夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

kalonice 發表於 13-8-9 20:37
似係心理上...... 試下去搵therapist?

去到哩個 stage,我都想搵 therapist ,睇吓可唔可以將問題解決,謝謝你……

男爵府

引用:比我一次都不能忍,+不過,+人人性格/需要唔

原帖由 Nancy20090615 於 13-08-10 發表
比我一次都不能忍, 不過, 人人性格/需要唔同, 性格決定命運, 我都同意.
我都係一次就KO,如果我老公係咁,我實趕佢走,以後唔使見仔女,我都同意性格決定命運

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

引用:吾好再折磨自己喇

原帖由 winnietsen 於 13-08-10 發表
吾好再折磨自己喇
講得啱

複式洋房

chrischeung 發表於 13-8-12 00:25
回覆 sze_2009 的帖子

明白二個返工好多時小朋友系跟亞婆亞麻,我吾明點解D人咁無奈,

好多謝你......

複式洋房

我仲 post 唔 po 好,好想寫我感受,但又怕再被惡意留言。

soso1227  等你post㗎  發表於 13-8-12 12:13

複式洋房

sapphot 發表於 13-8-12 09:57

雖然我c6冇你果個咁賤, 但佢都係切切實實背叛了我

謝謝你.......

禁止訪問

回覆:寫咗出嚟, 舒服晒....

大宅

如果樓主寫出黎心情會好D就即管寫吧!

不過你都要為自己打算一下未來......

複式洋房

happyday5hk 發表於 13-8-12 12:17
你值得有一個專一去愛你、保護你、尊重你既男人。你甘樣放任佢,我覺得你對自己太殘忍,你老公根本睇你吾起 ...

會否再出現下一個?就算有,我又敢唔敢接受呢?
答得好灰呵?

複式洋房

guoda1668 發表於 13-8-12 12:44
如果樓主寫出黎心情會好D就即管寫吧!

不過你都要為自己打算一下未來...... ...

我開得 post 都係想聽吓其他人嘅善意睇法,唔介意 jm嘅回覆,但唔表代可以惡意中傷。我都仲好有理智,知道自己做緊啲咩,或者大家嘅 point of view唔同。

犯賤同真愛真係兩樣嘢嚟,我只係未決定啫,唔等於犯賤,唔等於放棄自尊。如果我都係犯賤,咁嗰啲小三呢,g呢?

或者有啲人好幸褔,唔使出嚟捱世界!要返工,要放底小朋友係婆婆到,就等於唔負責任,自私嘅行為嗎,就代表逃避嗎?如果我要養活自己小朋友,更加要份工囉,雖然我只係一個小小經理仔,搵嘅唔多……

之前我都好忐忑,但我睇咗某幾段留言後,我突然醒咗,或者我真係執著,硬頸同好勝。我反宜唔想俾人睇死……應該共同再去好好咁努力維持頭家,重新出發。

我好想再分享一樣嘢,我果一代嘅人,可以會因為屋企唔好,會發奮做人。但千其唔好睇少宜家嘅青年(可能大部 jm
嘅小朋友宜家仲細),唔可以睇少佢哋嘅反叛威力。宜家嘅小朋友好成熟,佢哋諗嘅,可能係你意料之外,佢哋未必介意父母離婚,但佢哋會想有個有媽咪,爹地嘅家庭,埋怨過後,佢哋會點諗。我博過一次,唔想博第二次!

細嘅小朋友仲係好天真,佢哋咩都唔識,有 daddy mama陪著就感受到愛 ga la。我將來都希望同小朋友講,媽咪付出唔少,媽咪無軟弱過,無為咗小小問題就離婚,相反,媽咪仲會努力去解決問題。

我唔係基督徒,我無辦法原諒他人70 個 7 次,但誰人無罪就用石頭拋叫個婦人到。

當小朋友大個後,如果無事,根本無需要再提,如果救唔番,佢哋亦自自然然明白,所以我唔覺得涉及教導小朋友學習對與錯,價值觀同人生觀嘅問題!

至於個 c6,佢會唔會改,我無能力去控制,但,無論佢扮嘢又好,真心又好,我有感受到佢嘅悔意

è

由初初只係轉份家用,改咗一出糧就由銀行轉全份糧俾我。

è

自動自覺報到。

è

將脾氣減少好多好多。以前如果一嘈交,大家都唔讓步,但宜家佢唔會再同我嘈,反宜會氹我。

可能好多 JM眼中,以上嘅只係冰山一角,徵不足到,又或都佢為咗下次出軌做準備,但對於睇尊嚴睇得好重嘅C6,至少佢肯做,又或者佢已經得到佢嘅教訓。

噚晚,C6
澡完涼出嚟未著上衣,我見到佢背脊幾個牙印,隔咗五個月都唔退,我諗我當時真係咬得好大力,希望佢記得嗰種痛,記得哩次教訓,不過內疚一世先係最大懲罰。

可能好多 JM仍然覺得我寫緊Y理,對我好失望,覺得我無得救(但請勿插),但我只係做我想做嘅事,當中可能好唔開心,仲會好艱辛,可能到最後咩到無,但總叫為爭取過,努力過……又或者有一日,我死咗心,自自然然,毫無痛苦咁離開佢。

禁止訪問

回覆:sze_2009 的帖子

大宅

好媽媽勳章

見到你愛你c6比愛自己更甚,

我雖然同你素未謀面,但好傷心

大宅

其實系呢到有份寫野比你D姐姐妹妹都系希望你好!

如果你覺得同你老公系埋一齊開心,快樂就得啦!

最緊要系你接受得到你老公D性格!

大宅

樓主對男人要求好低

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主,明白你嘅
你C6係衰,但佢改緊,
佢stop左同人妻的affair未?

如果你冇左佢,比佢出軌更令你痛,
咁你唯有忍,並期望佢改,
可能要心理醫生幫佢

d jm都係肉緊你,
希望你終能守得雲開見月明,加油

複式洋房

CFaHB 發表於 13-8-12 13:45
見到你愛你c6比愛自己更甚,

我雖然同你素未謀面,但好傷心

我會愛惜自己, 適當時候我知點做....

複式洋房

guoda1668 發表於 13-8-12 13:52
其實系呢到有份寫野比你D姐姐妹妹都系希望你好!

如果你覺得同你老公系埋一齊開心,快樂就得啦!
到現在為止, 還可以, 遲啲唔敢講吖....

複式洋房

soso1227 發表於 13-8-12 14:37

樓主,明白你嘅

佢哋停咗喇, 謝謝你.....

禁止訪問

大宅

回覆:寫咗出嚟, 舒服晒....

離開是需要很大勇氣的,但離開之後你可能發現沒有想像中那麼壞,反而覺得鬆一口氣。
或者樓主你仍未捨得/甘心放手,因為c6仍然表現關心你、緊張你,但記住要設條底線比自己,若佢再背叛你,就不要再原諒佢,比佢無止境地傷害你。
你都識講\'寫咗出嚟,舒服晒\',其實可能\'做個了斷,都舒服晒\'呢!

首頁

尾頁

跳至