夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

其實我有糾纏過,究竟寫唔寫,但我唔知可以同邊個傾,如果我再唔發洩,我怕我會顛。

見到好多 jm 出 post,說出自己嘅問題,但佢哋往往都係單一的,而我呢,點解我 C6 會做齊晒所有嘢,叫G, 有小三,用男仔名去 save 女仔電話。

我哋大大話話由拍拖開始到宜家都八年有多,想當初,我哋都叫艱難咁喺埋一齊,因為老爺唔鐘意我。

結婚前,一次意外,要做手術,手術後,我去住 C6 到住。當 C6 返工,我一個人悶悶哋,開咗佢部電腦,俾我發現原本佢有叫 G 習慣。佢喊晒咁叫我原諒佢, 我做咗。

之後我哋仲結埋婚,有埋小朋友。但好境不常,又有一次,我無意間發現佢用另一個電郵戶口,我撞唔到秘密,佢返嚟後,我發晒顛咁,迫佢 login 俾我睇....佢無改到個習慣囉。

之後陸陸續續,都幾次俾我知道佢仲有出去,每次我都揀原諒佢,因為我總覺得無感情嘅,係十分勁唔鐘意,但鬼叫愛佢咩,總比有小三好。

其實佢已經一次比一次玩得叻,電腦內所有嘢洗晒先返屋企,加上我信佢改過,所以無再 check 佢。(註,當時未有智能電話)

過咗幾年,直至舊年,我又再有咗 BB,換咗智能電話後,有一次,佢貪得意將個女仔相send 咗去一個新嘅電郵,我梗係不停咁追問,佢答我話試吓個 function,相中人係佢女同事,喺啲男同事係個 group 到發放的。哩個都唔係最大問題,最大問題係我用個email 喺yahoo, Google 搜尋先至最恐怖,跳咗600幾 700 條問價。原來哩幾年又係信錯佢。都算,因為有咗 BB,我哋最終都無分開。

BB出世後嘅某一日,大概今年三月,天網灰灰,佢遲咗出門口,whatsapp響起,佢好驚青,我知有問題,佢一路都唔係我睇,even有身體碰撞都唔俾,都最後我失咗控,佢知包唔住,最終佢講晒出嚟。

我忍唔住喇,我搶咗電話,打咗俾個小三,用我畢生最難聽嘅說話鬧臭佢。嗰個小三係佢同事,佢哋維持咗一個月,由於一齊返工,日久生情,佢哋終於走埋一齊。佢有老公,有個女,但我唔知點解佢仲會痴埋個 c6 到,可能有個上司姦夫,威啲,叻的掛。

我知道後,勁 Check 佢 calling record,知道佢就算同我一齊,只要我行開,佢會打俾小三,不過次數唔多,可能佢哋心知遊戲規則,又或者,返工時,已經傾晒。小三承認係佢做主動,但牛唔水,點噤得牛頭底呀。我仲同佢哋上司講咗,小三向我表示佢好後悔,宜家仍然under supervision。我心裡一句,抵死!

至於佢哋幾時偷情鬼混,就係呃我 ot 嘅時候。佢一直都無加班嘅需要,但嗰排,佢話個同事請假,要做埋佢嗰份,所以OT 到8:00,我信佢吖,但換來咁嘅結果。

佢一直都好顧家,對我對我屋企人都好好,但我無諗到佢玩出感情,我嬲咗好耐好耐,到宜家都仲無放得低。

之後,我哋坐低傾過好多次,佢話佢叫 G 係因為佢控制唔到佢思想,佢成日無端端會閃過嗰啲慾念。搵小三就因為話我唔理佢,唔聽佢呻,唔關心佢……

我哋宜家都仲一齊生活緊,不過,我 check 佢比以前仲緊,做standardinstruction ,一出糧就要轉晒去我戶口,GPS……,到最後我直情要佢玩部舊款電話。佢簡直同坐監無分別,但都接受,不過我估佢唔會維持好耐。

見到其他 post,有啲
c6一有小三就話走咗去,而佢又好似好後悔咁!應該點做好?

寫完出嚟,舒服晒……

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你C6几大呀? 有兩個小朋友都重要咁做, 佢似乎係積犯喎, 改過既机會都.......但重犯既机會大D WOR, 你要有心理准備佢會有下一次WOR!!

男爵府

你又唔開心佢又辛苦...點解仲要勉強一齊...? 兩個小朋友生長係唔開心既家庭真係好過生長係單親家庭嗎?

樓主有番工嗎? 經濟上OK嗎? 娘家支持你嗎?

複式洋房

zaza0427 發表於 13-8-9 16:49
你C6几大呀? 有兩個小朋友都重要咁做, 佢似乎係積犯喎, 改過既机會都.......但重犯既机會大D WOR, 你要有心 ...

30頭。某程度上,我都有點慣,我諗如果我再發現,我會無咩感覺。

大宅

你c6其實算係一個好蠢既人,一次又一次咁俾你發現...
重覆又重覆... 你仲會選擇原諒佢?

複式洋房

chu_peipei 發表於 13-8-9 16:49
你又唔開心佢又辛苦...點解仲要勉強一齊...? 兩個小朋友生長係唔開心既家庭真係好過生長係單親家庭嗎?

樓 ...

我有返工,經濟上都OK,對仔女跟婆婆住,星期五六日先返,哩幾日,我哋好會盡少嗌交,大家都唔想影響到小朋友。

複式洋房

冰糖小圓子 發表於 13-8-9 16:57
你c6其實算係一個好蠢既人,一次又一次咁俾你發現...
重覆又重覆... 你仲會選擇原諒佢?
...
哩個正正就係連我自己都諗唔明嘅問題
我成日都同佢講, 唔好再玩喇, 次次個天都會俾我知呀, 但佢唔信邪.

子爵府

某程度上你係習慣左右佢既背叛

複式洋房

回覆 zaza0427 的帖子

可以咁講.....

simpleAA  你習慣咗佢嘅背叛,一次又一次原諒,試問佢又點會改過?  發表於 13-8-10 05:48

複式洋房

所以都覺得自己有點犯賤....

大宅

比我可能会激到爆肺啊

子爵府

回覆 sze_2009 的帖子

真係好可悲, 連怒的感覺都冇

Sukylauman    發表於 13-8-13 17:26
wcpcelia    發表於 13-8-11 08:58
LamSiuLoBo  最怕就係咁!  發表於 13-8-10 02:59

大宅

回覆:sze_2009 的帖子

可以好肯定你c6會重犯,你吾好再俾他影響心情,開開心心同小朋友過日子

大宅

回覆:寫咗出嚟, 舒服晒....

唉 原諒我講得直接 你c6好賤格 點解衰完一次又一次 一係就g一係就小三 家中仲有兩個小朋友架 係咪想小朋友冇面見人 自己衰就算 但有小朋友就吾該做事考慮下距地點算 小朋友知道自己爸爸係甘既人會有咩feelings

樓主 你都要為自己同小朋友打算下 甘樣不停重環吾係辦法

複式洋房

琴琴89 發表於 13-8-9 17:05
比我可能会激到爆肺啊

無爆肺,不過有點產後抑鬱,無端端會喪喊........

複式洋房

chingnoknok 發表於 13-8-9 17:06
可以好肯定你c6會重犯,你吾好再俾他影響心情,開開心心同小朋友過日子

我都係咁估。
初初會好嬲好嬲,宜家....嬲一陣囉。因為我都唔知我可以做咩,唔做都做咗.....

複式洋房

rainy1029 發表於 13-8-9 17:06
唉 原諒我講得直接 你c6好賤格 點解衰完一次又一次 一係就g一係就小三 家中仲有兩個小朋友架 係咪想小朋友 ...

我仲未諗到咁長遠,會唔會俾小朋友知。
打算?我都唔知可以點打算,我成日同自己講,一齊得一日得一日,睇吓邊日頂唔順,就離開.....

複式洋房

樓主, 你C6咁樣, 你仲可以原諒, 真係好勁, 好忍得, 或者咁講你真係好愛佢......
不過我覺得你都太辛苦了, 要為左一個唔愛你同你小朋友既男人, 晒咁多心機同精神去鬥志鬥力, 不如將D時間放你D小朋友身上仲好啦......

複式洋房

回覆:寫咗出嚟, 舒服晒....

當你原諒得一次,佢就會有第二次
佢見你最後都原諒佢,佢會變本加厲
繼續做,繼續呃,越來越過份
我都係過來人, 當你就算繼續忍落去又點?
到佢唔需要你原諒佢時就會離開你

複式洋房

hoiyeungocean 發表於 13-8-9 17:18
樓主, 你C6咁樣, 你仲可以原諒, 真係好勁, 好忍得, 或者咁講你真係好愛佢......
不過我覺得你都太辛苦了, ...

最慘佢有時又表現得好愛我。其他嘢,佢做到好足.....
就係可能喺咁,我仲未離開佢。

首頁
12345...6

尾頁

跳至