔會諗住出去做facial,都係買d mask係屋企做下,依家我好想做,但相熟既美容院話,可能會越做越厲害,算吧啦,忍住先喎, :-(

洋房

至於個身就好似個水桶咁,無左條腰,已經唔係重左好多,但肥晒係下半身呀. :-( 其餘都好似無咩肥過喎,你地有無諗過生完之後要立即修身呀?

大宅

咁咪好囖. 如果你全身都肥即係話你係肥咗. 但係如果靜係腰肥身唔肥可能只因為個胎. 咁生完之後咪唔使修身囖!

piggy2007

大宅

我馱我大女時個樣就無乜點變,但今胎就狂生粒粒lo

別墅

我都係呀, 洗完面無耐就鼻頭油立立, 唔想洗面喇....

mimimomo6 寫道:
我未知仔定女呀! 我已往一D暗瘡都無,
呢家個面油淋淋

珍珠宮

好媽媽勳章

qooqoobaby 寫道:
你地有無諗過生完之後要立即修身呀?

我唔贊成生完之後立即修身呀. 因為女人生完仔後真係元氣大傷, 坐月時要好好休息同進補架!
我有個同事生完補得好, 真係補完身體健康仲好過未生之前. 但有另一個bk朋友, 坐月的時候冷親感冒, 結果生完之後呢兩年都成日好易傷風感冒, 身體差過以前.
不過我聽人講, 生完戴腰封好重要! 我生完阿囝後怕熱冇乜戴腰封, 兩年來都修唔到身(當然我冇乜努力做運動). 相反我個印傭話佢地印尼人生完就用塊布包腰(作用好似腰封咁), 佢都冇咩肚腩.

民房

我未有之前都有d暗瘡, 但一有咗個面額位置就多到嚇壞自己, 初初3個月冇去做facial, 但實在頂唔順, 走去做咗幾次之後好返d喇 , 第一次去到個美容師見到我面額位置都嚇一嚇.

洋房

amypekkle,

嗯, 我都聽人講過坐月時要好好調理身子, 但我會試下學你話戴腰封, 好似真係好work , 不過坐完月後, 都要立即去做下運動減肥, 唔係就好難減架 - 係我阿嬸話架, 因佢生左之後成年先減, 用左好多方法都唔得, 佢依家話有好後悔當初無即時減喎! :cry:

別墅

但係有d人又話坐夠兩個月喎, 咁即係要兩個月之後先開始修啦, 另外又有人話餵人奶可以修肚, 各位生過既媽咪有無經驗呢??

首頁

尾頁

跳至