懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下有無媽媽book左政府生,但4,5個月後無再去排政府。

淨係去私家做產檢? 咁樣得唔得架?會唔會唔係幾好?

大宅

回覆:有無媽媽係政府生,但無係政府做產檢?

唔得架,你唔做產檢會取消你個床位架。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

唔好囉
政府無你d產檢record, 佢地好難follow, 到時生的時候好麻煩架
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

別墅

回覆 kbi 的帖子

吓??真係架??佢取消我,會唔會先通知我架?

大宅

嚇?? 我以為可以 tim! 但如果政府叫我去健康院復診, 健康院超多人丫!!! 一定要去咩?

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

咁實情你會去邊度生 ?

別墅

回覆 09729loklok 的帖子

我book左QE...

大宅

我聽講健康院超多人, 排整日隊但見醫生就得幾分鐘。 所以打算去私家產檢, 最后都去政府生! 原來吾可以ga!?

水晶宮

我都係喎
但佢叫你去健康院呀 ?

我本來喺 L BLK的
但後來去番日間4樓
SO FAR都唔算好多人
D姑娘都好友善
可能工作量少過以前, 個個都好NICE呀

別墅

回覆 Yaleizh 的帖子

係啊,我咪又係咁囉...等左成2個鐘啦我應該5月29號第一次黎健康院,但我今日終於的起心肝黎...點知等左2個鐘...想閃

大宅

回覆 Wong1104 的帖子

Me too! Me 23 weeks now! How about you ar?

別墅

我都係比派去健康院,姑娘話無咩野就可以去健康院...我仲以為健康院少人D tim!!!點知搵笨既

別墅

回覆 Yaleizh 的帖子

33週喔

水晶宮

Wong1104 發表於 13-8-7 10:52

我都係比派去健康院,姑娘話無咩野就可以去健康院...我仲以為健康院少人D tim!!! ...
邊區健康院呀 ?

但你唔KEEP住喺政府CHECK, 我怕你未必會有床位
同埋到時你要生的時候, 佢真係無你產檢RECORD,
唔知你有無咩症狀/不適/病(touch wood), 你會好危險喎

大宅

我19號去 QE 見醫生。 等我問清楚先!

大宅

09729loklok 發表於 13-8-7 10:48
我都係喎
但佢叫你去健康院呀 ?
L Block... do you mean staff clinic?

I am also on 4/F now. But still not used to it as L Block service is better

09729loklok  係呀, 職員診所  發表於 13-8-7 11:11

大宅

引用:Quote:Wong1104+發表於+13-8-7+10:52+回覆+

原帖由 09729loklok 於 13-08-07 發表
邊區健康院呀 ?

但你唔KEEP住喺政府CHECK, 我怕你未必會有床位
吓?無床位?咁之前b6衝急症都要收!冇理由我地作動去急症唔收呱?!

別墅

我揀左藍田

大宅

引用:唔得架,你唔做產檢會取消你個床位架。 +

原帖由 kbi 於 13-08-07 發表
唔得架,你唔做產檢會取消你個床位架。
咁經急症入呢?應有床位!宜家佗緊有問題d政府e生都叫入急症嘅!

首頁

尾頁

跳至