跳至

首頁

尾頁

洋房

你們bb有否這情況??

我囡囡昨日又唔食奶呀...一幫她圍紗巾已經 :-( 啦。終於昨日全日食量...只係食得10oz奶+少量米糊咋。你們bb有否試過這情況呀?

別墅

Re: 你們bb有否這情況??

大部份時候都係等佢餓D先餵佢...佢唔餓逼唔到佢食...
都係時候介紹D副食品俾佢試下啦...例如:餅仔,糊仔,粥仔...
等佢對食野冇咁悶 有D興趣囉....
試下~

Joanne BB 係呢度

大宅

亞仔就一直都唔鍾意飲奶..初頭俾糊仔同粥仔佢食..不知食得幾好...依家就一d都唔鍾意食...轉口味都唔要....再要佢食, 佢就嘔俾你睇...之後又唔肯飲奶...真係唔知點攪...一番心機煲既粥...食兩啖就唔食...總要嘔. :-(

別墅

畀面勳章

我孖B都唔係食得太好!佢

教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

複式洋房

我BB之前都有同樣情況, 後來有人教我去中藥房買"消滯茶"

大宅

等唔等於開奶茶??? 試過開奶茶...一d效都無....

男爵府

我個囡咪又係....今日有三餐飲1安就唔飲, 史唔史 ! 開奶茶咩都試過..都無用....己經瘦左成個碼, 瘦左1磅幾... :cry:
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

傻太太,

你囡囡瘦左成個碼... 真係心痛死嘞 :-(
囡囡而家幾多磅? 你比返糊仔佢食未?

另外, 我想問吓你囡囡坐住嗰張chair, 係邊度有得買呀? 幾多錢呀?

大宅

我阿仔自從食米糊後,飲奶量大降,惟有俾佢食多d米糊,晚上餵多一餐夜奶補充營養

民房

我個b本身都係飲好少奶,3-3.5安,偶然飲4安。粥仔唔鍾意食。糊仔則食1d,後要放入奶樽餵。

我都想問張黃仔椅在那兒買及$?

大宅

我個b都係唔肯食糊仔同粥仔
奶就飲得ok wo,所以我而家都淨係比佢飲奶
每餐6-7安,一日食5餐
再加半個蘋果蓉
我有個friend個女而家一歲大,佢同我講佢個女咁大個都食過幾餐糊仔,粥仔仲要冇食過...而家佢地食咩阿b食咩,都長得唔錯呀
所以我都冇強迫佢食糊仔,粥仔了!
好過佢連奶都唔肯食啦!
大B仔0605 細B女1006

別墅

朗朗都唔鐘意飲奶架!唯有比糊仔佢食。但又驚佢唔夠營養,於是加奶粉在米糊中。 佢一日飲兩奶咋,就係早、晚餐。
寧願比佢食糊仔,都好過食得咁少。瘦晒好心痛架麻!

複式洋房

"消滯茶"唔同"開奶茶":
"開奶茶" - 如果BB熱氣或冇大便飲

大宅

加D糊仔落奶度
咁個奶咀咪要拮大D?
大B仔0605 細B女1006

複式洋房

糊仔一定唔可以用奶樽餵

別墅

babyj 寫道:
傻太太,

另外, 我想問吓你囡囡坐住嗰張chair, 係邊度有得買呀? 幾多錢呀?

我見張Chair在Baby Outlet有得買,折咗都好似要$359.

男爵府

澄澄上個月中都有16.5磅左右...尋日去健康院得番15.18磅咋 :-(

我呢兩日都有比糊仔佢食...佢仲追住黎食, 餵慢d都唔得....
不過..佢飲奶唔得, 又係飲半安1安就唔飲 我唯有用匙餵~~~
米粉 寫道:
[quote]
babyj 寫道:
傻太太,

我見張Chair在Baby Outlet有得買,折咗都好似要$359.[/quote]
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

係呢! 點解我呀b都係咁, 唔多飲奶!

別墅

米粉 寫道:
[quote]
babyj 寫道:
傻太太,

我見張Chair在Baby Outlet有得買,折咗都好似要$359.[/quote]

嘩! $359好貴呀

別墅

澄澄肯食糊仔都好呀! 你d糊仔係咪用奶開架? 如果係都ok啦! 你而家餵幾多餐糊仔? 健康院d姑娘話, 一日可以食2-3餐固體食物+2-3餐奶

傻太太 寫道:
澄澄上個月中都有16.5磅左右...尋日去健康院得番15.18磅咋 :-(

我呢兩日都有比糊仔佢食...佢仲追住黎食, 餵慢d都唔得....
不過..佢飲奶唔得, 又係飲半安1安就唔飲 我唯有用匙餵~~~[quote]
米粉 寫道:
[quote]
babyj 寫道:
傻太太,

我見張Chair在Baby Outlet有得買,折咗都好似要$359.[/quote][/quote]

首頁

尾頁

跳至