派對情報

跳至

首頁
12345...19

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

仔仔過兩日就一百日大。我噚晚用photocap (免費software)design 左個banner, send 左俾印刷公司,星期四就拎得啦!期待見到成品。 大家都可以自己試下整。

加左d 經驗分享, 見第43post.
另外, 由於工作關係, 我未必可以及時回答大家既問題, 所以希望有路過有識既姊妹可以幫下手. 又或者大家可以先睇晒所有post 先, 因為有d 答題已經有人問過. 若果時間許可而我又識的話, 我會盡量回覆.

UPDATE:
好快已經一年, 我又整左張BANNER 俾仔仔生日會用. 其實用熟左之後, 可以用PHOTOCAP 整其他野. 仔仔一歲生日, 我book 左club house 開party, 主題係為食bb 加candyland. 我今次整左banner, 電子invitation card (whatsapp 俾朋友用的), 入口既welcome post, 仲有菠蘿腸仔用既牙簽既小飾物. (加左相係#274 & # 277 post).

你地可以印foam board 整welcome board

男爵府

回覆:DIY banner

補相

catthien  好靚呀,我岩岩都搵緊要點整,因下個月仔仔百日宴,其實難唔難整,Thx  發表於 14-3-15 16:18
CherrieCeci  好靚~  發表於 14-2-27 11:42

別墅

別墅

等仔仔下年生日試吓自己整先,多謝分享

大宅

引用:仔仔過兩日就一百日大。我噚晚用photocap+

原帖由 Sansam 於 13-08-13 發表
仔仔過兩日就一百日大。我噚晚用photocap (免費software)design 左個banner, send 左俾印刷公司,星期四就 ...
好靚呀!自己整最好,有心思又特別。

子爵府

how much ?

男爵府

引用:how+much+?

原帖由 Pinkmoon 於 13-08-14 發表
how much ?

我自己整好個file, size4.5呎X1.5呎 [呢個SIZE係俾我放屋企用, 出去租場開party既朋友可能要整大d]。send 去sign.com.hk 印相紙(啞面),怕光身影相反光。$28。

子爵府

引用:Quote:原帖由+Pinkmoon+於+13-08-14+發表ho

原帖由 Sansam 於 13-08-14 發表
我自己整好個file, size4.5呎X1.5呎。send 去sign.com 印相紙(啞面),怕光身影相反光。$28。

...
請問可以send link about the design app?

男爵府

引用:Quote:原帖由+Sansam+於+13-08-14+發表我自

請問可以send link about the design app?
http://www.photocap.com.tw/forum/viewthread.php?tid=43781

子爵府

引用:Quote:原帖由+Sansam+於+13-08-14+發表我自

如果我印 banner 不用你的相低用帆布效果好不好呢?特价$19咋

子爵府

引用:Quote:原帖由+Pinkmoon+於+13-08-14+發表請

http://www.photocap.com.tw/forum/viewthread.php?tid=43781
如果我印 banner 不用你的相低用帆布效果好不好呢?特价$19咋

子爵府

引用:Quote:原帖由+Pinkmoon+於+13-08-14+發表請

禁止訪問

男爵府

引用:好靚呀個底係自己搵定佢入面有架?可以分享

原帖由 Toddybaby 於 13-08-14 發表
好靚呀個底係自己搵定佢入面有架?可以分享下點印嗎?
個底要自己整。d圖我喺yahoo 到搵,之後用photocap併併貼貼。d圖要搵d夠大,否則放大之後會檬。整好就save as 1:1 jpeg, send 個file 俾印刷到印。印刷嗰邊只係印,唔會幫你改/執個file.

mi11126    發表於 13-9-12 10:29

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Toddybaby+於+13-08-14+發表

大宅

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

男爵府

引用:Quote:原帖由+Sansam+於+13-08-14+發表http

我剛剛拎左成品。問過d職員,印相紙會比帆布清少少。d邊無起瓦起得咁勁。不過若果只係影相做背景用,唔係近睇,d staff 話帆布都ok。有d人鐘意用帆布因為可以打洞掛起。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Sansam+於+13-08-15+發表個底

原帖由 Toddybaby 於 13-08-15 發表
你印果張Banner係咩質地?有限size嗎?
D圖同相要幾多mb先夠?
我揀左印相紙,size 唔同價錢唔同。有人會印帆布,仲平d。

好難講個file size 要幾大。因為我用1:1做。太細一放落去就見到朦或者起瓦。

你想整d咩?生日banner? 有無d咩主題?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Toddybaby+於+13-08-15+發表

男爵府

引用:Quote:原帖由+Sansam+於+13-08-15+發表我揀

原帖由 Toddybaby 於 13-08-15 發表
想整生日Banner,不過無從入手
你張真係整得好靚,所以請教下你!麻煩左你好多我最驚係電 ...
喺電腦選1:1已經睇到。你可以問,我得閒又識的話會回覆你。我都係星期日自己download 個software 摸索。星期一晚,花一個晚上就整好。最花時間係搵圖。

首頁
12345...19

尾頁

跳至