單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:請律師辦離婚

謝謝你回答,我今日去左律師樓攪,原來份文件連小朋友名都寫錯,我真係冇野講,點解做父親連小朋友名都寫錯。佢由結婚到現在冇俾過錢我生活,我已經冇出聲,近來好少少每月俾3000蚊俾女生活費,唉! 我已經冇任何要求,只反對過節去佢度做,希望事情快些完結。我冇朋友家人知道,有時真係唔知同邊個講,好彩有這裡。

大宅

請問搵律師離婚幾錢,幾耐才離到

bilobilo  我嗰個收我 $8000, 做呈請書, 如果要過堂就逐粒鐘計.  發表於 13-10-9 17:39

別墅

回覆:請律師辦離婚

唉! 我ex 單方面提出,我都同意,佢又去搵法援律師,我應該點

民房

點樣先可以搵法援? 係咪收費會平D?

用戶要求終止服務

虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 貓狗褓姆

cottonchu 發表於 13-10-3 23:28
點樣先可以搵法援? 係咪收費會平D?

法援要審批先有架....!!!
我最後都自己決定搵律師唔洗煩..

用戶要求終止服務

bensonhappy 發表於 13-10-3 09:05
請問搵律師離婚幾錢,幾耐才離到

上網搵....!! 之後再打電話去問價..
我由四月尾攪到依家先出左張絕對離婚令,再等多個幾月左右掛呀仔張野出埋就正式完結,到時埋單找數。

大宅

引用:Quote:bensonhappy+發表於+13-10-3+09:05+

原帖由 famhappy 於 13-10-08 發表
上網搵....!! 之後再打電話去問價..
我由四月尾攪到依家先出左張絕對離婚令,再等多個幾月左右掛呀仔張野 ...
請問你用果間律師樓好唔好?律師幫唔幫你架?貴唔貴?大概幾錢呀?如答案敏感可否pm我?多謝幫忙

用戶要求終止服務

回覆:liz107 的帖子

其實點為之幫吾幫到?我都冇野要同c6爭膳養費吾拎,個仔我要。。好多野事前同佢傾晒,我到依家上左律師樓兩次都係司爺攪連律師個樣都未見過。。

大宅

回覆:famhappy 的帖子

咁即係未傾好就多啲程序或文件來往就貴啲?我打算分居滿兩年單方面申請,佢唔願意離架,單方面申請點傾?

珍珠宮

好媽媽勳章

想知道點先申請到法援幫忙,請自行pm我,希望可以教到你地點做啦!

用戶要求終止服務

引用:咁即係未傾好就多啲程序或文件來往就貴啲?

原帖由 liz107 於 13-10-09 發表
咁即係未傾好就多啲程序或文件來往就貴啲?我打算分居滿兩年單方面申請,佢唔願意離架,單方面申請點傾?

...
其實我都係申請單方面離,我根本都係冇分居兩年,只不過我同前夫夾晒口供,話幾時幾時已經冇一齊住,咁先可skip左哩part。

大宅

引用:係呀,事先講明,免得上庭俾咁多律師費。因

原帖由 littlegoldfish 於 13-08-15 發表
係呀,事先講明,免得上庭俾咁多律師費。
因為仔佢唔可能同我爭,佢尿片都唔識換,同埋冇人湊又養唔起,我 ...
請問單方面提出離婚系咪會俾一筆費用?我想離婚,同要個女撫養權及撫養費,我會請私人律師,佢都會請法援,可能會同我爭個女,呢d情況我贏面大嗎?同埋律師費大約幾錢?請問你清楚嗎?

大宅

回覆 famhappy 的帖子

多謝解答。
但我想佢幫我夾口供都幾難。

首頁

尾頁

跳至