在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

呢版有無36+在職媽媽呀? 我有個女三歲半, 而家有第二個, 就嚟生. 本來可以做FTM, 但因為要養自己的兩大長老, 同埋想生活費鬆動D, 所以繼續工作. 不過我睇我性格都未必適合做FTM....
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

大宅

當然有啦, 但唔係高齡係成熟D啫.....HAHHAHAHAH

我小朋友今年4歲, 我都係WORKING MAMA........
出世: 2.57kgs 1個月: 3.8kgs 兩個月: 4.93kgs 4個月: 6.69kgs 6個月:7.63kgs

大宅

回覆:高齡在職媽媽吹水區

我剛剛三十五,囡囡十七個月,都製造緊第二個!

一個都可以做ftm,兩個的話真係唔係好掂,所以都係努力工作!

大宅

報到, 我囝囝剛三歲. 年紀大,學歷唔高.. 加上自問湊唔掂2個.. 已決定停產.
我是WORKING MAMA

大宅

育兒性格勳章

回覆 蝦米豬 的帖子

我出年生第一胎,到時38啦!C6唔想我FTM,我自己都唔太想,不過仲未諗到解決湊B既方法。

(無奶奶,阿媽話湊唔到,附近又無親戚朋友可以幫手;育嬰園要排waiting list,未知幾時有位;C6唔想請工人姐姐;EE未搵)

nicymama  I'm a working mom... if no help from 99 & popo & no helper, you will go CRAZY!!!!!!  發表於 13-8-22 11:57

禁止訪問

回覆:Chukwudebelu 的帖子

大宅

引用:排多幾間育嬰院啦,我大囡三個月大入學,細

原帖由 點解我咁黑 於 13-08-13 發表
排多幾間育嬰院啦,我大囡三個月大入學,細囡滿月就入學。我入表時學校都話好多人排。我就生仔前幾個月成日 ...
嘩!你兩件都育嬰院,放工後咪勁忙!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我個女4歲幾了, 我仲想生多個但再生要4字頭了, 怕自己體力負荷唔到. 我想做FTM架, 但又想賺多D錢供個女讀書同安排自己嘅退休生活, 所以只好繼續返工.

大宅

趁下熱鬧先.今年41了.大仔9歲,細仔3歲.半在職中.千萬咪叫我追女啦!2個已經冇乜私人時間了.

子爵府

引用:回覆+蝦米豬+的帖子我出年生第一胎,到時38

原帖由 Chukwudebelu 於 13-08-13 發表
回覆 蝦米豬 的帖子

我出年生第一胎,到時38啦!C6唔想我FTM,我自己都唔太想,不過仲未諗到解決湊B既方法 ...
呢樣係幾煩,我本身有阿媽幫,但細B就出細,要請個姐姐

願攜手渡過悲傷, life is still going on.

子爵府

天文台話半夜一點幾掛八號,打風日子留意3號風球,阿女唔駛番學logistic 唔同咗,八號又另一套安排,未有B時隨心所欲,現在流程logistic 變得重要了

男爵府

我都係高齡在職媽媽! 仔3歲, 我同樓主一樣, 相信自己性格吾適合做全職媽媽. 不過, 有時又會羨慕ftm, 可以有較多時間和精神照顧小朋友.

公爵府

回覆:蝦米豬 的帖子

報到! 大仔4岁几,細仔9个月,要返工,買送,煮飯,夜更(b未戎夜奶)。 好彩其它家務我唔做。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

子爵府

有時心願係不受騷擾好好的睡一覺

子爵府

見到個TOPIC, 鬼死咁開心, 唸住有班大年紀既, 可以一齊傾吓, 點之, 都係咁細, 好失望

smallmama  你指年紀細係指大人定小朋友?  發表於 13-8-15 10:13

大宅

報到,我38,囝今年12,冇諗過再生及做ftm,因自問冇咁好耐性

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

亞仔就來10個月, 成日想做FTM, 但經濟上唔許可, 同埋可能自己未必適合, 所以都係諗下.

珍珠宮

過埋今個月就39,宜家陀緊第3個,在職媽媽

nicymama    發表於 13-8-22 11:59

大宅

我B八個月了,新手媽媽,奶奶湊,工作勁忙,成日想揾人吹吹水減減壓!

nicymama  My BB also 8 months... full time working only helper takes care of BB  發表於 13-8-22 11:59

子爵府

smallmama 你指年紀細係指大人定小朋友? 發表於 24 分鐘前

我係話自己年紀大, 比你地大好多, 但小朋友就9歲, 唔知受唔受我玩

首頁

尾頁

跳至